ЗАХАРОВА: Није далеко тренутак када ће Курти и Зеленски признати да су неонацисти

ZAHAROVA: Nije daleko trenutak kada će Kurti i Zelenski priznati da su neonacisti

12 januara 2023

ZA vreme Drugog svetskog rata postojao je Džafer Deva, Albanac, nacista, oslonac prvo italijanskih fašista, a potom i nemačkih nacista u albanskom delu Jugoslavije.

Dokazani ratni zločinac, izvršilac odmazdi i okrutni dželat koji je Jevreje, Slovene i Cigane slao u nemačke koncentracione logore, organizator SS divizije „Skenderbeg“. Saučesnik Himlerovog specijalnog predstavnika, SS grupenfirera Jozefa Fichuma.Čovek koji je napravio krvavu karijeru za vreme okupacije. Osim toga, on je bio i radikalni islamista koji je pozvao ne samo na genocid, već i na džihad protiv nemuslimanskog stanovništva okupiranog dela Jugoslavije. Apsolutno zlo od lokalnog značaja.

Treba li se čuditi što je 1945. godine došao u kontakt sa američkom vojnom obaveštajnom službom, a kasnije ga zavrbovala CIA?

Veze sa nacistima, a potom i sa cijašima, omogućile su mu da izbegne kaznu i mirno se nastani u Kaliforniji, gde je spokojno živeo do starosti i umro krajem 70-ih.

Aktuelne vlasti separatističke kosovske pokrajine, baš u vreme zaoštravanja između Prištine i Beograda, odlučile su da ovekoveče sećanje na Džafera Devu. Objavljeno je da je Priština spremna da potroši 300 hiljada evra na restauraciju male dvospratnice u kojoj je ovaj kolaboracionista i ratni zločinac živeo tokom okupacije. I to uprkos protestima jevrejskih organizacija, pa čak i nemačkog ambasadora.

Ali, Prištinu nije briga, a njeni pokrovitelji – SAD, Britanija i EU – ćute.

Ne zato što im je neprijatno, već zato što se tome raduju.

Na kraju krajeva, svi ti Kurti, Zelenski, ljubitelji uzvikivanja „Slava Ukrajini!“ i „Živela Belorusija!“ – samo prividno osporavaju da su neonacisti.

Mislim da nije daleko čas kada će reći: da, mi smo nacisti, ali šta nam možete kad nas sponzoriše EU, a naoružavaju Sjedinjene Držav?!

Videćete!

(komentar sa Telegram kanala portparolke MIP Rusije Marije Zaharove)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    E, to ce bas biti ruski dobitak, a tek srpski.

  2. Gagi says:

    Imam utisak da se previse prica a minimalno deluje. SVE je jasno i sve je poznato. Sve drzave (vecina) su danas pod upravom kolonijalnih komesara i namesnika koji donose i realizuju apsolutno stetne i suprotne odluke od interesa naroda. Skoro vecina sveta se priklonila "zlatnom teletu" i prihvatila vestacki zivot koji se stancuje u stamparijama, to je postao duhovni i zivotni princip. Retke su danas zemlje koje nisu prihvatile taj nametnuti vestacki nacin zivota, te zemlje i narodi su danas vojno napadnuti.

  3. persida says:

    Svetom vlada djavo, to samo slep ne vidi. Hriscanima ostaje da cuce u cosku i grickaju semenke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *