ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ „РУСКЕ АГРЕСИЈЕ“: Матис донео оружје Порошенку!

ZA ZAUSTAVLJANJE „RUSKE AGRESIJE“: Matis doneo oružje Porošenku!

27 avgusta 2017

Kada odlazio u Kijev, ministar odbrane SAD Džejms Matis poneo je vojnu opremu za oružane snage Ukrajine, saopštio je specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Volker u intervjuu televiziji „Direktno“.

– Slažem se da ministri odbrane ne treba da dolaze praznih ruku. Ministar odbrane SAD Džejms Matis doneo je određenu opremu za ukrajinsku vojsku, rekao je Volker.

On smatra da rusko-beloruske vojne vežbe „Zapad 2017“ primoravaju zapadne države da budu spremne za svaki razvoj događaja. „Treba da razvijamo sopstveni sistem bezbednosti i da na tome radimo zajedno“, izjavio je Volker.

Tokom posete Kijevu, Matis je osudio „pokušaje Rusije da silom crta nove međunarodne granice“ i zavetovao se na svesrdnu pomoć Ukrajini, mada nije precizirao u čemu bi se ona sastojala.

Ranije je Matis izjavio da Vašington razmatra pitanje o isporuci vatrenog oružja Kijevu. Svoje preporuke rukovodstvu zemlje će predstaviti na kraju posete.

Rusija je više puta upozoravala da bi isporuke naoružanja Ukrajini doveo do eskalacije konflikta u Donbasu.

KOMENTARI6 komentara

 1. deda mraz says:

  fasisti

  • Batina says:

   Nacisti prika nacisti.

 2. Batina says:

  Bjesnoj psini bi bilo bolje da rjesava probleme u svojoj kuci neko u tudjem dvoristu.

 3. Kosovac says:

  Istorija kaže da se veliki broj Ukrajinaca borio protiv fašističke Nemačke. Sada mi se čini da to nije precizna definicija, sada se vidi da je trebalo da piše „Veliki broj Rusa iz Ukrajine se borio protiv fašističke Nemačke“.

  • Kosovac says:

   Ako se prihvati ova moja definicija, ispada da su Ukrajinci Fašisti. Kao Hrvati. Šiptari. Nemci…..

 4. Trifun says:

  Rusija da preventivno zastiti svoju nacionalnu bezbjednost i zauzme Kijev kako bi se izbjegla velika tragedija! Okupacija Ukrajine kao nekad Nemacke je neizbjezna. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *