„ЗАБАВА ПОЧИЊЕ!” Руски стручњак тврди да Американци не могу да се одбране од руских хиперсоничних ракета

„ZABAVA POČINJE!” Ruski stručnjak tvrdi da Amerikanci ne mogu da se odbrane od ruskih hipersoničnih raketa

2 decembra 2020

RUSKA hipersonična raketa „Cirkon“ ozbiljno zbunjuje Pentagon i Kongres SAD, rekao je vojni stručnjak Aleksej Leonkov u programu „Solovjev uživo“.

Stručnjak je rekao da je relevantni odbor američkog parlamenta održao nekoliko sastanaka sa admiralima o tome kako se zaštititi od nove hipersonične rakete Rusije.Leonkov je primetio da su američki specijalci smatraju da za poraz jednog ,,Cirkona“, po njihovom mišljenju, biće potrebno deset raketa presretača ,,SM-3 Blok II“.

– Ali ,,Cirkon“ neće leteti sam. Obično rakete ove vrste lete u jatu. U početku će na radarima izgledati kao jedna meta, ali kada se razvije u bojnoj formaciji, zabava počinje – opisao je stručnjak mogući scenario.

Prema tome, prema njegovim rečima, nove rakete presretači neće omogućiti SAD da se odbrani od pretnje hipersoničnog ,,Cirkona“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Milan says:

    Trenutno pretpostavlja se da raketa Cirkon ima brzinu devet puta veću od brzine zvuka i da će njen domet biti preko 1000 km. Šta tek čeka evropske članice NATO-a ako bi sa njihove teritorije krenuo napad na Rusiju. Cirkon se postavlja na brodove i korvete ruske mornarice koji mogu da budu bilo gde na moru ili okeanu, evropski gradovi poput Londona, Pariza, Berlina, Varšave a tek Bukurešta i Sofije, Ankare mogu da planu časkom.

  2. Milan says:

    Neće ratovati protiv Rusije, ali zato male i slabo naoružane zemlje neka se pripaze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *