ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА НАТО ПАКТУ: Одбрамбена способност Србије зависи од реакције Русије

ZAHAROVA PORUČILA NATO PAKTU: Odbrambena sposobnost Srbije zavisi od reakcije Rusije

4 januara 2022

Odbrambena sposobnost Srbije umnogome zavisi od toga koliko brzo će Rusija reagovati na spoljne pretnje toj južnoslovenskoj zemlji, podsetila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu admirala NATO-a iz Sjedinjenih Američkih Država Roberta Berka.

„Zanimljivu izjavu dao je američki admiral NATO-a Robert Berk u intervjuu srpskom listu ‘Kurir’ tokom posete Beogradu. Prema njegovim rečima, Alijansa podržava reforme koje Srbija sprovodi u cilju jačanja odbrambenih sposobnosti zemlje. Želela bih da podsetim Berka i sve njegove kolege po natovskoj nesreći na dve važne činjenice. Odbrambena sposobnost Srbije. Ona poslednjih, verovatno, dve stotine godina po mnogo čemu zavisi od toga koliko brzo će Rusija reagovati na spoljne pretnje toj južnoslovenskoj zemlji“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.Osim toga, portparolka je ukazala na činjenicu spoljnih pretnji Srbiji.

„Čudnim spletom okolnosti svi koji su napadali Srbiju sada ulaze u NATO“, istakla je Zaharova.

„Ako Berk poznaje istoriju, onda svojom izjavom pozdravlja isporuku Srbiji ruskog naoružanja (na primer, protivoklopnih sistema ‘Kornet’) i veoma se nada da će oni ohladiti usijane glave Alijanse koje mute vode na Balkanu. Gore je, ali uobičajenije, ako ne zna“, zaključila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

KOMENTARI4 komentara

 1. da da says:

  Za sledeće dve godine Srbija će vojno nadmašiti Jugoslaviju,ako nastavi modernizovati sve rodove vojske,policije i žandarmerije.Iako i sada predstavljamo respektabilnu silu za balkanske uslove,a u nekim rodovima i na svetskom nivou.

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Svi fasisticki narodi, vatikanerija, je u EU i NATO. Sada kad tuku i truju svoje narode jasno je o kakvoj banditskoj, lazno demokratskoj alijansi je rec-FASISTIMA.

 3. sumadinac says:

  bravo kceri, istinu kazes!!!

 4. Majka Rusija says:

  Sestrica naša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *