ЗАХАРОВА ОТКРИЛА: ПУТИН СПАСАВА СРБИЈУ ЗАПАДНОГ ПРИТИСКА!

ZAHAROVA OTKRILA: PUTIN SPASAVA SRBIJU ZAPADNOG PRITISKA!

26 februara 2021

RUSIJA poziva da se ne forsira postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Smatramo da su pokušaji da se takozvana konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine forsira, ubrzava nekakvim veštačkim rokovima – destruktivni. Najvažnije je da se pronađe stabilna, održiva opcija koji će, između ostalog, biti prihvaćena i u javnosti – rekla je Zaharova.Prema njenim rečima, proces rešavanja kosovskog problema bez realizacije već postignutih sporazuma osuđen je na zastoj.

– Podržavamo dijalog Beograda i Prištine s ciljem rešavanja kosovskog problema pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja mora savesno i nepristrasno izvršavati svoje posredničke funkcije, koje su joj poverene odlukom Generalne skupštine UN – istakla je portparolka.

Kako je dodala, Rusija je zabrinuta i zbog radikalizacije retorike kosovskih Albanaca nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

– Izaziva zabrinutost retorika kosovskih Albanaca nakon pobede na vanrednim parlamentarnim takozvanim ‘izborima’ – rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva se nada da će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak uspeti da postigne napredak u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Rusija se brani u Srbiji. Ako padne Srbija, NATO je ispred Moskve za dve nedelje. Naravno tamo će ostati zauvek, kao Švabovi 42. Da Rusi ne bi rizikovali Mi će mo zaustaviti napredovanje, dok se Rusi organizuju, onda pravac Berlin.

  • milorad 5 says:

   brate tebi nije dobro,mi smo duboko u NATO pozadini,ako ovo hoćeš da uporeduješ sa 2sv.ratom onda je ovo vreme bitke za staljingrad, i to onaj deo de nemci još pobedjuju.Do9bra stran je da srbija sad dodje nešto kao užička republika u dubokoj pozadini neprijatelja ima to svoju težinu,strateški gledano.

  • Miraš says:

   Rusija i Kina se brane u Srbiji zbog očuvanja prava manjih država na suverenitet i teritorijalni integritet. Ako padne Srbija opašće njihov ugled i autoritet u svetu, odnosno splasnuće ostvarenje multipolarnog sveta. ... Zapravo Rusija se brani na Baltiku, u Kalinjingradu, u Belorusiji, u Ukrajini, na Crnom moru, na Kavkazu, u Srednjoj Aziji, na severnom ledenom moru i na ruskom Dalekom istoku. Zatim u Siriji zbog izlaza na Sredozemno more. Pa još i u drugim bliskoistočnim zemljama poput Iraka i Irana zbog povezivanja sa "Jedan pojas jedan put". Na puno mesta se brani, zbog veličine teritorije. Treba to moći.

 2. Čist je ko Suza says:

  Da, ali konačno treba da prihvati srbiju da joj bude predsednik i lično je spase od korumpiranih nazovi srpskih političara. Zaharovoj najviše ocene, mogla bi ona da bude naš premijer i podpredsednik vlade umesto postojeće Gejše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *