ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НАТО ПАКТУ: Боже, ко вам све то измишља?

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НАТО ПАКТУ: Боже, ко вам све то измишља?

16 јуна 2021

Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је позив НАТО-а Русији да изузме Чешку и САД са листе непријатељских земаља.

„Да ли добро разумем да нас НАТО уверава у жељу да будемо пријатељи? Логика је очигледна: пошто они траже да се изузму са списка непријатељских земаља, то значи да желе да их сматрају пријатељским земљама. И то без обзира на наше „неодговорно и опасно“, са својим непоколебљивим гледиштем, понашање?“ – написала је она на свом Телеграм каналу.Захарова верује да је време да западни лидери одлуче о својој политици. Према њеним речима, они морају или да престану са изрицањем санкција на основу измишљених прича о „Петрову и Боширову“, или да престану да се изненађују појављивањем непријатељских земаља на списковима.

„Боже, ко им те магично нелогичне речи измишља“, закључила је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

Раније у понедељак лидери земаља НАТО-а на крају самита у Бриселу позвали су Москву да изузме САД и Чешку са листе непријатељских земаља.

Као што је прошле недеље у интервјуу за РИА Новости рекао заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков, још увек нема основа за ревизију списка непријатељских држава.

Ову листу је руска влада одобрила у мају, а за сада су на њој две државе – САД и Чешка.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. Rusofil Rasputin says:

  Tako je devojko, čista desetka. Prevarantima ne treba izlaziti u susret.

 2. miliorad5 says:

  koje ludilo ,pa NATO je prvo proglasio rusiju neprijateljskom državom, rusija ne može da bude prijateljska država NATO čak i da kaže da jeste,jer NATO smatra rusiju i to su otvoreno izjavili za NEPRIJATELJA.Rusi samo potvrdjuju činjenicu da su NATO i češka neprijatelji rusije jer su oni TO SAMI IZJAVILI za rusiju i sad im to kao smeta kad rusija kaže jeste tako je vi ste nam nepriajtelji,pazi ovo ludilo oni su još kao uvredjeni,onis amo imaju najboje neprijateljske namere i želje prema rusiji i nije potrebno da ih rusija proglašava neprijateljima kad su to već sami širokogrudo izjavili:):) Ovo počinje da vredja zdrav razum što dolazi i zapadanih LUDNICA koje oni zovu parlamentom.

 3. doktrina soka says:

  Kada velikim drzavama vladaju korporacije,koje su bogatije od samih drzava,naravno vladaju i politikom za svoje interese, politicare donose zakone za interes korporacija,Presednici drzava moraju da slusaju,jer ih pojede mrak,jer sa pohlepom i moigucnocu inflitracije na trzistu mogu da osvajaju i tudje drzave placajuci sve koji u tim drzavama mogu da rade za njihove interese.Zato svaka drzava mora da ima jaku unutrasnju kontrolu osoba sa posebnim ovlascenjim i pratiti svaki njihov korak i naravno tko ih i koliko placa.Nacionalni interesi moraju biti veci i jaci od same drzave,jer izdaja se desava u vrhu vlasti sa takvim interesima, a za to ide smrtna kazna,zato je i ukinuta smrtna kazna,da lopovi politicari spasu glavu.

 4. Miraš says:

  Под знаком питања могао би се наћи досадашњи пропагандни рат Запада вођен против Русије јер како објаснити широким слојевима становништва Чешке и САД зашто су њихове земље на списку непријатељских. Ако интелигентнији појединци почну да размишљају и оглашавају се досадашњи успеси у пропагандном рату против Русије почели би да тону. Још важније од тога је да ли Алијанса има довољан број војника, па још спремних, да изврши заокруживање Русије, на чему ће нема сумње и даље радити. Колики број војника у Европи ће бити без икакве сумње спреман да гине за америчке интересе? ... Русија се није упецала, није устукнула пред најновијим порукама са Запада. Сада Бајден рачуна да на основу управо одржана 2 самита Г7 и НАТО шаљу Русији (Кини такође) јак сигнал о јединству Запада. То тако може изгледа на врху, а какво је расположење унутар војске, затим унутар разних политичких странака и самог (обичног) народа?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u