ЗАХАРОВА: Руски став о Косову се не мења

ZAHAROVA: Ruski stav o Kosovu se ne menja

28 februara 2019

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije na redovnoj konferenciji za novinare rekla da Rusija podržava rešenje koje će odgovarati Rezoluciji 1244.

Stav Rusije o eventualnom rešenju problema Kosova nije se promenio, Rusija podržava rešenje koje će odgovarati interesima Srbije i Srba, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je danas na redovnoj konferenciji za novinare rekla da Rusija podržava rešenje koje će odgovarati i međunarodno-pravnim dokumentima koji regulišu ovu situaciju, uključujući Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Mi te dokumente smatramo aktuelnim, jer ih niko nije menjao. Vidimo da Srbija pokušava da reši ovo pitanje, između ostalog i pregovorima. I govorili smo da ćemo podržati rešenje koje odgovara interesima srpskog naroda i Srbije. U tome i jeste ruski stav, i on je konzistentan“, istakla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nika says:

    Dobro ste objavili ruski stav koji je iznela Marija Zaharova. A taman su se svi režimski mediji razmahali pričom kako je Rusija podržala predlog za razgraničenje Srbije sa delom sopstvene teritorije, koju zagovara Aleksandar Vučić. Koliko će od sad vremena proći da se ponovi ista pesma?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *