Zadnjica kao linija nacionalnih interesa

Zadnjica kao linija nacionalnih interesa

27 septembra 2013

medenicaPiše: Mihajlo Medenica

Principijelno sam protiv parade, i to samo iz jednog razloga: njome pederčine ugrožavaju prava homoseksualaca, a šovinisti nas nacionalno svesnih jer nas podvode pod istu šljivu.

Jednako su mi mrski i ovi koji u zemlji gladnih, poniženih, obespravljenih i tužnih sasvim komotno žive od zanimanja „profesionalni gej“, kao i ove „Srbende“ koji bi na poziv za mobilizaciju listom doneli lekarska uverenja o ravnim tabanima, devijaciji nosa i osetljivim sinusima.

Zato je parada sama sebi najveći neprijatelj, jer fukari s obe strane batine (ne mislim na policijsku, već onu oko koje se spore gde joj je mesto…) daje alibi za postojanje i posvećenost guzici kao najvećoj srpskoj svetinji, bez razlike da li prvi kidisali na nju, ili je drugi branili kao nemanjićku lavru…

Doduše, bagatelisali smo obraz, kičmu i dostojanstvo, pa mu guzica nekako i dođe kao famozna „crvena linija nacionalnih interesa“ ispod koje nećemo ići, odnosno ući, da prostite!

Rešenje postoji, prihvatljivo za obe strane, i sasvim je jednostavno: Prizren!

Neka lepo ovi koji bi zarad lakog petinga sa Evropom dozvolili da paradiraju i serijski silovatelji (oprostite, i to je valjda nekakva seksualna orijentacija) izdejstvuju kod prištinskih sagovornika da „prajd“ izmestimo tamo, pa nek lepo i obespravljeni i obespamećeni prošetaju uz Bistricu, od Bogorodice Ljeviške do Svetih arhangela, recimo.

Neka se vrate sa grumenom zemlje iz svake od enklava, sutra ću se deklarisati kao gej kakav od starogrčkih bahanalija nije viđen, odnosno, zaštitnik srpstva pred kojim bi i slavne vojvode ničice pale na kolena.

‘Ajte i jedni i drugi među sirotinju na istoku il’ jugu Srbije, da vidite čija su prava na život dostojan čoveka davno pogažena! ‘Ajte šupci i šupkoljupci u sirotišta i svratišta, pa im objasnite kako je prazan želudac ništa naspram puste guzice, razumeće.

Dakle, apsolutno sam protiv parade, jer u njoj nema ni trunke ponosa, dok god „šetači“ i „čekači“ postoje samo jedni zbog drugih. Niti prvi propagiraju ikakve evropske vrednosti, niti su drugi čuvari tradicije. Čuvaju guzice, većeg imetka nemaju…

Parada ponosa će biti kada detinje ruke ne budu ispružene moleći za dinar, staračke noge ne budu virile iz kontejnera, mudre glave ne budu radile za bezvrate bizgove koji od škole imaju veliki odmor i napad panike, kada majke ne budu rađale još jedna gladna usta, već još jedno dete…

Tada ćemo i profesionalne gejeve i profesionalne patriote moći u isti tor, verujem da bi brzo našli zajednički jezik, doslovno. U međuvremenu, okanite se ove sirote zemlje gde je život običnog čoveka čisti amaterizam, a sve drugo profesija zlata vredna…

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Djuka says:

    Svaka ti je na mestu prijatelju. Verujmi, tri puta sam procitao tvoj tekst o jednima i drugima i shvatim da tu nas (obicnih) i nema. Pa cija je ovo zemlja i posto su guzice?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *