Загреб: Скинута тројезична табла Српског демократског форума

Zagreb: Skinuta trojezična tabla Srpskog demokratskog foruma

4 jula 2015

cirilica_620x0_620x0Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma (SDF) u centru Zagreba, postavljenu na ulazu u zgradu gde je smeštena glavna kancelarija SDF-a.

Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog udruženja, navode iz SDF-a i sa žaljenjem konstatuju da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje su kao organizacija doživeli u Zagrebu, s obzirom da je ovo treći put da je tabla sa imenom organizacije uništena ili otuđenja sa pročelja zgrade.

„Nadamo se da će počinitelj(i) biti pronađen(i), a da ćemo kao društvo demokratski sazreti u pravcu punog poštovanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta“, piše u saopštenju SDF-a koje potpisuje predsednik Upravnog odbora Veljko Džakula.

KOMENTARI4 komentara

 1. Svetislav says:

  Kad bi se u Srbiji uzvratilo istom merom, sve bi se smirilo veoma brzo. Jedino reciprocitet dovodi do pregovaranja, a za zrtve niko ne mari.

 2. Milan says:

  Cim je u blizini Veljko Džakula sve smrdi po kurvanjluku i lopovluku. Imali smo sa Veljkom Džakula svojevremeno velikih problema, sto je i njegov doprinos izmedju ostaloga doveo ukinuca SAO Krajine.

 3. Svetislav says:

  Ma dobro sto su usrase polomili cirilcne table jer hoce da zaborave svoje poreklo, ali su se zahebali sto je tabla bila napisana i na engleskom. Sad ce da ih englezi ponovo predaju komunistima, kao u blajburgu.

 4. Splićo says:

  @Svetislav Dolaze Englezi lovit ustaše! Spašavaj se tko može! :-D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *