ЗАХАРОВА АРГУМЕНТИМА УНИШТИЛА АМЕРИКУ

ZAHAROVA ARGUMENTIMA UNIŠTILA AMERIKU

4 decembra 2021

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken objavio je da NATO ne planira nikakvu agresiju na Rusiju, a poslednjih godina agresija dolazi „jedino od Rusije“.

Ruska diplomatija mu je odgovorila preko svoje portparolke Marije Zaharove.„Stotine specijalnih operacija usmerenih na mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promenu njihove političke agende – to je rutina NATO. Blinkenova izjava nije ništa drugo do neuspeli pokušaj da se obezbedi ideološka baza za „samit demokratija“ koji organizuje Vašington“.

Odmah je dodala: „Ako je Stejt departman odlučio da traži agresore koji krše međunarodno pravo, onda bi trebalo da potragu počne – stojeći pred ogledalom. Setimo se Sirije, Libije, Iraka i Jugoslavije gde je NATO, predvođen SAD, ostvario otvorenu oružanu agresiju. Primer je i Ukrajina, gde su SAD u koordinaciji sa Briselom predvodile antiustavne udare“.

Zaharova je u istom kontekstu podsetila i na Kubu, Venecuelu, Nikaragvu i Belorusiju, gde su SAD i druge zemlje NATO pokušavale da sruše vlasti koristeći elemente hibridnog rata.

„Ovo su samo neke od američkih šala u poslednje dve decenije. Rezultat toga su milioni ranjenih, osakaćenih, siromašnih i ubijenih ljudi širom sveta“, naglasila je Zaharova.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Ulazenje u dalje analize i dokazivanje nedokazivog je bespotrebno gubljenje energije. Laz, kao i istina, ima neke krajnje limite a sve preko toga je obicno srljanje u ludilo. Bar polovina danasnjih svetskih politicara bi trebali biti u dusevnim bolnicama, sve granice normalnog ophodjenja i ponasanja koje poseduje "svestan" ljudski rod su prekoracene i unistene. Ono sto nam je podario stvoritelj - Bog, mogucnost da se razlikujemo od zivotinja i zivimo zivot dostojan coveku i ljudskom razumu, svesno i namerno su unistile i podstrekivale neke mocne istorijske organizacije radi narcisoidnog interesa. Znaci, nikakva razumna prica vise ne postoji, samo glogov kolac.

  2. History planet says:

    Cakana je naša draga sestra, istina je na strani pravednih.

  3. Istina says:

    Krizarima je pljacka ideologija a rat nacin zivljenja. Nato u govnjivo blato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *