ЗАХАРОВА: Ево шта ће се десити са Србијом ако уведе санкције Русији

ZAHAROVA: Evo šta će se desiti sa Srbijom ako uvede sankcije Rusiji

27 decembra 2023

Kada bi se Srbija pridružila antiruskim sankcijama, postala bi talac i rob Zapada, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je podsetila kako je Zapad počeo da gradi odnose sa savremenom Srbijom poslednjih decenija. U početku su Brisel i Vašington govorili Srbiji – ili sa Zapadom ili sa Rusijom, što je, po rečima Zaharove, loša i nepravedna formulacija.„Ali onda je krenulo još gore. Onda su Vašington i Brisel rekli Srbiji: samo Zapad, nikakva Rusija. Ali nisu stali na tome. Sledeći zahtev Zapada Srbiji je bio formulisan ovako: samo Zapad protiv Rusije. A šta dalje? Ja mogu da vam kažem, znam kako će biti formulisan sledeći zahtev Zapada Beogradu. Samo Zapad protiv Srbije. Neće im odgovarati realizacija nacionalnih interesa i interesa građana Srbije. Odgovaraće im samo realizacija interesa Vašingtona i Brisela na teritoriji Srbije. U tome je problem, u tome što oni ne samo da vode nelegitimnu, antidemokratsku politiku protiv Srbije, nego i produbljuju svoj nezakonit odnos prema Srbiji, proširuju broj nelegitimnih zahteva Beogradu i najgore je što u svemu tome oni ne ispunjavaju svoja obećanja koje su davali Beogradu“, istakla je Zaharova.

Ona je podsetila da je Zapad obećao Beogradu sve – ekonomsku, finansijsku pomoć, investicije, posebne odnose… Ali nisu ispunili ništa, samo menjaju stepen nezakonitih zahteva.

„Zamislite šta bi bilo ako bi Srbija i njeno rukovodstvo u nekom momentu poklekli pod takvim pritiskom Zapada i, na primer, delimično ili u potpunosti uveli antiruske sankcije? Sada bi Srbija bila apsolutni talac Zapada – i ne samo to, bila bi njen rob. Ona bi prekinula odnose sa Rusijom. Izgubila bi korist koju ima od stabilnih isporuka ruskih energenata. A od Zapada ne bi dobila ni pomoć i podršku, već samo nove zahteve“, ocenila je Zaharova.

Ona je napomenula da većina omladine u Srbiji nije preživela NATO bombardovanje jer je rođena u drugo vreme, ali treba da zna da je Zapad već danas obmanjuje jer obećava ono što ne ispunjava, ali postavlja zahteve Beogradu i Srbiji koji će ih, ukoliko ih ispune, pretvoriti u zapadne robove.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Postovana Zaharova je apsolutno u pravu. U celoj istoriji Srba, jasno je vidljiv odnos katolickog zapada prema nama. Naravno, ko to hoce da vidi i razume. Danas je mnogo globalista kojima nije bitno za koju kompaniju rade, bitno je da su zivotno zbrinuti bez obzira sto svojim intelektom i radom doprinose unistenju sopstvene zemlje. Njihove svilene gace i pidzame su vazniji od drzave gde su zaceti i svih prethodnih zrtava da bi ta njihova kolevka bila sacuvana. Danas imamo posla sa svakakvim cinicima i neizivljenim sunarodnicima. Lepo je to otpevao Miroslav: " Zanela me svetla velikoga grada"... Tek ce Srbi biti na mukama, oboleli smo iznutra od tesko izlecive bolesti. Ta bolest se od nasih dusmana neguje i prosiruje a mi nemamo adekvatnu medicinu da to izlecimo. Nas narod sve najgore moze da ocekuje od zapada, ko kaze da taj gasovod kroz koji protice taj jeftin gas, sutra nece biti meta njihovih diverzanata. Znam jedno, kada god smo se u istoriji tukli sa tim zapadom, nekako smo opstajali. Kada smo sa njima bili za diplomatskim stolom, redovno smo stradali i gubili.

  2. Cp6a says:

    To samo mogu veliki i blagi Rusi. Ne prete automatskim priznanjem Kosova i njegovim uvođenjem u UN.

  3. milorad5 says:

    ma rusi treba da se opuste u vezi srbije,znamo mi kako sa zapadom.nagledao se ovaj narod takvih na lopate...te habsburzi,te turci,te huni,pa onda nemci 2x a sa će i 3.put da ih sjeb. za sve pare,pa su onda bugari izmišljali rupu na saksiji,a da,zamalo da zaboravim istočno rimsko carstvo i mletačku republiku,svi su oni ovde iskrvarili NA SMRT pa će i ovi sada....samo nam marsovci fale na blatobranu...problem sa zapadom je nastao zbog "braće" i zato što su nas prevarili i to DVA PUTA,Bogami TREĆI NEĆE...a i drugi put smo legli na rudu jer smo hteli da izbegnemo udarac i nadali smo se da im je dosta smaranja..sad će da popiju pesnicu pravo u tu ružnu ljigavu facu i to iz sve snage ,neka dodju nema problema...prvo će šiptari da skiiknu aonda svako ko je umešan...tačno će da nas nateraju da napravimo VELIKU SRBIJU po zadnjoj modi i kroju...brate ovaj narod je besan kao ris kad im skočimo na glavu neće znati gde je levo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *