ЗАДОВОЉЕЊЕ ПРАВДЕ: Рехабилитација Драже Михаиловића 14. маја?

ЗАДОВОЉЕЊЕ ПРАВДЕ: Рехабилитација Драже Михаиловића 14. маја?

3 априла 2015

draza6547Судско веће Вишег суда у Београду најавило је на данашњем рочишту да се може очекивати да 14. маја објави коначну одлуку о захтеву за рехабилитацију генерала Драже Михаиловића.

Веће је саопштило да нема још да се изведе много доказа и заказало следеће рочиште за 28. април, када би требало да се оконча са њиховим извођењем, тако да би се 12. маја одржале завршне речи.

Саветник председника Србије Оливер Антић, који заступа подносиоце захтева за рехабилитацију, рекао је да његова завршна реч има 60 страна, али да ће је скратити на два сата.

Академик Коста Чавошки изјавио је да је покренуо тај поступак пре осам година и да му се чини да се са њим намерно одуговлачи.

Бојим се да још није донета политичка одлука каква ће бити пресуда и да веће чека на то, оценио је он.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да у том датуму има симболике, јер је Михаиловић „дигао трећи српски устанак 13. маја“.

Ако има части код судија и правде, Михаиловић ће бити потпуно рехабилитован, констатовао је он.

Шешељ је, на питање да ли иде на Војномедедицинску академију на терапију, рекао да је одустао од тога, јер ако отпочне са њом, не сме да је прекине.

Током данашњег рочишта преслушавани су делови аудио записа са суђења Михаиловићу.

Рочишту је присуствовао и принц Александар Карађорђевић.

KOMENTARI3 коментара

  1. milan says:

    Kada su rehabilitacije u pitanju bio sam i ostao skeptik. Nepravda je učinjena prema Draži Mihajlovicu njegovim ubistvom. Kom. partija ga je trebala samo izolirati i pokušati od njega nešto i naučiti! Mnogo je bio učen i pismen čovek. Isto je i sa rušenjem spomenika ličnostima koje u odredjenom društveno-političkom periodu, vremenu, nisu orijentiri vladajucoj skupini političara.

  2. Ačim Ačimović says:

    Moja majka je rođena 1922 godine u Toplici i još se živo seća terora (otimanje hrane, silovnja devojaka.mladih žena i ubistava muškaraca kao za vreme svinjokolja)četnika Draže Mihajlovića. I američke istorijske arhive potvrđuju materijalnu istinu da je Draža Mihajlović bio KVISLING i da je njegov pokret ratovao rame uz rame sa OKUPATORIMA protiv ANTIFAŠISTA u Srbiji od 1941 do 1945 godine. "Zadovoljenje pravde" je POLITIČKA ODKLUKA zasnovana na "rebalansu, rebalansa istorije" i kao takva nije relevantna istorijskim činjenicama. Vladislav Perković Dis je lepo opisao ento/četno ideologiju "srbskog domaćina" u pesmi Naši dani koju je napisao kao da je pisao 2010, a ne 1910...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u