ZABRINJAVAJUĆE: U Nemačkoj se pojavio prvi slučaj ebole?!

ZABRINJAVAJUĆE: U Nemačkoj se pojavio prvi slučaj ebole?!

10 avgusta 2014

0,,17817140_303,00 Germany ud3Nemački lekari drže u karantinu pacijenta koji ima simptome smrtonosnog virusa ebola, objavio je juče Bild.

Saopšteno je da je muškarac, koji je nedavno stigao iz Sijera Leonea, u subotu zatražio lekarsku pomoć nakon što je dobio groznicu i počeo da povraća.

On je hospitalizovan u jedinici intenzivne nege u lokalnoj bolnici u Hamburgu, gde je pacijent smešten u centru za izolaciju. Tada je čovek odveden u Univerzitetsku bolnicu u Hamburg-Eppendorf.

Prema listu, vlasti su sprovele dodatne mere opreza prilikom transporta pacijenta – medicinsko vozilo u pratnji konvoja šest policijskih automobila.

U ovom trenutku nije poznato da li je pacijent bio u kontaktu sa zaraženim od ebole u ​​Africi.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj žrtava epidemije ebole koja je počela u februaru u zapadnoj Africi je dostigao 961. Gvineja je najavila zatvaranje granica sa susednim Sijera Leoneom i Liberijom, u pokušaju da se zaustavi širenje virusa.

Ovo je prvi slučaj da se sumnja da neko u Evropi ima ebolu.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vujadin says:

    Zašto bi bilo zabrinjavajuće? U Ukrajini se preko 4000 vojnika vodi kao nestalo (najverovatnije poginuli), cionisti su u Gazi pobili nekoliko hiljada civila (ni oni nemaju podatak), a nama NEKO sugeriše da se zabrinemo zbog 1 (jednog) švabe, koji je uzgred budi rečeno verovatno crnac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *