Забраните лицемрје

Zabranite licemrje

18 marta 2015

antonije-kovacevic-1355339770-240709Piše: Antonije Kovačević

O, tempora! O, mores! (Čudnih li vremena! Čudnih li običaja!) Ciceronova rečenica upućena licemerima u rimskom Senatu pre 2.000 godina jedno od svojih postmodernih tumačenja dobija ovih dana u Srbiji.

Baš kao da poslednjih 25 godina ne živimo u balkanskom bordelu gde se kao efemerne metode ube|ivanja koriste utoke i silikoni, mi smo se ovih dana frapirali nad činjenicom da u jednom rijaliti-programu nastupaju, bože me sakloni i sačuvaj, dame lakog morala! Koje, a šta bi drugo, na velikoj sceni primenjuju veštine koje su naučile kroz dugogodišnju praksu.

Kao da svih ovih decenija za nama ne gledamo, od medija do skupštine, paradu najgoreg nemorala koji nas košta puno više nego seanse dotičnih gospo|ica pred TV kamerama… I kao da sve ove dane skupo ne plaćamo seks u kojem ni najmanje ne uživamo, u kojem, da prostite, čak i ne jebemo, nego nas jebu gde stignu.

Da stvar bude gora, dotične dame, učesnice rijaliti-cirkusa, napadaju i prozivaju upravo oni mediji koji su nas proteklih godina najviše bombardovali sa njihovim grotesknim likovima, još više atrib(j)utima.

Toj hajci priključio se i vajni ministar kulture, kome nije začudno kada njegova bliska saradnica iz ministarstva prikazuje obline u kupaćem kostimu dok se švrćka po Tajlandu, na grupnjak ekskurziji vladinih službenika, ali zato jeste kada se u negližeu pred kamerama pojave cure koje od negližea žive.

Oglasio se i nekakav Savet REM, mladi bata mnogo poznatijeg RRA, koji je izrekao „meru javnog upozorenja“ (o kako to strašno zvuči!) i podviknuo čelnicima TV Hepi da sporni šou nikako ne smeju emitovati pre 22 časa. To će, šatro, bludničenja poštedeti sitnu decu koja pomenute junakinje inače svakodnevno konzumiraju po štampi i Fejsbuku u puno gorim izdanjima nego što su u famoznim „Parovima“! Cenjeno društvo iz REM-a očigledno nikad nije čulo teoriju o „zabranjenom voću“…

Imajući sve navedeno u vidu, smatram da je krajnje vreme da država Srbija konačno legalizuje prostituciju i tako, pored makroa, ukine još dva zanimanja.

Licemerje je, tako mi čukundede vrača i bubnjeva „Darkvuda“, po ovu našu vrlinama siromašnu zajednicu kudikamo opasnije od prostitucije. Ko ne veruje, neka pita Macu Diskreciju…

(Press)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *