ЗАЕВ се огласио због „пакта против Србије“

ZAEV se oglasio zbog „pakta protiv Srbije“

2 decembra 2018

Makedonski premijer Zoran Zaev je izjavio da Makedonija nikada ni sa kim nije razgovarala o formiranju „pakta protiv Srbije“.

„Nema takvih razgovra. Nisu nikad postojali, niti ih je neko nominovao. To su preozbiljni razgovri da ne bi bio upoznat premijer Makdonije. Potvrđujem da ni jednom nivou nikada nisu vođeni takvi razgovori“, rekao je Zaev na konferenciji za novinanare.Premijer je rekao da veruje da se radi o nepažljivoi izjavi vicepremiijera Kosova Envera Hodžaja koji tvrdi da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovrao o osnivanju „pakta protiv Srbije“.

Zaev je istakao da kada se takva stvar kaže, treba da se kaže s kim je o tome razgovarao.

„Niko od nas niti je zatražio neki naš stav, niti je razgovrano na bilo kojem forumu o ovakvm pitanjima. Kao Vlada, važimo u regionu, u Evropi i verujem u svetu kao graditelj dobrih odnosa. Mi smo prijatelji sa svih pet suseda i apsolutni po ovakvim pitanjima treba da budemo mnogo transparentni i mnogo precizni“, rekao je Zaev.

Premijijer je apelovao na Kosovo i Srbiju da grade prijateljstvo i da „kroz razgovor i dijalog nalaze rešenja“.

„Ovakve mere koje se nameću u mometu i sa jedne i sa druge strane ne diprinose ostvarivanju četiri opredeljena regiona za koja se vlade i predsednici te dve zemlje zalažu jednako kao i Vlada Makedonije“, rekao je on.

Zaev je istakao da Makedonija očekuje da region postigne te ciljeve, koje premijeri zemalja regiona potvrđuju svaki put kad se sastanu, a to su: trajan mir, ekonomska saradnja, regionalni razvoj i integracija u EU.

„Svakako treba da i dalje gradimo region koji će da konvergira ka trajnom miru, ekonomskom progresu, regionanom razvoju i integraciji celog regiona u EU. Naš cilj je da stvarno pokažemo zapdnom delu Evrope da nam je mesto u EU. A to znači i evropske manire i evropski odnos koji mora da bude demonstriran u praksi“, rekao je Zaev.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  A inače ovaj politikantski talog,od Jesenica do Đevđelije,ološ,ljudskog roda uliva neviđeno poverenje! Pa se tim njihovim izjavama može "verovati"! Kao da mi Srbi ne znamo KO je,i KAKAV je bio,"region" uvek kada se neka belosvetska vrana navranila na Srbiju! Počev od osmanlija,preko germana,do ovih današnjih nacista,i njihovih služinčadi,američkih! Koliko me sećanje služi ceo "region" je priznao narko-kartel imena "kosove" za državu! Meni to i više nego dovoljno govori KO je region,i šta mi misli! B i H ih nije priznao,ne iz ljubavi prema Srbiji,nego svi znamo zašto.pa da ne piskaram o tome!

 2. Za Srbiju says:

  Dok ti zapad ne naredi.

 3. Budi Bog s nama says:

  Nema šta, bio je spreman na sve, samo da se domogne vlasti a sada glumi mirovnjaka. Miroljubiva, aktivna koegzistencija sa svim ostalim zemljama. Međutim ništa nije skriveno što se neće otkriti, a on je jedan od tih ljigavaca koji jedno govore, a drugo tvore.

 4. Bukson says:

  Pa Zajev i treba da napravis pakt.Vidis kad seselj izjavi da su Gruevskog Srbski cetnici cuvali i prevezli do Madjarske dugim cevima a ti kakav god da si ipak si zvanicno predsednik Makedonije onda je to medjudrzavna afera.I dosta vise Stbija ovo Srbija ono svuda u regionu samo problem.A da malo pomislimo kako u citavom regionu i sa svima mi nismo dobri i svi su u krivu samo mi u pravu.E zato nam se i odbija od glavu.Nismo dobri sa Bosnom sa Hrvatskom C Gorom Kosovom Makedonojom Bugarskom Pa cak smo na dve stolice izmedju Rusije i Zapada pa i sanjima nismo dobri jer malo vamo malo tamo kao seoska snasa.Samo smo mi u pravu a svi drugi nisu Cak ni Darvin i evolucija nije nego prvo Srbi pa amebe a i teritorijalno smo do Tokija a nismo ni do Kosova a sa ljudstvom nas i Rusa sto miliona a Srbanikad manje izumiru kao mamuti.A na kraju krajeva kad vec nemamo sa kim da se zakacimo kad smo se sa svima zakacili e treba neko onda se kacimo jedni protiv drugi ko je veci Srbin a ko je izdajica a ko patriota i Srbstvo mjerimo lazima .TAKI SMO MI SRBI ZATO NAS I SRBI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *