„ЗАБАВА ПОЧИЊЕ!” Руски стручњак тврди да Американци не могу да се одбране од руских хиперсоничних ракета

„ЗАБАВА ПОЧИЊЕ!” Руски стручњак тврди да Американци не могу да се одбране од руских хиперсоничних ракета

2 децембра 2020

РУСКА хиперсонична ракета „Циркон“ озбиљно збуњује Пентагон и Конгрес САД, рекао је војни стручњак Алексеј Леонков у програму „Соловјев уживо“.

Стручњак је рекао да је релевантни одбор америчког парламента одржао неколико састанака са адмиралима о томе како се заштитити од нове хиперсоничне ракете Русије.Леонков је приметио да су амерички специјалци сматрају да за пораз једног ,,Циркона“, по њиховом мишљењу, биће потребно десет ракета пресретача ,,СМ-3 Блок II“.

– Али ,,Циркон“ неће летети сам. Обично ракете ове врсте лете у јату. У почетку ће на радарима изгледати као једна мета, али када се развије у бојној формацији, забава почиње – описао је стручњак могући сценарио.

Према томе, према његовим речима, нове ракете пресретачи неће омогућити САД да се одбрани од претње хиперсоничног ,,Циркона“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Milan says:

    Trenutno pretpostavlja se da raketa Cirkon ima brzinu devet puta veću od brzine zvuka i da će njen domet biti preko 1000 km. Šta tek čeka evropske članice NATO-a ako bi sa njihove teritorije krenuo napad na Rusiju. Cirkon se postavlja na brodove i korvete ruske mornarice koji mogu da budu bilo gde na moru ili okeanu, evropski gradovi poput Londona, Pariza, Berlina, Varšave a tek Bukurešta i Sofije, Ankare mogu da planu časkom.

  2. Milan says:

    Neće ratovati protiv Rusije, ali zato male i slabo naoružane zemlje neka se pripaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u