ЗАХАРОВА ОТКРИЛА ко се крије иза лажних вести о рату у УКРАЈИНИ

ZAHAROVA OTKRILA ko se krije iza lažnih vesti o ratu u UKRAJINI

1 marta 2022

IZA antiruskih lažnih vesti u vezi sa ruskom vojnom operacijom u Ukrajini stoje specijalne službe NATO-a, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.– Kolosalna masa fejkova… Sada sve to popunjava naš informacioni prostor. Štaviše, hoću da kažem da iza svega toga stoje prave specijalne službe, ne neke izmišljene … To je kolosalno suprotstavljanje kojim se rukovodi i diriguje iz Brisela. To je nesumnjivo infrastruktura NATO-a – rekla je ona za TV „Rusija 24“.

Sankcije Rusiji

Moskva nije još osmislila sve uzvratne mere na sankcije Zapada, rekla je Zaharova.

– Sankcije će biti kao bumerang, udariće i već udaraju po njihovim sopstvenim zemljama ne samo u vidu naših kontramera, od kojih mnoge još nisu osmišljene, već zbog toga što je svet povezan, ekonomija globalizovana i naša zajednička ekonomska i finansijska delatnost ne može da ne trpi posledice ako se jednom delu sveta nanosi apsolutno divljački udar od drugog dela sveta – rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, kolektivni Zapad ruši čitavu postojeću međunarodnopravnu osnovu.

Sankcije Zapada su amoralne, dodala je ona.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Zapadne hijene su prolupale, vreme je da dobiju po dupetu jer glavu nemaju.

  • Vuk says:

   Vic koji sam juce napisao EU-izbacili smo Rusiju iz svifta i tako im zarobili pola novca koji poseduju RUSIJA-Primili kznanju samo nas obavestite dal cete na taj novac poslati il da licno dodjemopo isti xaxaxaxaxaxxa

 2. doktrina soka says:

  EU I SVE NJENE CLANICE SU NASLJEDNICE HTLEROVE naci PROPAGANDE I KOLONIJALNE SILE KOJE SU POBILE MILIJONE LJUDI PO SVETU. Sada je red da otplate dug u karmi, lepo su se grupisale da racun padne jednako po svima jednim udarcem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *