Загрепчанин побегао из Хрватске због кризе, сад заједно са Србијом хара Европом

Zagrepčanin pobegao iz Hrvatske zbog krize, sad zajedno sa Srbijom hara Evropom

18 septembra 2015

bjedov1Igračku karijeru naprasno mu je prekinula teška ozljeda. Prije odlaska u Italiju radio je u omladinskoj školi Zrinjevca, a u Hrvatsku se vratio u ljeto 2008. godine. Jedva je izdržao jednu sezonu vodeći Ciboninu B momčad sa Zubčićem i Radoševićem.

– Već na pola sezone počela je velika kriza. Nestalo je novca za igrače, kao i za sustavni rad pa sam se brzo vratio u Italiju.

Goran Bjedov nije pretjerano poznato ime u hrvatskim sportskim krugovima. Više bi se znalo da je Hrvatska izdržala do četvrtfinala i Srbije. Bjedov, čiji roditelji i dalje u žive u Zagrebu, nije zazirao od međusobne utakmice…

– Ma kakvi. Na stranu sve što nosi takva utakmica, ali moje prijateljstvo sa Sašom (Đorđevićem) je veliko i nije bilo nikakve dvojbe kada me pozvao da surađujemo u reprezentaciji Srbije. Jedini cilj nam je da naša ekipa igra što bolje i zasad nam to ide od ruke. Kao što ćemo od sljedećeg tjedna raditi sve što je u našoj mogućnosti da Panathinaikos igra što bolje.

Pitali smo ga i je li mu drago što je izbjegnuta utakmica koja budi velike, ponekad i pretjerane, emocije…

– Malo sam razmišljao o tome dok je postojala mogućnost, ali kad dođe utakmica razmišljaš samo o pobjedi. Nije mi bilo važno je li to Hrvatska ili Češka. Nisam se bavio ničim izvan sporta. Posvećen sam samo našoj momčadi.

Suradnja koja je počela 2011. godine u Trevisu, s vremenom je prerasla i u prijateljstvo s maksimalnim povjerenjem…

– U Benettonu sam mu bio pomoćnik i od tada nismo prestali surađivati. Jednako razmišljamo, ponekad niti ne trebamo puno pričati da bismo znali kako drugi razmišlja. I prošle godine sam sudjelovao u pripremama (Srbija srebrna na SP-u). Svakodnevno bismo se čuli, ali zbog obaveza u Italiji nisam mogao biti u Španjolskoj. Ove godine moja glavna uloga je koordinacija dva skauta i organizacija treninga zajedno sa Sašom.

Bjedov je iz Hrvatske u Italiju otišao prije 15 godina…

– Preselili smo se iz obiteljskih razloga. Supruga, bivša košarkašica Bobana Radović, dobila je doktorat na sveučilištu u Udinama i tamo predaje na fakultetu. Sedam godina sam bio u Snaideru, od šefa omladinskog pogona do asistenta u prvoj ekipi, a nakon što sam potpisao ugovor za glavnog trenera, klub je propao. Nakon toga sam četiri godine bio u Benettonu.

Posljednjih godina dobro je upoznao rad KS Srbije i reprezentacije koja godinama ima puno bolje rezultate od hrvatskih seniora…

– Hrvatsku poznajem samo po utakmicama koje sam gledao i tekstovima u novinama pa ne mogu komentirati što je drugačije. Ovdje postoji veliko zajedništvo da se izbore Olimpijske igre (potrebno je ući u finale) i svaki igrač i član stožera je posvećen tom cilju. Ponekad utakmicu dobije igrač koji inače ne ulazi, poput Simonovića, a pobjeđujemo i kad naš najbolji igrač Teodosić šutira 17 posto.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *