ЗАХАРОВА ОСУЛА ПАЉБУ ПО АМЕРИКАНЦИМА: Вашингтон води свет ка ивици амбиса

ZAHAROVA OSULA PALJBU PO AMERIKANCIMA: Vašington vodi svet ka ivici ambisa

13 septembra 2018

Postupci SAD u Siriji vode svet ka ivici ambisa, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da trenutna dešavanja u Siriji Moskva vidi kao pokušaj Amerikanaca da isprobaju novi mehanizam održavanja svoje svetske nadmoći.– Suština te nadmoći je da se stvori neka vrsta koalicije vodećih zapadnih sila, sa ciljem da se demonstrira snaga i odlučnost da se forsiraju vojna rešenja problema koji se pojavljuju u bilo kojem delu sveta – istakla je Zaharova.

Zaharova kaže da takva politika podriva postojeći svetski poredak, koji se sada oslanja na Povelju UN.

Portparol Ministarstva napomenula je da je agresivna priroda politike SAD očigledna i da je Rusije ubeđena da takav pristup može da dovede svet na ivicu ambisa i da predstavlja opasan izazov, i to ne samo za Siriju, javio je TASS.

– Neophodno je da se odupremo takvom pristupu. Situaciju treba rešiti na najodlučniji način, kroz zajedničke napore svih razumnih članova međunarodne zajednice – dodala je Zaharova.

KOMENTARI17 komentara

 1. DonDon says:

  Uuu, al si im rekla.

 2. milorad says:

  MI SMO VEĆ SKOČILOI svi U AMBIS, ovo je samo slobodan pad, da smo u ambisu znaćemo svi kad zveknemo na dno:)Biće bolno i BRZO a nazad nema više ,ova civilizacija je GOTOVA i pitanje je da li će isto tako biti i sa kompletnim životom na ovoj planeti. Rat je već počeo i samo je pitanje vremena kada će sirijsska stvarnost da postane GLOBALNA STVARNOST.

 3. Zaharije qSerak says:

  Americka nadmoc ce prema prognozi da bude jos dugo.Rusija kao siromasna Drzava/kako drugacije nazvati Drzavu koja zivi od prodaje svojih prirodnih resursa/ nema sanse.Po ko zna koji put.Drzava koja nista ne proizvodi kurentno ili neznatno na Svjetskoj razini nije ozbiljan takmicar.Na drugoj strani Drzava koja ima deset prvih kompanija tehnoloskih u Svijetu,Drzava koja ima tri kompanije cija je vrijednost premasila trilion Dolara,Drzava u kojoj su u isto vrijeme ulozene pare i Ruskih tajkuna ne treba da brine.Pogotovo sada kada se brze i brze razvija proces Muller i razotkrivanje “prijatelja “ Rusije.Odjednom priznanje u slucaju otrovanih bivsih gradjana Rusija,a sada Britanije je potvrda.Za one kojima treba da se kaze to je usko povezano za Britanskom odlukom da se “provjeri porijeklo para “ Ruskih gradjana koji zive u Britaniji.Toga se Putin i boji.Svjestan je da su mu sanse male,skoro nikakve bez njih.Oni znaju svasta,a kada dodje trenutak lojalnost je beznacajna.Mozemo da vidimo u slucaju Trumpa,njegovog licnog advokata a evo danas i Manaforta.Veliki udarac i za Putina,jer Manafort je direktno radio protiv Ukraine,a na strani proruskog pijuna.Sada mi je jasnije da se ovo znalo i ocekivalo,i jasnije mi je zasto je moja kompanija Deloitte prekinula contract sa Rusijom.

  • Filip says:

   Šta sve nećemo opročitati od tebe...Rusija je siromašna jer prodaje svoje resurse, koje ima, a Amerika je bogata država jer mora da ratuje za resurse, koje uzgred nema ni približno kao Rusija. Molimo te svi da pročitaš svoje komentare pre nego što ih objaviš jer svi crvenimo umesto tebe.

   • Zaharije qSerak says:

    Americke zalihe nafte,plina su najvece na Svijetu.To makar mozes da znas,ako zelis.Bogata Drzava ne mora da koristi,nego moze da cuva.Jos uvijek traje “deal” Sa Saudijskom Arabijom da dobijaju barel po cijeni od 29 Dolara po barelu.Ali ja se ne crvenim zbog tebe,svako ko je punoljetan odgovara za svoje postupke,kao i na eventualno neznanje

    • Filip says:

     Američke zalihe nafte u spostvenoj zemlji ili u drugim državama, Irak, Libija, Sirija i arapske zemlje? Ako misliš u sopstvenoj zemlji i tvrdiš da imaju najveće zalihe na svetu, onda ne treba samo ti da crveniš, svi ćemo da crvenimo zbog tvoje gluposti i neobrazovanosti. Ako misliš da u američke zalihe spadaju i one zalihe iz rafinerija u Siriji koje drže mudzahedini (to su isti oni koji su u Bosni klali nevinu srpsku decu i slikali se sa odsečenim glavama, a koji su trenutno najveći neprijatelji čovečanstva) onda si debelo neobrazovan i glup. Ali Bože moj, nisam ništa drugo ni očekivao od tebe čitajući druge tvoje komentare.

     • Zaharije qSerak says:

      Ne,govorim samo o Americkim zalihama.Tebi prije nego sto napises gluposti preporucujem da prvo provjeris.To i nije tesko ne treba biti “nadaren”,samo normalan

      • Filip says:

       Za razliku od tebe, ja čitam razne izvore, a ti isključivo Klinton-medije! Biti nacista je samo po sebi bolno, a biti neobrazovan i zatucan nacista kao ti, to je strašno. Zato te žalim i od sada tebi treba samo govoriti "da da"

       • Zaharije qSerak says:

        I ti razni izvori su ti vjerovatno rekli da je ovo prva godina poslije 1974 da je Amerika proizvela najviše nafte na Svijetu.Svoju naftu prodaje,jer dobija po 29 Dolara barel iz S.A.Nacista sigurno nisam,jer sam se ogradio od onoga sto je Država Srbija i dio Srbskog naroda uradio i u moje ime.

        • Filip says:

         Sam dokažeš da si glup, jer potvrdiš da ipak prodaju tuđu naftu. Kako nisi nacista kad si sam to priznao? Upravo se ograđuješ od Srba, a ako si zaboravio, Srbi su celu svoju istoriju antifašisti i uvek prvi ustajali protiv nacizma i imperijalizma. Hvala i doviđenja, tebi ne treba sagovornik, ti sam sebe ukopaš.

         • Zaharije qSerak says:

          Amerika kupuje naftu/dobija/ za svoje tržište.Svoju prodaje i naravno diktira cijene.Kada gledaš nešto ne treba da budeš ograničen “k’o balkon”.Nalo treba razmišljati šta napišeš.Najvece rezerve nafte su u Venezueli,ali to narodu ništa ne znaci.I dalje je jedna od zemalja sa najvećom inflacijom,iako procjene kažu da svaki stanovnik Venezuele “ima” otprilike 1 milion Dolara.Nema,a zasto,zaključi sam,ako ne tražim previše od tebe

          • Filip says:

           Opet sam sebe otkrivaš. Prvo si rekao da najveće zalihe ima Amerika, sad si rekao Venecuela. Dogovori se sa sobom već jednom. Već nekoliko puta prvo tvrdiš jedno, a zatim kažeš nešto sasvim drugo. Za razliku od Amerike, narodu Venecuele takodje ništa ne znači da ide okolo po svetu i bombarduju i uništavaju zemlje zbog nafte kao što to radi Amerika. Amerika nema velike zalihe nafte, ali ima velike ratove koje izaziva da bi mogla da ima tuđu naftu. Moraš da budeš inteligentan da bi razgraničio te stvari, a ti to svakako nisi.

         • Zaharije qSerak says:

          Vidio sam i osjetio šta su radili meni,a ja sam još dobro prošao.O Srbskoj hrabrosti,ponosu,nemoj molim te,ja sam davno raščistio sa lažnom Srbskom Istorijom.I dan danas poraze predstavljaju kao pobjede.Dosta mi je vise laži,ja sam taj koji sam doživio granatiranje,opkoljavanje,iscrpljivanje.Zato i jesam ovdje,da kažem da ne mislimo i ne radimo svi isto.To je tako ja osjećam moja dužnost ,prema nepravdi i zlu koje dolazi od moga naroda.Neka svako osuđuje i eventualno se ograđuje od zločina svoga naroda.Srbski zločini u Bosni ne mogu se uopste porediti sa pojedinačnim zločinima drugih naroda.Iz prostog razloga jer su planirani i direktirani iz vrha .Gradovi u kojima su se Srbi najviše se “potrudili” bili su gradovi sa najviše tolerancije,miješanog stanovništva.Vukovar,Sarajevo,Mostar su tipični primjeri.Ljudi koji su došli u Sarajevo recimo i iskoristili njegovu gostoprimljivost su mu vratili na taj način.Primjer zločinac Karadzic,naravno ima i Sarajlija rodjenih Krajisnik,Beara i oni su mi uvijek pitanje,zasto?

          • Filip says:

           Ja sve mislim da ti imaš dvadesetak godina, jer sve više pokazuješ da ne znaš ništa i da zapravo nisi ni bio učesnik rata toko devedesetih. Evo nekoliko činjenica kojim ću dokazati koliko ništa ne znaš i koliko lupaš gluposti, lupaš ostrašćeno, nacistički. Pre svega, Srbi su prvi organizovano uz Ruse ustali protiv nacizma, a nacisti su između ostalog na ovim prostorima bili ustaše i muslimanske handzar divizije. Odmah da ti objasnim i ovo, prvi grad u Evropi koji je oslobodjen od Nemaca je bila Loznica, a oslobodili su je četnici pod vođstvom Misite. Ti si tamo gde jesi, jer su muslimani i Hrvati uništili jednu zemlju i gradove napravili jednonacionalnim. Skoro milion Srba je proterano iz svojih domova tokom devedesetih. Gradove u kojima su se Srbi najviše "potrudili", a koje si ti nabrojao, u Vukovaru su Vukovarske trojke ubijale Srbe i bacale u reku, ubijali nevini narod pre početka rata. U Sarajevu proterano toliko hiljada Srba i ubijeno, srušeno srpskih grobova...itd. A što se Mostara tiče, samo da te podsetim, most u Mostaru je srušio ustaša, tamo su se uglavnom tukli tvoji nacisti Hrvati i muslimani. Ti nisi bio u gradu koji je opkoljen, jer nije bilo opkoljenih gradova. Sarajevo nije bilo opkoljeno jer 30% nije 100%. A i onih 30% položaja oko Sarajeva što su držali Srbi, malo je granatiralo grad Sarajevo, s obzirom koliko je dole muslimanske vojske bilo i koliko je mučilo i ubijalo ono malo Srba što je ostalo u Sarajevu. A u pravu si i za zločine, srpski zločini se ne mogu porediti sa muslimanskim i ustaškim, Srbi ne seku glave i ne slikaju se sa njima, a pogotovo ne ubijaju decu kao muslimani i ustaše. Pozdrav nacisto na privremenom radu u Americi

 4. M says:

  Jest,u odnosu na USA,a pogotovu na Zapad,Rusija je slaba,ekonomski,konvencionalno-vojno,itd.Ali bi u totalnom ratu,osim što bi bila uništena,vjerovatno i uništila većinu odabranih zapadnih ciljeva,i s apokaliptičnim poslijedicama za preostali svijet,za neko vrijeme,a koje bi ukopani gospodari svijeta možda preživjeli i nastavili svoj plan!?!Ali promotrimo mi sada i jednu drugu situaciju koja je isto tako realnost,a i vrlo moguća!A to je Savez Rusije,Kine,Irana itd.!A ta Velika Istočna Koalicija ima snage da u ograničenom atomsko-konvencionalnom ratu...izbriše USA-Izrael-Zapad s Blistoka,i šire,iz Indokine,i šire iz južne, jugoistočne i istočne Europe,...a i šire ako treba!A evo sad i jednog bisera...To će se vjerovatno i dogoditi,i to upravo ovako kako sam sad i rekao!A još i gore,jer će se to tada pretvoriti u dugotrajni rat iscrpljivanja,a što će platiti preostali svijet krvavo!I neće biti kraja patnji i putovanju u ambis,dok to ne riješi jedan pametan i dobar!Dosadašnji gospodari svijeta misle da će to biti njihov Kralj Svijeta,a narod se nada- jeruje da će to biti Božji Kralj Svijeta,a u kojeg se i ja kladim,čak i cijelim svojim životom!

  • Zaharije qSerak says:

   Otprilike si u pravu,ali si zaboravio jednu vrlo vaznu stvar,rekao bih najvazniju.PARE! Velike pare su u Americi i naravno pare milijardera iz Rusije,Kine.......To je razlog sto se ne moze desiti lose Americi.Putin nema snage,mogucnosti da to promijeni.Pogledajte samo koliko se gradjana u Rusiji stavilo na listu za novi Aple phone,IPad,watch.Podatci ce Vas “debelo “ iznenaditi

 5. M says:

  A i onog Gorana,Hary Normana(?)i još neke ste neargumentirane izvrijeđali,i ljudi se umorili,otišli,a ovaj portal ostao bez njihovih pametnih komentara!Većini to ovdje paše u trubljenje jednoumlja,pače i preostale koji misle drukčije...i dalje tjeraju!!Ali,realno oni fale!To sam štel reči još,pa evo sad!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *