ЗАДОВОЉЕЊЕ ПРАВДЕ: Рехабилитација Драже Михаиловића 14. маја?

ZADOVOLJENJE PRAVDE: Rehabilitacija Draže Mihailovića 14. maja?

3 aprila 2015

draza6547Sudsko veće Višeg suda u Beogradu najavilo je na današnjem ročištu da se može očekivati da 14. maja objavi konačnu odluku o zahtevu za rehabilitaciju generala Draže Mihailovića.

Veće je saopštilo da nema još da se izvede mnogo dokaza i zakazalo sledeće ročište za 28. april, kada bi trebalo da se okonča sa njihovim izvođenjem, tako da bi se 12. maja održale završne reči.

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, koji zastupa podnosioce zahteva za rehabilitaciju, rekao je da njegova završna reč ima 60 strana, ali da će je skratiti na dva sata.

Akademik Kosta Čavoški izjavio je da je pokrenuo taj postupak pre osam godina i da mu se čini da se sa njim namerno odugovlači.

Bojim se da još nije doneta politička odluka kakva će biti presuda i da veće čeka na to, ocenio je on.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da u tom datumu ima simbolike, jer je Mihailović „digao treći srpski ustanak 13. maja“.

Ako ima časti kod sudija i pravde, Mihailović će biti potpuno rehabilitovan, konstatovao je on.

Šešelj je, na pitanje da li ide na Vojnomededicinsku akademiju na terapiju, rekao da je odustao od toga, jer ako otpočne sa njom, ne sme da je prekine.

Tokom današnjeg ročišta preslušavani su delovi audio zapisa sa suđenja Mihailoviću.

Ročištu je prisustvovao i princ Aleksandar Karađorđević.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Slicno ko sa Banderom.

  2. milan says:

    Kada su rehabilitacije u pitanju bio sam i ostao skeptik. Nepravda je učinjena prema Draži Mihajlovicu njegovim ubistvom. Kom. partija ga je trebala samo izolirati i pokušati od njega nešto i naučiti! Mnogo je bio učen i pismen čovek. Isto je i sa rušenjem spomenika ličnostima koje u odredjenom društveno-političkom periodu, vremenu, nisu orijentiri vladajucoj skupini političara.

  3. Ačim Ačimović says:

    Moja majka je rođena 1922 godine u Toplici i još se živo seća terora (otimanje hrane, silovnja devojaka.mladih žena i ubistava muškaraca kao za vreme svinjokolja)četnika Draže Mihajlovića. I američke istorijske arhive potvrđuju materijalnu istinu da je Draža Mihajlović bio KVISLING i da je njegov pokret ratovao rame uz rame sa OKUPATORIMA protiv ANTIFAŠISTA u Srbiji od 1941 do 1945 godine. "Zadovoljenje pravde" je POLITIČKA ODKLUKA zasnovana na "rebalansu, rebalansa istorije" i kao takva nije relevantna istorijskim činjenicama. Vladislav Perković Dis je lepo opisao ento/četno ideologiju "srbskog domaćina" u pesmi Naši dani koju je napisao kao da je pisao 2010, a ne 1910...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *