ЗАХАРОВА: Детаљи истраге у САД говоре да је све намештаљка

ZAHAROVA: Detalji istrage u SAD govore da je sve nameštaljka

31 oktobra 2017

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je juče da u optužbama na račun Pola Manaforta, bivšeg šefa predizbornog štaba Donalda Trampa, kao i njegovog bivšeg poslovnog saradnika Rika Gejtsa, postoje određene neistine, kao i da to govori da je u pitanju nameštaljka.

„Mnogo mi se dopao detalj da je, prema navodima američke istrage, predsednik Ukrajine pre Viktora Janukoviča bila Julija Timošenko. Šta, niste znali, e pa – izgleda da je bila“, rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Timošenkova je bila premijer Ukrajine od 2007. do 2010. godine, a predsednik Ukrajine pre Janukoviča (2007-2010) bio je Viktor Juščenko (2005-2010), podseća portal.

„To je važan detalj koji pokazuje na koji način je pripreman taj dokument. Svima treba da bude jasno da kada se radi ozbiljna istraga, o takvim propustima ne može biti ni reči“, rekla je Zaharova.

Pola Manaforta i Rika Gejtsa savezna velika porota optužuje po 12 tačaka, uključujuči zaveru protiv SAD, a optužnica uključuje zaveru za pranje novca i kršenje saveznih zakona o lobiranju i bankarstvu, kao i lažne izjave.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *