ЗАХАРОВА УДАРИЛА НА АМЕРИКАНЦЕ ЗБОГ СРБА: Америка би требало да се извини Србији!

ЗАХАРОВА УДАРИЛА НА АМЕРИКАНЦЕ ЗБОГ СРБА: Америка би требало да се извини Србији!

15 септембра 2019

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву америчког амбасадора у Србији Кајла Скота да Срби на бомбардовање 1999. године морају да гледају у широј перспективи.

„Заправо, Сједињене Америчке Државе требало би да прво да упуте извињење онима које су бомбардовали, а затим да исплате компензацију за побијене, рањене и оне којима је нарушено здравље због бомби са осиромашеним уранијумом. А тек онда, када створе одговарајући, а не парцијално-токсичан темељ, да позову да се ’крене напред‘“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Раније је одлазећи амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скот позвао Србе да НАТО бомбардовање Југославије 1999. године посматрају у широј перспективи.

„Ни Србија ни Сједињене Државе не могу да врате време. Оно што можемо је да 1999. годину посматрамо у широј перспективи. Покушавао сам да подсетим да су односи САД и Србије кроз историју углавном били одлични, а да изузетак представљају деведесете године прошлог века и дешавања за време Милошевићевог режима. Две деценије су прошле од тада. Крајње је време да кренемо напред и побољшамо наше односе, а имамо веома добру основу за такав напредак“, изјавио је амбасадор у интервјуу за „Курир“.

У марту је НАТО саопштио да је бомбардовање Југославије било потребно и легитимно.

Снаге НАТО-а су 24. марта 1999. године, без одобрења Савета безбедности УН, покренуле операцију на територији Савезне Републике Југославије. У нападима западне авијације уништени су не само војни објекти, већ и школе и болнице. Током борбених дејстава, која су трајала 78 дана, погинуло је више од 2.000 људи. И после 20 година Србија, Црна Гора и регион осећају последице агресије Северноатлантске алијансе.

KOMENTARI4 коментара

  • Pravda says:

   A koji su to na koje su bacali bombe?

 1. milorad2 says:

  Bili su to odlični odnosi, dok nisu pokušali iznenada i bez nekog vidljivog razloga da nas pobiju.Nije mi jasno kako neko ko je slučajno, pukom srećom, preživeo pokušaj ubistva može uopšte da krene napred ruku pod ruku sa ubicom nekim fantastičnim putem duge:).Šta, do prve prilike da proba ponovo nož u ledja? Ne razumem kako neko može uopšte da ima takvu logiku, i kako bi neko uopšte prihvatio takvo razmišljanje,aj, kao ništa to nije što smo pokušali da vas pobijemo i što smo pomogli SVIMA koji su isto tako pokušali da vas pobiju, evo časna reč, nećemo više :)Postoje potezi i dela koja su nepovratna i NIJE ih moguće ispraviti rečima i obećanjima, zakletvama i izvinjenjima.Neke stvari su NEOPROSTIVE.A USA su uspeli da unište skoro STO godina napora i dela našeg naroda, neka im mrtvi oproste ja brate ne mogu ako želim da preživim.Pare su još najmanji problem u onome što su oni ovde uradili.Jee oni su pokušali GENOCID i totalnu anhilaciju nas SRBA i pri tome su bestidno i otvoreno podsticali i pozivali i DRUGE da to rade.Šta su oni sve planirali i projektovali da će se ovde dešavati posle njihovih ekonomskih i vojnih poteza to je jezivo, to je pokušaj, planski i organizovani,izazivanja totalnog urušavanja ovog naroda nesmetane brutalne okupacije i zatiranje uz pomoć ustaških i šiptarskih noževa. TO su oni planirali i pokušali da urade.KAKO to oprostiti kada je VIDLJIVO, jer ovaj ambasador misli da je neko to ovde ZABORAVIO, urlanje bombi i ratno-propagandnu histeriju koju smo gledali tih godina protiv nas.Pozivanje na holokaust i potpuno negiranje svakog prava nas srba uključujući i najsnovnije pravo da dišemo bre.Nemamo mi više NIKAKVU budućnost sa USA , bolje da se drže dalje od nas.

 2. Velika Metla says:

  Е баш ме заболе вршњак за њихово извињење. У животу ми њихово извињење не треба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u