ЗАХАРОВА У СРБИЈИ ОТКРИЛА: Ево какав пројекат је КОСОВО!

ZAHAROVA U SRBIJI OTKRILA: Evo kakav projekat je KOSOVO!

15 avgusta 2018

Marija Zaharova tvrdi da su zapadne sile uložile silne milijarde dolara u nezavisnost Kosova, ali im to ništa ne vredi! Kosovo je bilo i ostalo je crna rupa Evrope. Rusija nikada neće dozvoliti da se pitanje lažne države rešava novim lažima i kršenjem međunarodnog prava.

Ovo je poručila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je podsetila koliku je Zapad podršku pružao šiptarskim vlastima u Prištini.Tradicionalni i dosledni

– Prošlo je već deset godina od trenutka kada su Kosovo nasilno otcepili od Srbije. Više od sto uglavnom zapadnih zemalja priznalo je ovu lažnu državu i pomagali su je finansijski i politički punu deceniju. Od tih sto država, deset su najbogatije na svetu.

Tamo, na Kosovo, pumpali su veliki novac i šta su dobili?! Pa, ništa. Ništa nije ispalo! Kosovo je bila crna rupa i ostala je crna rupa, a ranije su, da vas podsetim, pričali da je Srbija kriva za to što se na Kosovu loše živi – navela je Zaharova i dodala da se budućnost Kosova ne može graditi na lažima.

– Tako je do sada bila građena budućnost Kosova, na lažima, na kršenju međunarodnog prava! Setićete se kakva je nepravda džinovskih razmera bila kada su Amerikanci rekli svetu da se Kosovo odvojilo od Srbije na osnovu referenduma. Vi znate da referenduma nije bilo, ali neki u svetu smatraju da je sve to sa Kosovom ipak bilo zakonito. Nemoguće je graditi budućnost na uštrb života drugih – istakla je Zaharova, koja je proteklog vikenda bila u poseti Srbiji.

Ona je ponovila da će Rusija podržati svaki predlog koji Srbija iznese za rešenje kosovskometohijskog problema.

– Naš stav je tradicionalan i dosledan. U današnjem svetu doslednost je retka stvar i ruska spoljna politika se toga pridržava. Naš stav se gradi iz tri elementa. Prvo, to su međunarodne pravne osnove onoga što se dešava na Kosovu. Postoji Rezolucija Saveta bezbednosti UN i ona je na snazi.

Zemlje koje sada više od svih viču o neophodnosti poštovanja međunarodnog prava moraju da se sete da je ta rezolucija i dalje na stolu. Drugi element je poštovanje suvereniteta Srbije i nezavisnosti srpskog zakonodavstva. Treći element je razumevanje interesa naroda Srbije, Srbije kao države i nacionalnog interesa naroda. Budite sigurni da se ovaj naš stav neće promeniti… – pojasnila je Zaharova, najbliža saradnica ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Komentarišući njene poruke, politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da kosovsko pitanje nikad ne može da bude kamen spoticanja između Rusije i Srbije.

– Zapad ni sam nije u potpunosti jedinstven kad se radi o Kosovu, jer vidimo da su u ovom trenutku stavovi nekih EU lidera mnogo tvrđi nego izjave koje dolaze od strane američke administracije. Što se tiče kosovskog problema, ruski zvaničnici su više puta izjavili da će zvanična Moskva podržati svako rešenje koje bude prihvatio Beograd – zaključuje Vukoičićeva.

ZAHAROVA: Uvažavanje Srbije

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da je iz poruka Zaharove jasno da Rusija ne želi da bez konsultacija sa Srbijom razgovara o kosovskom problemu.

– Rusija neće bez konsultacija sa Srbijom ni sa kim razgovarati o rešenju kosovskog problema. Moskva uvažava Srbiju i jasno je rečeno da će podržati našu zemlju u onome što mislimo da je najbolje za nas, te da neće raditi ništa suprotno srpskim nacionalnim interesima. Rusija čvrsto stoji na poziciji međunarodnog prava i poštovanja Rezolucije 1244 i poštovanja suvereniteta države – objašnjava Milivojević.

(Informer)

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  "Nemoguće je graditi budućnost na uštrb života drugih – istakla je Zaharova, koja je proteklog vikenda bila u poseti Srbiji". Uvazena Gospodjo, da li ste culi za Jasenovac, Oluju???

 2. Deda Micko says:

  Citiram: "Marija Zaharova tvrdi da su zapadne sile uložile silne milijarde dolara u nezavisnost Kosova, ali im to ništa ne vredi!" Joj vredi i te kako, najveca vojna baza u Evropi, gde se pakuju organi i kokain za evropsko trziste, milijarde dolara, gospodjo. A Rusi mogu samo da gledaju i da kritikuju.

 3. marko says:

  NIJE 100 ZEMALJA NA ZAPADU IH NEMA TOLIKO VEC 30 ZEMALJA FASISTA NIKAD KOSOOV SE NE SME PRIZNTI I ONO SE MORA VOJNO SILOM S RUSIJOM VRATITI PROTIV TIH FASISTA I NE PITATI IH

 4. Milan says:

  Kosovo jeste crna rupa, projekat Kosovo nije se pokazao dobar za stanovništvo. Kosovo se prazni. Glavni problem je nezaposlenost mladih, oko 50%, ali to nije i jedini problem ... Na KIM je uvek bio problem uraditi popis i za vreme bivše SFRJ, a pogotovu od 90-tih na ovamo. Po nekim procenama stanovništva na KIM (tkzv. Kosovu) ima oko 1,2-1,3 miliona sve sa Srbima(130.000), a po nekim čak i manje. Kosovu tek sada EU ukida vizni režim te iseljavanja će tek biti. GLAVNO PITANJE: KOLIKO DUGO ĆE POSTOJATI BAZA BONDSTIL? KADA SE ONA ZATVARA? KAD OPADNU NA 500 ILI NA 400 - 300 HILJADA ALBANACA OD KOJIH ĆE MNOGI BITI STARIJI, BABE I DEDE? ... Žure se sada da mi 2019 priznamo Kosovo kroz sveobuhvatni sporazum, a tamo negde 2021-2022-2023 godine u toj državi Kosovo da li će biti 300.000 stanovnika? ... JOŠ KAD BI MI KONAČNO NEGDE U SRBIJI OTVORILI RUSKU BAZU TE SAMO DA SU RUSKI VOJNICI OVDE PRISUTNI BEZ DA SU POČELI NEŠTO DA RADE, ISELJAVALI BI SE ANUTI JOŠ BRŽE.

 5. draganznas says:

  hvala sestri zaharovoj i celoj ruskoj federaciji. bice prilika da kosmet se vrati potpuno u okrilje srpskih vlasti samo kad rasteramo ovu izdajnicku bolumentu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *