ЗАГУСТИЛО, ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ – Русија и Путин траже да се испуни обећање!

ZAGUSTILO, VUČIĆ U PROBLEMU – Rusija i Putin traže da se ispuni obećanje!

16 juna 2016
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Nije lako ovih dana mnogima patriotskog opredeljenja koji su bili ili ostali ogorčeni protivnici naprednjačke politike. One koji su potpisali tzv. Briselski sporazum, koji su se sami bacili u anakondin zagrljaj MMF, koji su potpisali sporazume sa NATO koje ni jedna prethodna vlast nije, koji su išli na inauguraciju Tompsonove obožavateljke na Dan državnosti Srbije, koji su pokunjeno išli u Srebrenicu i još jednom izložili, putem svoje funkcije, Srbiju hodu kroz toplog zeca izmišljene krivice – ispostavilo se da ljuljaju stranci. Zapadni stranci, preciznije. Nema drugih stranaca koji se tim poslovima bave, posredno ili neposredno.

I to su oni isti stranci koji su i aminovali dolazak naprednjačko-socijalističke koalicije na vlast. Kojima je obećana faktička granica na administrativnoj liniji sa KiM i faktičko prepuštanje tamošnjih Srba „pravnom poretku“ narko-terorista i velikoalbanskih nacista, bezuslovna privrženost EU integracijama, navedeni NATO sporazumi i prepuštanje glavnih preostalih privrednih sistema u zemlji.

Napred-socijalisti nisu ni prvi ni poslednji na svetu kojima je suđeno da spoznaju na svojoj koži puno značenje opaske da je jedina opasnija stvar od toga da si zapadni neprijatelj je da budeš zapadni prijatelj. Naravno, nije reč o prijateljstvu, već o zavisnosti proistekloj iz dogovora daleko od očiju javnosti i narodne volje iskazane na izborima. Faustovskog dogovora.

REALISTI I IDEALISTI

Vrste dogovora koje poslovično prave „pragmatični“ srpski političari dok su još u opoziciji, da više ne bi bili u opoziciji. Od vrste koji uvek misle da su „pametniji“ od svih drugih, jer, eto, uspeli su da izdejstvuju em vlast i privilegije za sebe i svoje, em da, kako će uvek, neizostavno tvrditi – i neku crkavicu za napaćenu Srbiju i napaćeni narod. Nadajući se da će posle nekog vremena kao što se profiterima zaboravlja poreklo prvog miliona, i njima biti zaboravljen taj „prvobitni greh“, posle čega će uspešno moći sebe da predstavljaju ne samo kao „mudre“ borce za nacionalnu stvar već, kad zagusti, odnosno kad neki računi dođu na naplatu, i „žrtve“ upravo onih kojima duguju svoju poziciju.

Ima i mnogih realista po prirodi – i to onih koji nemaju neku posebnu ličnu korist u tome, koji nisu na pozicijama (pri) vlasti – koji smatraju da „tako jedino može“, koji takav pristup nazivaju „miloševskim“ i jedinim mogućim u geopolitičkoj poziciji kakva je srpska. Ima ih dovoljno da obezbede redovne izborne pobede onima koji uspešno sebe na takav način prodaju.

Onima koji imaju neke, bar po sopstvenom mišljenju, više standarde, koji su skloniji Karađorđu ili Njegošu nego Milošu Obrenoviću, uglavnom preostaje da se redovno jedu, preziru „realiste“ ili oportuniste na vlasti, da se razočaravaju u narod, i/ili da mirno čekaju neminovne krize koje će iznova pružiti priliku za ispoljavanje takvih osobina, odnosno vrlina. Uglavnom su u manjini. Ili su kolektivno tvrdoglavi ili beskompromisni individualisti i slobodnjaci, beznadežno raspršeni. Jedni takve nazivaju idealistima, drugi ekstremistima, treći ludacima, četvrti nazadnjacima, peti kočničarima… Mnogi ih se pomalo plaše i izbegavaju ih. Dok ne zagusti. A uvek na kraju zagusti.

Pa izgleda da je zagustilo. Ili je počelo da se kreće u tom pravcu. Odnosno, da je đavo rešio da dođe po svoje. Kao što uvek neizostavno dolazi. Kao npr. u februaru-martu 2003. Možda još nije došlo dotle, ali liči pomalo na taj pravac. Možda još nije došao po svoje, ali polako daje do znanja da bar počinje da naginje u tom pravcu.

Možda bi to sve delovalo kao igra, zamajavanje, da trenutno ne dobijamo pozitivne signale iz pravca Moskve i Pekinga. Naravno, te dve pragmatične sile neće padati u euforiju niti će nuditi trenutni spas – ali jasno daju do znanja da se Srbiji, baš ovoj sadašnjoj Srbiji, nude neke stvari koje joj mogu biti od koristi. Na državnom nivou. Pa čak i posle svih „ugrađivanja“ raznih funkcionerskih pijavica. I da su trenutno zadovoljne onim što im sadašnja/ buduća vlast nudi i kako se prema njima postavlja.

AKO JE PATKA JEDINA TRENUTNA ALTERNATIVA…

Što ne znači da to ne bi moglo još (mnogo) bolje. Svakako bi – ali to nećemo čuti od zemalja-civilizacija sa milenijumskim diplomatskim iskustvom. Bar ne u ogoljenom obliku. Bilo kako bilo – dobijamo pozitivne signale od dve moćne prijateljske države. Paralelno sa nekim očiglednim izlivima nezadovoljstva iz pravca zalazećeg sunca.

Ko god smatra da mu je opredeljenje patriotskije, bezinteresnije od onog koje drže perjanice sadašnje-buduće vladajuće koalicije – ne učestvuje u njenom postizbornom rušenju, odnosno destabilizaciji. Ne zato što možda ne bi hteo – i to iz krajnje opravdanih razloga – nego zato što ne bi imao s čim. To je skup sport. Na Zapadu sponzora sigurno neće tražiti – inače postaje isti kao i oni koje bi da zameni – a Istok mu se neće nuditi. Bar ne sadašnji Istok, pragmatični Istok, koji će sarađivati sa svakom vlašću tamo gde je to moguće, a ostaviti sam narod da se izbori sa sopstvenim demonima, odnosno okupacijom u svim njenim mogućim nijansama. Taj Istok će raditi na tome da stekne neke pozicije putem pragmatične saradnje, da bude „konstruktivan“, pa tek onda da u tom procesu postepeno gradi sopstvene mreže. Tek kad bude uspostavio nešto svoje od vrednosti, biće eventualno spreman da se za to i otvoreno bori. Ili bar da značajno pomogne. I, naravno – u slučaju izbijanja opšteg meteža, odnosno rata. Čijem se pozivu prethodno prezreni „idealisti“ po pravilu prvi odazivaju.

Da li to znači da treba u međuvremenu leći na rudu, prigrliti zastave „pragmatizma“, odbaciti ideale, ubeđenja, istorijske lekcije, zaboraviti prethodna zlodela? Naravno da ne. Kad zagusti, kao što hoće i mora – samo oni koji su ostali utemeljeni, čisti, bez ogrešenja o sebe i svoj narod i državu, imaće zdrave orijentire i potencijalnu snagu da spasu što se može spasti i ponište ili bar poprave neodrživo i štetno. Do tada će se takvi snalaziti kako znaju i umeju, i nastaviti da upozoravaju na sve što ne valja ili može bolje. Tako je kroz istoriju obično i bivalo.

Ipak, posle svega, država pripada i idealistima. Koji će, jer to je jače od njih, navijati da nekim čudom izbegnemo da ponovo platimo skupu cenu za zablude, lakomislenost, bahatu ignoranciju i slično. Bar kolektivno. Da posle svega Vučić, kako se nada Čepurin, održi reč datu u Moskvi. Da Novi put svile oplemeni i obogati i Srbiju. Zvuči idealistički… pomalo naivno… Ali možda i ne toliko ako je patka jedina trenutna alternativa.

(Fond strateške kulture, Aleksandar Pavić)

KOMENTARI59 komentara

 1. SRBIN says:

  Vucic cim je saznao da nemoze da putuje u Ameriku i Brisel , pao je u duboku depresiju. Iznenada u kabinetu leže na pod, pokriva se ćebetom i na sav glas plače! Najbliži saradnici ga teše, lekar šprica...Potresna scena, za jednog teško bolesnog čovek kao sto je Vucic.

  • padre says:

   Zato je brže bolje pristao da integriše u srpsko društvo onu dojicu iz Gvantanama, nebi li mu se ipak smilovali!

 2. SRBIN says:

  Vučić: Moj posao nije da budem bilo čiji potrčko, ..... Vučić je oduvek bio nečiji potrčko, samo su se gazde menjale, potrčko je bio kod šešeljuge, sada je potrčko kod zapadnih gazda.

 3. SRBIN says:

  selj i Vucic su Terazujski „RATNI KOMANDANTI“ Lažni četnici, lažni srbi, lažni pravoslavaci, lažni srpski patriote. AMERICKI trojanski KONjI, kukavičije jaje, podmetnuto Srbima. Seselj i Vucic su Hteli da Ratuju do Poslednjeg Srbina. Oni su sa gomilom dezertera branili rodnu grudu sa TERAZIJA. TERAZIJSKI KOMANDANTI su urlikali sa gomilom dezertera sa Terazija i junačili se po konferencijama za stampu u SIGURNOM BEOGRADU. Umesto da su otišli sa oružjem na neko od ratišta u Bosni, šetkali se po beogradskim ulicama. Arlaukali su Seselj i Vucic i njema slicni dezerteri sa Terazija i podstrekavali RAT do poslednjeg Srbina protiv poturica i u staša, dok su se oni u isto vreme pozicionirali u srpskoj političkoj sceni i bogatili. Gde su SESELJ I VUCICi i njema slični branili Srbe tamo Srba više nema. Jer da nije tako, oni bi ODMAH otišli da brani svoju Bosnu I Hercegovinu sa puškom u ruci.

  • Stanko says:

   Branili su Srbi i BiH i RSKrajinu, Branili i odbranili. Ali u Srbiji su postojale Struje BORBE ZA VLAST i RUŠENJE MILOŠEVIĆA, DOS, koji je za 30 miliona dolara prodao sve Srbe. Prodao Nas u Krajini, u BiH, Srbske zemlje, Uhapsio Miloševića i krenuo u pljačku Srbije. Sada kada su kupili LAŽNE RADIKALE, SNS ubijaju Srbski narod u Srbiji, a za Srbe van Srbije ni ne haju.

   • nik says:

    Plakace Srbi i sa ove i sa one strane Drine za Milosevicem , a prodali smo ga kao psa i vlast i narod su ucestvovali u toj izdaji,a evo docekasmo da ti koji su taada palili i rusili nasu Srbiju nase gradove polako ali digurno Srbiju svode na beogradski pasaluk. Zalosno ali istinito. Pozzzz komentar ti je ok samo sam se navezaonaa tebe.

    • Ajduk s says:

     Braco, jeste vi kokoske ili pravoslavci? Pa Milosevic je izdao Srbe gde god je stigao, ovo je samo nastavak njegove CIA karijere!

     • rzbrzotrz says:

      Gliste, pobratime, gliste. Kokoške se bar sećaju šta je juče bilo i mogu nečemu da se nauče. A ovi "Srbi" jok. Možeš danas da im radiš šta hoćeš, sutra im opet lepo pričaš, a oni za tobom

 4. SRBIN says:

  Mora da se sruši - FANTOMKA PREMIJER VUCIC ! on je uzrok svih problema.

 5. SRBIN says:

  Vucic je bolesno ambiciozni i sujetni, radikalni, provincijalni političar bez vizije, znanja, iskustva i moralnih načela, koji je bio idealan za konvertita, koji je tražio brzu političku afirmaciju za svoju pohlepnu želju da postane estradni mesija, vođa navijača, lider od papira, lažni reformator i da dokaže svojim gazdama da su dobar izbor napravili, da je samo on sposoban da odigra tu veliku istorijsku prevaru na najbolji mogući način i da, ucenama, obmanama, pretnjama, krađama, jednoumljem, medijskom kontrolom i spinovanjem primora opljačkani i osiromašeni srpski narod da glasa za njegovu izdaju države, nacije, morala i svih političkih načela. Plašljiv, plačljiv, mekušast, ponizan, licemeran i snishodljiv prema moćnijima i okrutan, surov, nemilosrdan i arogantan prema potčinjenima bio je, mora se to priznati, odličan izbor eksperata CIA, koji lobotomiraju i instalitaju svoje nacionalne političare da rade u interesu velikih sila.

 6. SRBIN says:

  Vučiću, kupio si kartu za Njujork povedi Šešelja. Idite tamo, prošetaj te se Brodvejom, pojedite Big Mak uz dva litra Koka Kole i uživajte. NE VRAĆAJ TE SE!!! KoBoga vas molim...NE VRAĆAJ TE SE!!!

  • jugoslavenski vojnik says:

   HHHHHHHHHHH. DOBAR ODGOVOR ZA VUCICA I SESELJA JA VERUJEM SAMO PONOVNI IZBORI TREBAJU U SRBIJI POD HITNO

 7. SRBIN says:

  Građani i političke partije su osudile vandalsko rušenje, usred noći, tražeći odgovornost. Odgovorio im je Vucic pretnjom da gledaju svoja posla, i da bi i on, da je bio pozvan, učestvovao u akciji rušenja bespravnih objekata, koji ruže Beograd!Dakle, reko Vucic, i kvit. Tako je bilo mnogo puta.Ovog puta, Vođa se preračunao.

 8. SRBIN says:

  Vucicu dani odbrojani , jer su strane gazde, resile da ga ubrzano puste niz vodu.

 9. SRBIN says:

  Kao sto vise puta rekoh, sada UJEDINJENI RADIKALI I NAPREDNJACI vode kampanju podrske Vucicu kvislingu koji je potpisao Briselsku predaju Kosmeta i NATO predaju ostatka Srbije. Njihovi placeni botovi ih u tome naravno podrzavaju. Ima li iznenadjenih - ne bi se reklo, "vuk dlaku menja...".

 10. SRBIN says:

  Vučiću su EU i SAD otkazale posete zbog Savamale i zato što je glavni „glavni urednik“ u Srbiji

 11. SRBIN says:

  I dok veliča sopstvene istorijske poteze i najavljuje ulazak u Zlatni period, zahvaljujući izvrsnoj N 1 televiziji,Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću i Zaštitniku građana Saši Jankoviću, na videlo izlaze mnoge istine, od kojih Vučiću ni Pink i Informer ne može da pomogne.

 12. SRBIN says:

  DA LI SE TO VUCIC PLASE SVOJE BUDUCNOSTI

 13. SRBIN says:

  Od kada je osvojio vlast, Vučić je o državnom trošku porobio medije Za svoje slugeranjstvo, Ljiljana Smajlović mesečno dobija deset hiljada evra, Radomir Ratko Dmitrovića u Novostima zarađuje preko šest hiljada. Za te pare su i njihove usluge neponovljive. Veliča se premijer FANTOMKA sve njegove laži i podvale proglašavaju se podvizima, neustrašivim delima, svako rukovanje sa stranim državnikom je istorijski događaj za Srbiju…

 14. SRBIN says:

  U pretprošloj godini Vlada Srbije dala, iz budžeta TV Pinku 3,9 miliona evra kao podsticaj za ''izvoz Vučićevog kulta", TV B 92 oslobođena je plaćanja poreza u visini od tri miliona, a RTS će u ovoj godini inkasirati stotinu miliona evra koje će podeliti sa Vođom.

 15. SRBIN says:

  VUCIC nas zadužuje, vara, pljačka, izdaje i vodi na stratište, Vlada Srbije usmerena je na optuživanju novinara i urednika medija, koji rade na raskrinkavanju korupcionaskih afera njegovih kumova, familije i stranačkih, neškolovanih parazita, sa kupljenim diplomama, prevršila je svaku meru.

 16. SRBIN says:

  Aleksandar Vucic čini mnoga krivična dela, od kojih su najteža protiv ustavnog uređenja i bezbednosti. Plus zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja, organizovani kriminal.

 17. SRBIN says:

  Kada je došao na vlast sredinom 2012, dug je bio 14 milijardi evra, da bi ga za više od tri godine strahovlade i tiranije podigao na 25 milijardi evra, i to galopirajuće, svakog meseca raste. Kao zloćudni tumor.

 18. SRBIN says:

  VUCIC je opljačkao i izreketirao penzionere, lekare, medicinske sestre, prosvetare, i udomio svu stranačku bulumentu po svim državnim, opštinskim i javnim komunalnim preduzećima, nasilje, reket, nestručnost i nekompetentnost njegove družine postali su nepodnošljivi. Ali, kupljenim diplomama, nisu kupili i znanje, veštine i radnu etiku

 19. SRBIN says:

  Vođa od Beograda pravi Diznilend. Hoće da ga potopi Despotovim gradom i Beograd na vodi, kad pored reka, potkopa zemlju i uruši lagume i podzemne tunele, a prostor zatrpa betonom i čelikom. Niže delove će prekriti voda. Ličiće na Veneciju. Samo još gondole, i imaćemo potpuni ugođaj.

 20. SRBIN says:

  Željko Mitrović svojim nakaznim satanističkim emisijama regrutuje populaciju, Permanentnom promenom savesti, svesti, moralnih normi i hrišćanskih vrednosti.

 21. SRBIN says:

  Uplašen od svojih zločina, nerazumnih pljački i rasturanja države, prodajom Kosmeta, uzimanjem stotina miliona od kosovskih narkomafijaša, šizofreni Vučić uzima na sebe ulogu vrhovnog tužioca i vrhovnog sudije. On osuđuje i oslobađa. I vrši pomilovanje. A, pravda nije u njegovoj nadležnosti.

 22. SRBIN says:

  Već dva meseca se Vučićevi mediji igraju sa smrću manje poznate pevačice iz Borče. Nju je života lišio plaćeni ubica, po nalogu čoveka iz vrha Srpske napredne stranke, sa kojim je bila u vezi. Policija beogradska ipak nije toliko nesposobna da ne bi mogla da reši ovaj slučaj, pogotovu što su danas kamere ''ovde, tamo, gore'' i što se sve snimi.

 23. SRBIN says:

  Na najbrutalniji način Informer, Alo, Kurir hapse svakog dana nekog od članova porodice. To je za Vučićevu propagandu vreme razonode.

 24. SRBIN says:

  Mnoge smrti za Vučićevo vreme nisu rasvetljene. Počev od slučaja ''Kantrimen'' i montiranog procesa Marku Milićevu, do ubistava navijača Partizana i Zvezde, smrti posade vojnog helikoptera, zataškavanja broja nastradalih u majskim polavama pretprošle godine...

 25. SRBIN says:

  Građani Srbije nemaju uvid u zdravstveno stanje čoveka koji je sebi prigrabio apsolutnu vlast i koji upravlja i medijima i celokupnim životom ove države. umišljeni Vođa Vucic ima i dijagnozu koja se zove: Teatralni poremećaj ličnosti (na latinskom, Disordo personae histrionicus). Neke od karakteristika ovog oboljenja su egzibicionističko ponašanje, prekomerna osetljivost na kritike i neslaganje, korišćenje somatskih simptoma (ili bolesti) radi privlačenja pažnje, potreba da se bude u centru pažnje, niska tolerancija na frustracije ili odloženo zadovoljstvo, neprekidna promena emocionalnih stanja, donošenje ishitrenih odluka, okrivljivanje drugih za lične neuspehe i razočarenja, prevelika emotivnost i dramatičnost... U lekarskoj praksi je poznato da oni koji pate od ovakvog, po pravilu pate i od još neke mentalne bolesti: asocijalni, granični i narcisoidni poremećaj ličnosti, depresija, anksioznost, napadi panike, psihosomatska bolest...Uzgred, kažu da lekovi tu ne pomažu!

 26. SRBIN says:

  U posleponoćnoj akciji kombinovanog odreda komunalne policije i interventne jedinice Policijske uprave Beograda, koji su delovali sa fantomkama na glavi, napadnut je noćni čuvar jedne privatne agencije, savladan, vezan i mučen, a potom su teške mašine porušile objekte površine oko 1.000 kvadratnih metara. Građani su uzalud zvali policiju da interveniše, jer je akcijom rukovodio načelnik UP Beograda Veselin Milić u saradnji sa svojim pajtosom Nikolom Ristićem, načelnikom beogradske komunalne policije. Oni su na vezi bili sa menadžerom Beograda Goranom Vesićem, koji je za račun Vučića, naredio oslobađanje ''teritorije'' poklonjene ''neimaru'' iz Ujedinjenih arapskih emirata. Upućeni tvrde da iza ovog posla stoje pare porodice Vučić.Građani i političke partije su osudile vandalsko rušenje, usred noći, tražeći odgovornost. Odgovorio im je premijer u ostavci, pretnjom da gledaju svoja posla, i da bi i on, da je bio pozvan, učestvovao u akciji rušenja bespravnih objekata, koji ruže Beograd!

 27. SRBIN says:

  Vreme je buđenja Gradjana Srbije

 28. SRBIN says:

  Zbog banditske i izdajničke politike Vlade Aleksandra Vučića, Srbija je postala najcrnja globalistička kolonija, u kojoj su suspendovana sva radnička prava osvojena još početkom prošlog veka. Vučić danas nudi srpsku radnu snagu kao belo roblje, hvali se njihovim sposobnostima i ističe njihovu spremnost da gladuju, rade besplatno i umiru na nogama, radeći za strane gazde. Od dolaska ovog diktatora na vlast, do današnjeg dana, broj stanovnika u Srbiji smanjio se za pola miliona, 30 odsto penzionera je umrlo zbog njegovih „reformi“, u prošloj godini…

 29. SRBIN says:

  Kao što izvršavaju svaki nalog koji im dolazi od EU, MMF i Svetske banke. Izvršavanje tih političko-ekonomskih naloga uništilo je srpsku ekonomiju, privredu i industriju. Za četiri godine vlasti pod Aleksandrom Vučićem povećan je broj siromašnih za preko 450.000 hiljada ljudi! Javni dug je povećan za skoro 10 MILIJARDI EVRA! Smanjene su penzije i plate! Smanjen je izvoz! Pala je industrijska proizvodnja! Nezaposlenost je narasla do neslućenih razmera i u pojedinim srpskim gradovima već je odavno prešla 50% Srbijom je pod vlašću Aleksandra Vučića zavladala GLAD! Aleksandar Vučić i politička mafija bilo da je reč o onoj domaćoj ili stranoj a kojoj on služi od Srbije su bukvalno napravili ZAPADNU AFRIKU! Aleksandar Vučić je doneo najrestiktivniji i najgori Zakon o radu u Evropi koji od radnika u Srbiji bukvalno pravi moderno roblje! U donošenju tog Zakona su mu zdušnu podršku dali Ivica Dačić i Aleksandar Vulin. Doneli su i zakon o prisilnoj vakcinaciji dece čime su direktno ugrozili njihovo zdravlje i budućnost. Odgvorni su za smrt desetina ljudi bilo da je reč o majskim poplava iz 2014. godine bilo da je reč o helikopterskoj nesreći u kojoj su živote izgubili najbolji sinovi Srbije da bi dva Vučiećva idiota mogli da sebi prirede foto sesiju. Zataškali su najveću ekološku katastrofu u istoriji Srbije kako bi zaštitili tajkuna Miroslava Bogićevića. Izlivanjem jalovine i otpadnih voda iz rudnika Stolice kod Krupnja 2014. godine, čitava zapadna Srbija je otrovana teškim metalima i otrovima koji će nas i našu decu trovati decenijama. Ni prstom nisu mrdnuli da kazne počionice odgovorne za to trovanje niti su dve godine prstom malim mrdnuli da zautave isticanje otrovnih m a terijala i teškim metala. Uništili su mlekarsku i stočarsku proizvodnju u Srbiji i tako srpskoj poljoprivredi stavili omču na vrat! Spremaju prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima! Ugasili su fabriku traktora! Pod vlašću Aleksandra Vučića, njegovih poltrona i satelita Srbija nastavlja da se prazni. Nju su u protekle četiri godine napustile stotine doktora i hiljade medicinskog osoblja. Srbiju su nastavile da napuštaju u desetine hiljada mladih sa tek stečenim diplomama.

 30. SRBIN says:

  VUČIĆ TE LAŽE – dok njegova deca pohađaju privatne škole, tvoje nema ni za mesečnu kartu; – dok tebi skida od plate i penzije, stranim bankama omogućava da odavde isisavaju pare. A ti si u kreditu koji nikad nećeš otplatiti; – dok navodno dovodi strane investitore, u stvari stranim kapitalistima omogućava iznošenje profita i daje im 20.000 evra po radnom mestu na kome ćeš ti za 200 evra da crnčiš kao stoka i rob; – dok su tajkuni i partijski kriminalci na slobodi, tebi šalje izvršitelje za neplaćenu struju i komunalije; – dok se navodno bori protiv korupcije, njegovi ljudi po opštinama i gradovima pljačkaju budžetske pare; – dok je navodno budžet u suficitu, javni dug je veći za 7 milijardi evra; – dok govori o kulturi, decu ti truje ružičastim rijaliti programima iz kojih iskaču n arkomani, k urve i šljam;- dok govori o štednji, njegovi ministri kupuju vile na Dedinju;- dok navodno oporavlja srpsku poljoprivredu, prodao je strancima hiljade hektara obradivog zemljišta. Dok navodno povećava srpski stočni fond, omogućio je duplo veći uvoz stoke i mesa; – dok partijske šmizle i d upelisci dobijaju stalan posao u javnom sektoru, tvoje dete mora da ide preko granice; – dok se sklapaju ugovori za arapske džamije po Beogradu, tebi potapaju svetinju u Valjevu; – dok se navodno bori za očuvanje Kosmeta, srpska lična karta tamo više ne važi; – dok ti govori o vojnoj neutralnosti, potpisao je Sporazum s NATO paktom po kome NATO vojnik može da ti sruši ogradu, siluje ćerku, u bije sina i da za to ne odgovara; – dok je po PINK-u i u Informeru Srbija najbogatija u regionu, ti iz jelovnika moraš da izbaciš osnovne životne namirnice; – dok ti govori o dostojanstvu, od tebe kupuje glas za kilo zejtina i dve paštete, jer po njemu toliko vredi tvoje dostojanstvo… I još mnogo je tih DOK, dok ti misliš da ćeš za dve godine živeti bolje.

  • Gojko says:

   Hvala za komentar.Odavno kompletniju analizu nisam pročitao.Sve tačno i precizno opisano.Svaka čast

 31. SRBIN says:

  spoljni dug je danas 24,5 milijardi evra, i Vučićeva kamarila se sve više i nerazumnije zadužuje. Uništena je poljoprivreda, sela, putna mreža, železničke saobraćajnice, zdravstveni sistem je najgori na planeti, školstvo je razvaljeno, vojska satrvena…Više od 90 odsto penzionera prima penziju manju od 200 evra, 70 odsto zaposlenih ima manju mesečnu platu od 200 evra. Vlada najavljuje otpuštanje do kraja godine još najmanje 50 hiljada zaposlenih… Brojke su neumoljive, i govore da nam se crno piše.

 32. SRBIN says:

  Kako je nezaposlenost narasla na milion ljudi, oni koji traže posao i koji dolaze na posao i ne primaju plate Šta je sa 1,6 miliona ljudi koje treba prekvalifikovati da bi mogli da budu konkurentni na tržištu. Šta je sa 820.000 ljudi koji primaju platu od države? Koliko vremena treba premijeru da ovakvim tempom zapošljavanja uposli čitavu Srbiju? Kakav nam premijer treba. Treba nam premijer koji će moći da uposli 3,4 miliona ljudi i koji će za pet godina, pametnom ekonomskom politikom, da poveća BDP na 230 milijardi evra godišnje. Treba nam premijer koji neće gubiti vreme na demagoške parole i na spinovanje umorne i nezaposlene nacije. Imamo li takvog premijera, Sve VUCICEVE priče su dosadne i ne možemo više da ih slušamo.

 33. SRBIN says:

  Doci ce za Srbe bolji dani, ali tek kada se resimo svih domacih izdajnika, secikesa, kriminalaca, lopova, lazova, nadri-politicara, itd. koje treba izvesti pred narodni PREKI SUD i sve poamaniti do jednog posle demokratski odrzanog procesa.

 34. SRBIN says:

  Iza Vučića ostaju jame. Za njegovog mandata iskopana je duboka grobnica srpske privrede, ekonomije, školstva, zdravstva, kulture, pokopana je svaka nada da će u svom veku ova generacija građana Srbije živeti u pristojnoj i pravno uređenoj državi. Haos je na svakom koraku. Nasiljem, pljačkom, prevarama, kadrovskom nekompetencijom, kriminalom i drugim sredstvima

 35. SRBIN says:

  U temeljima Vučićeve vlasti leži prevara. Dok je proteklih nedelja u predizbornoj kampanji sa lopatom u ruci izigravao velikog „neimara“, polažući razne „kamene temeljce“ i „vremenske kapsule“ u sveže iskopane rupe, pažljiviji posmatrač mogao je da primeti kako na tim lažnim gradilištima i nepostojećim „investicijama“, nema nikoga. Ni radnika ni „investitora“. Samo par dežurnih udvorica i nekoliko članova njegove stranke, zaduženih da preuzmu lopatu kad se televizijske kamere ugase.

 36. SRBIN says:

  Vučić je glumac u pozorištu britansko američkih savetnika koji vladaju Srbijom. On nema nikakvu vlast. Budući da policijom upravlja Votson Atkins bilo ko iz SNS- a za izdaju zapada može samo da dobije metak u stilu Zoran Đinđić. Dinkić i ostali nazovi eksperti su instalirali sistem koji pljačka Srbiju u korist bankarske mafije.. Taj sistem čuvaju i ne dozvoljavaju da pljačku bilo ko ometa specijalno obučeni ljudi. Vučić je u svemu tome nebitan lik. Zadatak mu je samo da glumi i govori ono što mu se naredi. U medijskom mraku koga su u Srbiji zaveli britansko američki medijski režiseri nema slobode govora ni srpskih medija. Čak i u takvom stepenu ispiranja mozga britansko američka kolonijalna vlast nije uspela da na ovim izborima dobije više od 10 % glasova ukupnog stanovništva Srbije (ostalih oko 5 -10% je pokrala). SNS nije stranka već fasada britansko američke kolonijalne uprave zbog čega je u ovome o čemu se govori nebitna. SNS je dakle fasada i kao realni politički faktor ne postoji. SNS su ljudi potpuno nekompetentni za mesta na kojima su formalno postavljeni jer državom umesto njih upravljaju ljudi koji se od 2000 do danas ne menjaju i rade za interese bankarske mafije i korporacija koje pljačkaju Srbiju.. Kada se SNS fasada suviše uprlja i postane beskorisna, britansko američki kolonizatori će je zameniti novom fasadom koju uveliko pripremaju. Tako se sada vlada Srbijom, a da li će geopolitička situacija i stanje u zemlji dozvoliti da navedeno teče uhodanim tokom videćemo. .

 37. BESKUCNIK JUGOSLAVIJE says:

  izdajnike nece biti lako skloniti iz srbije sada je nama srbima kasno za sve .dok su se komsije naurozavali srbija se pokradala i fatala borce koji su ih stitili u foteljiu beogradu . i predavala HAGU .samo setise srbijo borca dragana kapetana a sad mucenika srbskog u ustaskim rukama de ce vam dusa dacicu tadicu vucicu seselju i kompletnoj vladi srbije bog vidi pa vrati...

 38. bejbi says:

  vucicu znamo da ti nije lako . ali nama je svedno svim, samo politicar nemoze da bude dobar prema onom koga je bijo i razorijo vucicu treba si pustiti na izborima ko pobedi a ti opet protiv sebe radis ima jaci i xzesci ljudi u srbiji koji bi se borili

 39. Malo logike says:

  Bravo SRBINE na sitnom vezu.

 40. japaja says:

  BRAVO majstore svaka ti se pozlatila,govnjivi bosanski srbi i crnogorci su doveli ovu moju kumanovsku,cersku,kolubarsku,kajmakcalansku itd Srbiju do dna.

 41. Ena says:

  Branko Dragaš, Srbine, ti li si? :)

 42. SRBIN says:

  ZSO, prema njegovim rečima, treba da vodi ka tome da se Srbi na Kosovu bolje organizuju kako bi, kako je rekao, popustio uticaj Beograd na područja na kojima živi većinsko srpsko stanovništvo. ++++ Rekao mu zemljak ! http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=323&cl=06

 43. dejan says:

  Nema od Srbije nista to je prodana drzava unistena ljudima koje kupis za sendvic i 20 evra gde radnik i po 9 sati lomi kcimu za 280 pisljivi evra ne treba mu ni za to uopste raditi i po svim izgledima ce biti trajno siromasna kad resusrsno blago iscrpe sto hoce kojekavi svetski banditi u tzv multinaciponalnim kompanijmaa i kojekavim registriranim kompanijama sveta.T ko moze a mlad je najbolje bezite normalni srbi u australiju kanadu i norvesku najbolje gubiti tu zivot je trajno izgubljen

 44. giulio1970 says:

  Auuuu Vučiću nisi nikada dobio ovoliko komentara ,bolje se zavuci u mišju rupu ili beži u ameriku jer ti se kanda ne piše dobro, što se naroda tiče.Mislim da počinješ sa žetvom onog što si posejao!!!!!!

 45. loncar says:

  vucic se ufatijo u gvozda vucija dva lava laju oko njega oba opasna i gladna nije mu lako bog mu bija na pomoci

 46. SRBIN says:

  AKO SE PITATE ZAŠTO SE NE ISPALJUJU PROTIVGRADNE RAKETE, NE POPRAVLJAJU NASIPI, NE ČISTE KANALI Predsednik Skupštine Osiguravajućih kuća Srbije je (za neverovati) Andrej Vučić!!! Što više nepogoda, više i osiguranika. Trebaju li dodatna objašnjenja

 47. zloco says:

  "@srbin":PU,PU AL SMRDIS NA USTASU.HEBO TE VUCIC A TI NJEGA.

 48. boja says:

  vucicu poslusaj srbskog cara jer ve te emigraniti rastrgati na tarazijama putine kus u evropu tamo se boj bije kud vodis ispacene srbe u boj i ropstvo pustaj legiju iz zatvora a stavljaj tamo cedu i canka tadica i seselja spasavaj srbiju od ropstva

 49. DUSKO says:

  PUSTITE VUCICA I OVU VLAST; OVDE JE PITANJE BUDUCNOSTI OPSTANKA SRPSKOG NARODA ! SRPSKI NAROD AKO BIRA IZMEDJU PROSLOSTI ISTROSENE I SVE GORE ZAPADNE CIVILIZACIJE (EU I NATO); KOJA JE ISTROSENA I NEMA NISTA NOVO DA PONUDI I BUDUCNOSTI EVROAZISKE UNIJE (RUSIJA I KINA); TREBALO BI DA SE OKRENE KA BUDUCNOSTI ZBOG BUDUCIH GENERACIJA !!!

 50. sergedzija says:

  vucic je naj veci borac od kako su srbi postalivucic je stao izmedu dve sile u svetu izmedu istoka i zapada rusije i amerike vucic sve prima u srbiju nato je u srcu srbije putin u pazaru i nisu emigranti u bujenovcu i presovskoj dolini zivijo vuce vuk mandusicu

 51. ZDRAV says:

  Koliko bolesnih ljudi ima ovde, pa to je za ne verovati! Toliko su bolesni, da je za njih Vučić, zdrav ko' dren.

 52. Lune says:

  Hm,hmm...po,Nikoli Tesli..ovi,komentari,sa toliko mrznje,pretvorene u energiju,mogle bi daosvetljavaju Beograd sas Beogradom na vodi, i marine,sa Vucicevim dzunkama ko u Veneciji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *