ЗАХАРОВА: У току је рат вакцина, снага Русије је – у истини

ZAHAROVA: U toku je rat vakcina, snaga Rusije je – u istini

25 decembra 2020

Medijski rat koji se vodi oko vakcina protiv virusa korona je u toku, a u njemu snaga Rusije leži u istini o njenim dostignućima, izjavila je za ruske medije portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Nažalost, rat vakcina je već u toku. Ovo je rat u svim sferama jer se dogodila politizacija kovida. Desila se infodemija koja je povezana sa pandemijom. Deo ove jezive stvarnosti su, naravno, rat i vakcine i sve što je povezano sa crnim PR-om o ruskim naporima ili blokiranjem informacija o ruskim dostignućima“, rekla je Zaharova.Ona smatra da je važno da se odgovori na dezinformacije, da se one opovrgnu i daju kontraargumenti.

„Snaga Rusije leži u istini, kao i uvek, istini o našim dostignućima, o onome što radimo“, naglasila je Zaharova.

Ona je primetila da je u zapadnoj štampi videla mnogo „glasina, nagađanja, otvorenih gluposti“ u vezi sa ruskom vakcinom.

„Kada nisu pronašli ništa za šta bi se uhvatili, smislili su „genijalnu“ stvar, rekli su da je Rusija loša jer vodi kampanju dezinformacija na temu zapadnih vakcina. To je apsurd. Rat vakcina je u toku, ali mislim da ovo nije rat naučnika, ovo je rat političara i onih boraca medijskog fronta, sa kojima imamo posla na stranicama uglavnom zapadnog ‘mejnstrima’. Oni to emituju i na televizijama“, dodala je Zaharova.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

KOMENTARI8 komentara

 1. jovan says:

  U toku je PRAVI rat Zapada na Istok, koji je poceo 1989. od "anslusa" Istocne Nemacke fasistickom bloku. Kapitulacija koju su potpisali Gorbacov i Jelcin je i dalje vazeca. Ovi uspesi Putinove Rusije u nekim segmentima su samo male "gerilske" pobede okupiranog Slovenskog naroda.

 2. Ramonda Serbika says:

  Dokazano je na sudovima da roba pod istim imenom i iste deklaracije,proizvedena na zapadu ,a koja je namenjena zapadnom i ISTOČNOM tržištu,NIJE ISTOG KVALITETA.Ona je ista samo po omotu i ambalaži.Milka čokolada koja se prodaje u Švajcarskoj i Moldaviji je ista samo po omotu - sadržaj i kvalitet sa drastično razlikuju.Prašak za pranje veša arijel nije isti onaj koji se prodaje u Nemačkoj i onaj koji se prodaje u komšiluku,u slovačkoj - sa obrazloženjem da je namenjen za dve različite tvrdoće vode.Plašim se,a Vas pozivam na razmišljanje,da se možda to ne desi i sa VAKCINOM - da bude ista samo flašica/ampula,a da je sadržaj potpuno različit.Onaj koji je jednom pokušao da te prevari,svesno,spreman je da učini to isto ivek kad je u prilici.Pošto je VAKCINA FAJZER potpuno nova ,jedino proizvođač ima instrumentarij njene kontrole.

  • jovan says:

   Licno sam se uverio u ogromnoj razlici robe namenjene Nemcima i one namenjene Slovenima i ostalima. Zasto im verovati za vakcinu, koja je i sama po sebi "sumljiva", cak i da prva mala probna kolicina gmo vakcie "na prvu loptu" bude ok?!

   • Cp6a says:

    Jovane, sve su današnje vakcine velikih proizvođača GMO, tj. sa maskirajućim nazivom "rekombinantne", ali su neke "malo više", a neke "malo manje", da pojednostavim. Da se ne ponavljam, meni je ruska "malo manje", a zapadne "malo više". Ne znam u Torlaku kako se sprema vakcina protiv sezonskog gripa, moguće da ona nije rekombinantna, nego klasična sa umrtvljenim ili ubijenim virusom. Za rekombinantne postoji opravdanje jer su mnogo čistije, ne sadrže ostatke štetnih hemikalija koje služe za ubijanje virusa, nemaju masu virusnih ostataka koje ne izazivaju nikakvu imuno reakciju, već pre neku štetnu reakciju, nemaju viruse koji su izbegli ubijanje. Pomoću GMO bakterija danas se proizvodi čistiji i ljudima prilagođeniji insulin, a ranije se koristio goveđi ili svinjski, kojeg je organizam prepoznavao kao strano telo, ne držite me tu za reč, ne znam detalje. Dakle, po meni, GMO ima opravdanje ako se koristi obazrivo i samo tamo gde je stvarno neophodno i opravdano. Ima izjava na internetu čak i lekara koji kažu da se ove vakcine ugrađuju u naš DNK. Nisam im držao sveću u laboratorijama i proizvodnim pogonima da mogu nešto da garantujem, ali prema dostupnim specifikacijama za ove dve RNK vakcine što su došle do nas, teorija kaže da je to nemoguće. To bi mogle da urade DNK vakcine, ali ni jedna takva ne postoji u svetu. Takođe, tako se planira da se radi "genska terapija", za lečenje naslednih bolesti, ali to je sve u dalekim eksperimentalnim fazama. Ovim ne propagiram ništa, samo iznosim ono o čemu ponešto znam. Ko zna više, bilo bi dobro da to i napiše. Izvagajte ljudi, pa vidite šta ćete. Makar svoje roditelje zaštitite, za njih je korona mnogo veći rizik po život, nego vakcina.

    • test01 says:

     Propagiras ti nasilno vakcinisanje od pocetka - a i ja mislim da vas sektase treba pelcovati sa tim "DNK vakcinama" posto je normalno da se prvo proba na misevima. Usput, te vakcine uopste nisu testirane na zivotinjama, vec ima alergijskih i smrtnih slucajeva ali oni kazu da su to "prihvatljive" posledice. Naravno niko od "elite" nece primiti tu vakcinu !

     • Cp6a says:

      Jel ti kad izađeš na ulicu ili uđeš u prodavnicu da kupiš leba, odma' jebeš svima majku. Pošto ne verujem da je tako, onda se i ovde ponašaj koliko-toliko uljudno. Devet meseci jedni ljudi režu na druge, kako ti od toga više ne pripadne muka? Iznesi kontraargumente, pa da se oko toga sporimo, mani se više pljuvanja. Ne znam po koji put da napišem da ću da stanem u stroj sa svakim ko je protiv, ako država naredi obaveznu vakcinaciju. A sve kazuje da neće. Niti mogu, niti smeju.

 3. Aleksandar says:

  Istina je Hladno prevaziđeno oružije .Danas se pobeđuje medijima-marketing i lobiranjem-novac.Popularnost , harizma , istina pali samo kod srba i rusa.

 4. migraine medications says:

  Thanks for your strategies. One thing really noticed is that often banks plus financial institutions know the dimensions and spending patterns of consumers plus understand that plenty of people max outside their cards around the trips. They correctly take advantage of this real fact and then start flooding a person's inbox plus snail-mail box by using hundreds of no interest APR credit cards offers shortly when the holiday season closes. Knowing that when you are like 98% in the American general public, you'll get at the one opportunity to consolidate financial debt and switch balances towards 0 rate credit cards. nmmmloo https://headachemedi.com - migraine medications

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *