ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА НАТО ПАКТУ: Одлучите се! Реците шта тачно желите

ZAHAROVA PORUČILA NATO PAKTU: Odlučite se! Recite šta tačno želite

7 oktobra 2021

Vreme je da NATO odluči o svom odnosu prema Rusiji, alijansa mora da odluči da li želi da reši probleme zajedno sa Moskvom ili da je obuzda, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.„Ovde bi se, kako mi se čini, trebalo uputiti pitanje novinarima, stručnoj zajednici, kao i stručnjacima za NATO i predstavnicima ovog bloka: koji je vaš koncept, u stvari, izgradnja odnosa (sa Ruskom Federacijom)? Šta tačno želite? Jer, čini mi se, krajnje je vreme da se odlučimo, nakon ovakvih radnji, potrebno je odlučiti, uključujući i u javnom planu, šta tačno žele. Da li žele da reše stvarne, globalne probleme i izazove sa kojima se može rešiti samo kolektivno, a bez Rusije nema spasa? Ili žele da se beskrajno angažuju u sprovođenju politike obuzdavanja na tako primitivan način?“, rekla je Zakharova u programu TV kanala „Rusija 24“.

NATO je ranije potvrdio da je ukinuo akreditacije osmorici diplomata u ruskoj misiji u Alijansi i smanjio broj akreditacija za Rusku Federaciju na 10.

Rusija je više puta izjavljivala da neće nikoga napasti, a izjave o „ruskoj agresiji“ koriste se kao izgovor za postavljanje više vojne opreme NATO -a u blizini ruskih granica.

Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, ruska pretnja je „izum onih koji žele da profitiraju od svoje uloge avangarde u borbi protiv Rusije, da za to dobiju neke bonuse i preferencije“.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  Mislim da NATO zeli rat sa rusijom ali se ne usudjuju da udju u tu avanturu u ovom moment u pa je zato naizgled shizofrenicno ponasanje vrha te alijanse porema rusiji je ne mogu jos da napadnu a ne zele jos da sasvim prekinu nke veze sa rusima i time udju u fazu otvorenog neprijateljstva,koje je i onako ocigledno nego eto nadaju se neko makar taktickomk iznenadjenju kada odluce da napadnu,plus uzece ruse za taoce jer napad NATO pacova ce biti svakako iznenadan i bez objave rata.Mislim da bi rusi trebali cesce da zovu svoje diplomatske predstavnike na "konsultacije" u neredovnom shablonu kao sto vrse i vojne vezbe a narocito kada imaju pojacane posumnje u "dobre" namere NATO,jer inace rizikuju da ih ovi smradovi iz NATO uzmu kao politicke i propagandne taoce u tenutku kada se odvaze za napad.Steta je da im zarobe toliko kvalitetnih kadrova u prvom danu rata koji je po svemu sudeci NEMINOVAN u skorije vreme,jer ukrajina sa mafijom na celu jos nece moci dugo da opstane kao celovita drzava i oni u tom slucaju gube odskocnu dasku za kopnenei napad,znaci morace uskoro da odluce STA CE DA RADE jer situacija ce bit sada ubrzana u ukrajini.Posle prvog evropskog mraza ,ukrajina ide pod led.

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  Draga lepojko naša, ta oni žele da nema Rusije, to i đaci znaju. Ako vas amerikanci stave na listu po kojoj ste neka pretnja americi, onda rade na tome da vas više nema.

  • persida says:

   Rusima je, kao i Srbima, najteze objasniti ono najociglednije.

 3. Gospodi Pomiluj says:

  Pobogu Zaki, pitanje ti je ipak malo glupo, ako ti ne znaš šta da vam kaže nato? Da vam rade o glavi, i to onako otvoreno?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *