ЗАХАРОВА: Није далеко тренутак када ће Курти и Зеленски признати да су неонацисти

ЗАХАРОВА: Није далеко тренутак када ће Курти и Зеленски признати да су неонацисти

12 јануара 2023

ЗA време Другог светског рата постојао је Џафер Дева, Албанац, нациста, ослонац прво италијанских фашиста, а потом и немачких нациста у албанском делу Југославије.

Доказани ратни злочинац, извршилац одмазди и окрутни џелат који је Јевреје, Словене и Цигане слао у немачке концентрационе логоре, организатор СС дивизије „Скендербег“. Саучесник Химлеровог специјалног представника, СС групенфирера Јозефа Фицхума.Човек који је направио крваву каријеру за време окупације. Осим тога, он је био и радикални исламиста који је позвао не само на геноцид, већ и на џихад против немуслиманског становништва окупираног дела Југославије. Апсолутно зло од локалног значаја.

Треба ли се чудити што је 1945. године дошао у контакт са америчком војном обавештајном службом, а касније га заврбовала ЦИА?

Везе са нацистима, а потом и са цијашима, омогућиле су му да избегне казну и мирно се настани у Калифорнији, где је спокојно живео до старости и умро крајем 70-их.

Актуелне власти сепаратистичке косовске покрајине, баш у време заоштравања између Приштине и Београда, одлучиле су да овековече сећање на Џафера Деву. Објављено је да је Приштина спремна да потроши 300 хиљада евра на рестаурацију мале двоспратнице у којој је овај колаборациониста и ратни злочинац живео током окупације. И то упркос протестима јеврејских организација, па чак и немачког амбасадора.

Али, Приштину није брига, а њени покровитељи – САД, Британија и ЕУ – ћуте.

Не зато што им је непријатно, већ зато што се томе радују.

На крају крајева, сви ти Курти, Зеленски, љубитељи узвикивања „Слава Украјини!“ и „Живела Белорусија!“ – само привидно оспоравају да су неонацисти.

Мислим да није далеко час када ће рећи: да, ми смо нацисти, али шта нам можете кад нас спонзорише ЕУ, а наоружавају Сједињене Држав?!

Видећете!

(коментар са Телеграм канала портпаролке МИП Русије Марије Захарове)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    E, to ce bas biti ruski dobitak, a tek srpski.

  2. Gagi says:

    Imam utisak da se previse prica a minimalno deluje. SVE je jasno i sve je poznato. Sve drzave (vecina) su danas pod upravom kolonijalnih komesara i namesnika koji donose i realizuju apsolutno stetne i suprotne odluke od interesa naroda. Skoro vecina sveta se priklonila "zlatnom teletu" i prihvatila vestacki zivot koji se stancuje u stamparijama, to je postao duhovni i zivotni princip. Retke su danas zemlje koje nisu prihvatile taj nametnuti vestacki nacin zivota, te zemlje i narodi su danas vojno napadnuti.

  3. persida says:

    Svetom vlada djavo, to samo slep ne vidi. Hriscanima ostaje da cuce u cosku i grickaju semenke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u