ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НАТО ПАКТУ: Боже, ко вам све то измишља?

ZAHAROVA ODGOVORILA NATO PAKTU: Bože, ko vam sve to izmišlja?

16 juna 2021

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je poziv NATO-a Rusiji da izuzme Češku i SAD sa liste neprijateljskih zemalja.

„Da li dobro razumem da nas NATO uverava u želju da budemo prijatelji? Logika je očigledna: pošto oni traže da se izuzmu sa spiska neprijateljskih zemalja, to znači da žele da ih smatraju prijateljskim zemljama. I to bez obzira na naše „neodgovorno i opasno“, sa svojim nepokolebljivim gledištem, ponašanje?“ – napisala je ona na svom Telegram kanalu.Zaharova veruje da je vreme da zapadni lideri odluče o svojoj politici. Prema njenim rečima, oni moraju ili da prestanu sa izricanjem sankcija na osnovu izmišljenih priča o „Petrovu i Boširovu“, ili da prestanu da se iznenađuju pojavljivanjem neprijateljskih zemalja na spiskovima.

„Bože, ko im te magično nelogične reči izmišlja“, zaključila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ranije u ponedeljak lideri zemalja NATO-a na kraju samita u Briselu pozvali su Moskvu da izuzme SAD i Češku sa liste neprijateljskih zemalja.

Kao što je prošle nedelje u intervjuu za RIA Novosti rekao zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, još uvek nema osnova za reviziju spiska neprijateljskih država.

Ovu listu je ruska vlada odobrila u maju, a za sada su na njoj dve države – SAD i Češka.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Rusofil Rasputin says:

  Tako je devojko, čista desetka. Prevarantima ne treba izlaziti u susret.

 2. miliorad5 says:

  koje ludilo ,pa NATO je prvo proglasio rusiju neprijateljskom državom, rusija ne može da bude prijateljska država NATO čak i da kaže da jeste,jer NATO smatra rusiju i to su otvoreno izjavili za NEPRIJATELJA.Rusi samo potvrdjuju činjenicu da su NATO i češka neprijatelji rusije jer su oni TO SAMI IZJAVILI za rusiju i sad im to kao smeta kad rusija kaže jeste tako je vi ste nam nepriajtelji,pazi ovo ludilo oni su još kao uvredjeni,onis amo imaju najboje neprijateljske namere i želje prema rusiji i nije potrebno da ih rusija proglašava neprijateljima kad su to već sami širokogrudo izjavili:):) Ovo počinje da vredja zdrav razum što dolazi i zapadanih LUDNICA koje oni zovu parlamentom.

 3. doktrina soka says:

  Kada velikim drzavama vladaju korporacije,koje su bogatije od samih drzava,naravno vladaju i politikom za svoje interese, politicare donose zakone za interes korporacija,Presednici drzava moraju da slusaju,jer ih pojede mrak,jer sa pohlepom i moigucnocu inflitracije na trzistu mogu da osvajaju i tudje drzave placajuci sve koji u tim drzavama mogu da rade za njihove interese.Zato svaka drzava mora da ima jaku unutrasnju kontrolu osoba sa posebnim ovlascenjim i pratiti svaki njihov korak i naravno tko ih i koliko placa.Nacionalni interesi moraju biti veci i jaci od same drzave,jer izdaja se desava u vrhu vlasti sa takvim interesima, a za to ide smrtna kazna,zato je i ukinuta smrtna kazna,da lopovi politicari spasu glavu.

 4. Miraš says:

  Pod znakom pitanja mogao bi se naći dosadašnji propagandni rat Zapada vođen protiv Rusije jer kako objasniti širokim slojevima stanovništva Češke i SAD zašto su njihove zemlje na spisku neprijateljskih. Ako inteligentniji pojedinci počnu da razmišljaju i oglašavaju se dosadašnji uspesi u propagandnom ratu protiv Rusije počeli bi da tonu. Još važnije od toga je da li Alijansa ima dovoljan broj vojnika, pa još spremnih, da izvrši zaokruživanje Rusije, na čemu će nema sumnje i dalje raditi. Koliki broj vojnika u Evropi će biti bez ikakve sumnje spreman da gine za američke interese? ... Rusija se nije upecala, nije ustuknula pred najnovijim porukama sa Zapada. Sada Bajden računa da na osnovu upravo održana 2 samita G7 i NATO šalju Rusiji (Kini takođe) jak signal o jedinstvu Zapada. To tako može izgleda na vrhu, a kakvo je raspoloženje unutar vojske, zatim unutar raznih političkih stranaka i samog (običnog) naroda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *