ЗАЕВ: Очекујемо улазак у НАТО

ZAEV: Očekujemo ulazak u NATO

30 decembra 2017

Premijer Zoran Zaev očekuje da će u narednoj godini Makedonija sprovesti planirane reforme i postati 30. članica NATO-a.

U novogodišnjem obraćanju, Zaev je građanima Makedonije u 2018. poželeo ekonomski prosperitetnu i poštovanu zemlju.

Poručio je da će godina na izmaku ostati upamćena po najvećoj pobedi građana koji su, kako je rekao, zaslužni jer su se izborili za svoju slobodu i slobodnu državu.

„Suočili smo se sa izazovima i došlo je do prevrata. Dogodila se promena. Makedonija je stabilizovana i došlo je do rasta i razvoja“, rekao je Zaev.

Sa promenom vlasti, kazao je, građani su poručili da očekuju novi način vođenja države i novu politiku u upravljanju.

Istakao je da je to glavni preduslov za vraćanje poverenja u institucije i vlast, a kao ključni faktor za to poverenje Zaev je naveo sprovođenje vladavine prava i sve drugo predviđeno reformskim procesom.

Zaev je ponovio da će zvanično Skoplje nastaviti da bude prijatelj sa svim susedima I liderima koji doprinose izgradnji novog imidža Balkana u svetu.

„Konačno, očekujemo da Makedonija bude 30. zemlja članica NATO-a. Očekujemo da dobijemo jasnu preporuku za početak pretpristupnih pregovora sa EU. Brisel zna da imamo dovoljno dobrih argumenata za ovo naše očekivanje“, rekao je Zaev.

On je pozvao građane i političke partije da se ujedine oko svih prioriteta i da sada, kako je rekao, kao nikada do sada, preuzmu odgovornost za zajedničku budućnost.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mali Vuk says:

    Ti sa politikom koju vodis trebo bi da ocekujes metak u celo.

  2. PRVA LINIJA says:

    A NAMA PREDSTAVLJAJU MAKEDONCE KAO PRAVDOLJUBIV I SLOBODOLJUBIV NAROD, DUPELISCI JEDNI UBILI STE NASEG KRALJA SA USTASAMA ZAJEDNO, UCESTVOVALI U BOMBARDOVANJU 1999g. A SAD OCETE U NATO KOJI VAM UZE SVE, DUSU, DRZAVU, IME, STA VISE RECI...ZASLUZUJETE SVE STO VAM SE DOGADJA, OLOSI...

  3. Pitagora says:

    Ulazak u NATO će da im reši probleme. Od tog trenutka počeće da proizvode softver. Dosad su proizvodili krastajce i pipere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *