ЗА СВЕ ШТО СУ КРИВИЛИ СРБЕ, РАДИЛИ СУ БОШЊАЦИ: Први обавештајац БиХ убијао снајпером Србе по Сарајеву из забаве!

ZA SVE ŠTO SU KRIVILI SRBE, RADILI SU BOŠNJACI: Prvi obaveštajac BiH ubijao snajperom Srbe po Sarajevu iz zabave!

10 septembra 2018

OSMAN Mehmedagić Osmica, aktuelni šef Obaveštajno sigurnosne agencije BiH, koji danas za račun Britanaca prisluškuje predsednike Vučića i Dodika, tokom rata ubijao je snajperom, iz sadističkog zadovoljstva i mržnje, Srbe u Sarajevu. Kao član „Bisera“, garde Alije Izetbegovića, bio je njegov omiljeni pratilac na putovanjima van Sarajeva. A kada nije bio na službi ubijao je iz snajpera! Od maja 1992. do juna 1994. bio je ubica bez milosti. Sejao je smrt po srpskoj Grbavici.Pucao je iz zgrada na Dobrinji i sa Stupa, a kada bi se vraćao u štab voleo je da se hvali kako je bio uspešan u ubijanju – ovo, za „Novosti“, svedoči KW-568, zaštićeni haški svedok koji se nalazi u programu zaštite srpskog pravosuđa.

O jedinici „Biseri“, u kojoj je i sam službovao, KW-568 je ekskluzivno govorio za naš list. Prethodno se u javnosti pojavljivao samo na suđenjima Karadžiću i Mladiću u Hagu. Njegovi iskazi nisu bili javni, već su samo priloženi Sudskom veću.

Prema rečima ovog 60-godišnjaka, „broj 1“ Alijine pretorijanske garde bio je Haris Lukovac, zvani Jedinica, sada ambasador BiH u Jordanu. Mehmedagić je bio čovek broj 2 i njega je Alija uz Lukovca uvek vodio kao ličnu pratnju u inostranstvo.

Sagovornik „Novosti“, sada samo KW-568, uz Aliju Izetbegovića bio je u Sarajevu. Svedok objašnjava da je muslimanski lider Sarajevom voleo da šeta uz njegovu pratnju, verovatno jer mu je on gorostasnom građom ulivao poverenje.

– Mehmedagić se razlikovao od nas jer nije mogao da sedi u kasarni kada je bio slobodan od službe – priseća se ovaj čovek. – Slobodno vreme prekraćivao je tako što bi uzimao snajper i u pratnji takođe „bisera“ Seljahudina odlazio na linije odakle se moglo pucati po Srbima! – tvrdi KW-568.

O jedinici „Biseri“, iz koje dolazi Osman Mehmedagić, u javnosti se gotovo ništa nije znalo do 2014. Tada se na procesu Radovanu Karadžiću pojavio ovaj svedok odbrane koji je donekle poremetio haški narativ o „zlim Srbima koji su terorisali Sarajlije“.

– Mi smo zaista bili neka vrsta tajne tokom rata. Pre nego što bi nekog odabrali za jedinicu jasno mu je stavljeno do znanja da ni pod kojim uslovima i nikad ne sme da priča o službi. Samo jedanput se dogodilo da je naš pripadnik nešto prozborio sa jednim novinarem i zbog toga je posle teško maltretiran – otkriva KW-568.

Čovek iz Višegrada navodi da je do juna 1994. godine, dok je bio u službi, iz dela grada pod Alijinom kontrolom stalno delovalo 30 snajperista.

– U vojnoj bolnici takođe je bilo snajpersko gnezdo. Tamo je glavni bio Alijin drug iz stranke Abdulah Nikaš. Svi spratovi bolnice iznad četvrtog su bili zatvoreni, a na vrhu se uvek nalazio ubica. Odatle se pucalo po Grbavici i Jevrejskom groblju. Sećam se da je novinar Bi-Bi-Si-ja jedini imao dozvolu da snima sa vrha bolnice, jer kada bi naši pripucali Srbi bi uzvraćali. Sa krova bolnice su nastajali „potresni snimci“ za svetsku javnost o srpskom maltretiranju Sarajlija.

ALIJINA NAREDBA „BOGOVIMA RATA“

„BISERI“ su raspušteni juna 1994. godine, baš kada i jedinice Juke Prazine, Mušana Topalovića Cace, Ismeta Bajramovića Ćele i Ramiza Delalića. Alija je lično naredio da „bogovi rata“ napuste Sarajevo, a do tog trenutka praktično nijedan Srbin nije preživeo u pet opština Sarajeva pod kontrolom Alije Izetbegovića.

(Novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. pravda says:

  Za sradanje srba,kriva je istorija.Da je istorija pisana jezikom istine nebi upola bilo ovoga.Ovako u ime bratstva i jedinstva niko od srpskih umova nije smeo od BRITANCA-stranog agenta Josipa Broza Tita da spomene balije i ustase i nihov pokolj nad neduznim srbima.

 2. Zaharije qSerak says:

  Ko moze povjerovati ove budalastine,kada procita “Srbskoj Grbavici “!Ja sam doselio na Grbavicu 1959 godine imao sam 2,5 godine i uvijek se zvala Grbavica i raja sa Grbavice.Nikada osim u bolesnim glavama nije bilo drugacije.Mozda Vam daje za pravo sto je negdje u isto vrijeme dosao i Vojislav Seselj moj komsija i drug.Drug kada je bio normalan,cak je bio i u partiji za razliku od mene,Milenko Indzic cuveni “oficir za vezu “ poznatiji kao Mladicev adjutant.Sjecam se i njega i pok.Ludmile majke,zene,djece,rastave kuma Hrvata i naravno mene koji je pomogao koliko je mogao njegovome djetetu koje je bilo bolesno.Sta Vi znate o Grbavici? Nista i veliko nista

  • Filip says:

   Po tvom svakom komentaru bi se moglo zaključiti, Srbi su se sami ubijali? Ili su svi mrtvi izmišljeni? Zanima me kakav ćeš sad nacistički odgovor da smisliš

   • Jovo says:

    Ma ne srbi su u obrani ubijali od Ovčare do Kosova.....Srbi se uvek brane i ništa loše nikad nisu činili, svetac do sveca..

  • Stop zlocincima says:

   E moj Zaharije, Pogrešno ime nosiš Isti si ti ko ovi sto su opisani u ovoj zalosnoj priči

  • Željko says:

   @Zaharije qSerak Ja osobno znam a i cijeli svijet za 130 tisuća srpskih granata koje su pale sa srpskih položaja na Sarajevo!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *