ЗАХАРОВА УДАРИЛА НА АМЕРИКАНЦЕ ЗБОГ СРБА: Америка би требало да се извини Србији!

ZAHAROVA UDARILA NA AMERIKANCE ZBOG SRBA: Amerika bi trebalo da se izvini Srbiji!

15 septembra 2019

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

„Zapravo, Sjedinjene Američke Države trebalo bi da prvo da upute izvinjenje onima koje su bombardovali, a zatim da isplate kompenzaciju za pobijene, ranjene i one kojima je narušeno zdravlje zbog bombi sa osiromašenim uranijumom. A tek onda, kada stvore odgovarajući, a ne parcijalno-toksičan temelj, da pozovu da se ’krene napred‘“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije je odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot pozvao Srbe da NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine posmatraju u široj perspektivi.

„Ni Srbija ni Sjedinjene Države ne mogu da vrate vreme. Ono što možemo je da 1999. godinu posmatramo u široj perspektivi. Pokušavao sam da podsetim da su odnosi SAD i Srbije kroz istoriju uglavnom bili odlični, a da izuzetak predstavljaju devedesete godine prošlog veka i dešavanja za vreme Miloševićevog režima. Dve decenije su prošle od tada. Krajnje je vreme da krenemo napred i poboljšamo naše odnose, a imamo veoma dobru osnovu za takav napredak“, izjavio je ambasador u intervjuu za „Kurir“.

U martu je NATO saopštio da je bombardovanje Jugoslavije bilo potrebno i legitimno.

Snage NATO-a su 24. marta 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, pokrenule operaciju na teritoriji Savezne Republike Jugoslavije. U napadima zapadne avijacije uništeni su ne samo vojni objekti, već i škole i bolnice. Tokom borbenih dejstava, koja su trajala 78 dana, poginulo je više od 2.000 ljudi. I posle 20 godina Srbija, Crna Gora i region osećaju posledice agresije Severnoatlantske alijanse.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ko To Tamo Peva says:

  IMALI Srbija Pravo na Odstetu Od ONIH Koji su Bacali Bombe na Srbe u jugoslaviji

  • Pravda says:

   A koji su to na koje su bacali bombe?

 2. milorad2 says:

  Bili su to odlični odnosi, dok nisu pokušali iznenada i bez nekog vidljivog razloga da nas pobiju.Nije mi jasno kako neko ko je slučajno, pukom srećom, preživeo pokušaj ubistva može uopšte da krene napred ruku pod ruku sa ubicom nekim fantastičnim putem duge:).Šta, do prve prilike da proba ponovo nož u ledja? Ne razumem kako neko može uopšte da ima takvu logiku, i kako bi neko uopšte prihvatio takvo razmišljanje,aj, kao ništa to nije što smo pokušali da vas pobijemo i što smo pomogli SVIMA koji su isto tako pokušali da vas pobiju, evo časna reč, nećemo više :)Postoje potezi i dela koja su nepovratna i NIJE ih moguće ispraviti rečima i obećanjima, zakletvama i izvinjenjima.Neke stvari su NEOPROSTIVE.A USA su uspeli da unište skoro STO godina napora i dela našeg naroda, neka im mrtvi oproste ja brate ne mogu ako želim da preživim.Pare su još najmanji problem u onome što su oni ovde uradili.Jee oni su pokušali GENOCID i totalnu anhilaciju nas SRBA i pri tome su bestidno i otvoreno podsticali i pozivali i DRUGE da to rade.Šta su oni sve planirali i projektovali da će se ovde dešavati posle njihovih ekonomskih i vojnih poteza to je jezivo, to je pokušaj, planski i organizovani,izazivanja totalnog urušavanja ovog naroda nesmetane brutalne okupacije i zatiranje uz pomoć ustaških i šiptarskih noževa. TO su oni planirali i pokušali da urade.KAKO to oprostiti kada je VIDLJIVO, jer ovaj ambasador misli da je neko to ovde ZABORAVIO, urlanje bombi i ratno-propagandnu histeriju koju smo gledali tih godina protiv nas.Pozivanje na holokaust i potpuno negiranje svakog prava nas srba uključujući i najsnovnije pravo da dišemo bre.Nemamo mi više NIKAKVU budućnost sa USA , bolje da se drže dalje od nas.

 3. Velika Metla says:

  E baš me zabole vršnjak za njihovo izvinjenje. U životu mi njihovo izvinjenje ne treba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *