ЗАХАРОВА ГА РАСКРИНКАЛА: Ево ко је Весли Кларк и шта сад ради!

ZAHAROVA GA RASKRINKALA: Evo ko je Vesli Klark i šta sad radi!

18 decembra 2019

Bivši komandant NATO-a u Evropi Vesli Klark, koji je naredio bombardovanje Jugoslavije, sada je povezan sa dve velike kompanije koje posluju na Kosovu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Prema rečima portparolke, Vesli Klark je u intervjuu za američke medije izjavio da Rusija koristi Balkan u svoje interese i pokušava da očuva svoju poziciju potkupljujući lokalne političare.„Ko o tome govori? Ne treba nas optuživati da se bavimo onim čime se sami bavite, gospodo!“, odgovorila je Zaharova.

„Klark bi trebao da objasni o takozvanom honoraru koji je dobio od Kosova za otcepljivanje pokrajine od Srbije“, naglasila je ona.

Portparolka je objasnila da je Vesli Klark trenutno deo rukovodstva kanadske kompanije za energetiku:

Ono što je interesantno kod ove kompanije je da je ona dobila od Prištine pravo za iskopavanje mineralnih sirovina na skoro trećini teritorije Kosova. Radi se, pre svega, o ogromnim rezervama lignita. On je, takođe, povezan sa firmom ’Geominerali‘, a ona se, sa svoje strane, bavi izvozom otpadnog metala iz pokrajine“.

Kada je u pitanju formiranje javnog mnjenja od strane onih ljudi koji su direktno povezani sa finansijskim i ekonomskim interesima u regionu, ona je postavila pitanje: „Da li zbog toga svojevremeno izdato naređenje da se bombarduje region, da bi se nakon toga sklopili profitabilni ugovori? To je dobro pitanje na koje bi trebalo potražiti odgovor“.

„Tako da, kada se govori o koristoljubivim interesima, njih treba prvo potražiti kod pomenutih osoba“, rekla je ona.

„A zatim će se naći i razlozi da se opravda agresivno mešanje u unutrašnje poslove Jugoslavije, naći će se povod da se bilo ko optuži za prljave igre“, zaključila je portparolka.

Klark je ranije u intervjuu za američke medije rekao da se Rusija meša u unutrašnje politike drugih država i potkupljuje političare.

„Rusija se upustila u sajber-rat još od 2007. Ne samo što nastoji da se infiltrira u sajber-infrastrukture zemalja, kao na primer Estonije, već se upliće u izbore, medijsku propagandu. Takve stvari više ne mora da radi ruska država, već ruski oligarsi, koji imaju milione dolara spremnih da investiraju. Tim novcem oni kupuju uticaj, kupuju političare, birače, sportske ekipe i drugo. Nismo odmah shvatili, ono što danas znamo, da je ruska strana to postigla koristeći protiv nas demokratiju i slobode na Zapadu“, izjavio je Klark.

KOMENTARI9 komentara

 1. Slobodanka says:

  Ovaj ubica većeg globalnog formata da bi bio sasvim siguran u svoje profitabilne poslove na okupiranom i otetom KIM, eto zato Srbija treba da prizna takozvano Kosovo. Njemu našem ubici treba da učinimo baš veliku uslugu. Ima li to igde da se domaća vlast povinuje zločincu nad narodom i državom, sem u vučićevoj naprdnjačkoj Srbijici?

 2. Slobodanka says:

  Ima još jedan, a i taj je zainteresovan za rudna bogatstva Kosova. Džordž Soroš je podržao bombardovanje Srbije i zalagao se od početka za priznavanje nezavisnosti Kosova, ali i za ubrzani prijem Srbije u EU. Na njegovoj turneji po Balkanu početkom juna 2003. godine izjavio je da "EU treba da počne proces kojim bi se rešio status Kosova. Ovaj proces trebalo bi da bude okončan priznavanjem kosovske nezavisnosti pošto prethodno budu uspostavljene čelične garancije za srpsku i druge manjine. UN treba da prenesu vlast na građane Kosova s jasnim ciljem pripremanja Kosova za nezavisnost. Srbija, zauzvrat, treba da bude stavljena na brzi kolosek puta za Evropu." Znači kad glasamo za bilo kog EU kandidata, mi smo sasvim pravilno programirani u interesu Soroša, a na svoju štetu.

 3. Istina says:

  Ma šta tu ima da se komentariše, globalni teroristi i njihove sluge pljačkaju razorene i nacionalno podeljene zemlje i pljačkaju kako njihova bogatstva tako i izkorištavaju napaćene ljude. Svaki pokušaj otpora protiv takvih terorista globalnih razmera vodi ka ratu. Njihov sistem je već unopadanju i nema nikakve šanse za budučnost.

 4. persida says:

  Prvo je ubijao nasu decu, a sada pljacka nase blago. Morao bi biti izveden na sud za ratne zlocine, plus na sud za pljacku.

 5. Beli Orao says:

  Naći će se otrov i za ovog PACOVA !!!

 6. Velika Metla says:

  A šta je donelo to raskrinkavanje? Da se možda ovaj fašista nije postideo? Ubiti ga treba i rešen problem. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.

 7. triglav says:

  poslednju reč u članku ipak ima klark.

 8. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Bežite dečice od greha pohlepe, preko tuđe krvi i propasti. Drug Vesli ima još dosta da vesla dok ne shvati da je zaglavio u sopstvenoj propasti.

 9. Djoka Brica says:

  Nudim 10Miliona USD za hapsenje Veslija Klarka. Ali dok vladaju zapadne sluge i necije majornete sa Srbijom, nebih me cudilo da ga AV i ugosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *