ЗАХАРОВА ухватила британског новинара у ЛАЖИ

ZAHAROVA uhvatila britanskog novinara u LAŽI

25 jula 2019

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je dopisnik Bi-Bi-Sija Vil Grant tokom konferencije za novinare na Kubi postavio pitanje ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu sa pogrešnim citatom predsednika Rusije Vladimira Putina.Zaharova je na svojoj stranici na Fejsbuku napisala da je novinar naveo da je tokom posete Latinskoj Americi „Putin pre nekoliko godina rekao da između dve Amerike ne sme biti vakuuma, a ako Vašington ne namerava da ga popuni, to će učiniti Rusija“.

Ministarstvo je objasnilo da je britanski novinar mislio na konferenciju za štampu Putina i bivšeg predsednika Venecuele Uga Čavesa 2. aprila 2010. godine. Tada je sam Grant pitao Putina o mostovima između kontinenata i vojno-tehničkoj saradnji Rusije i Venecuele.

Prema rečima Zaharove, Putin odgovarajući na pitanje „uopšte nije rekao ono što je Britanac danas u Havani prepričao“.

„Kada sam ga upitala zašto je danas na konferenciji za novinare na najgrublji način iskrivio smisao citata, britanski novinar je odgovorio da su krivi prevodioci koji 2010. godine, izgleda, nisu dobro preveli Putina“, napisala je ona.

Pri tome je Ministarstvo spoljnih poslova utvrdilo da nije Putin 2010. godine dao izjavu o vakuumu, već američki državni sekretar Majk Pompeo 2019. godine u Čileu.

„Dopisnik kraljevske televizije malo je pogrešio. Pripisao je citat američkog državnog sekretara predsedniku Rusije. Sve reči je dobro zapamtio — svaka čast. A sve ostalo je pomešao“, istakla je Zaharova.Ona je takođe podsetila da Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije ranije nije dozvolilo novinarima RT i Sputnjika da prisustvuju konferenciji o slobodi medija i pouzdanosti informacija, optužujući ruske medije za „dezinformacije“.

„Gospodo britanski cenzori, obratite pažnju na falsifikate koje šire dopisnici vaših britanskih medija. I sledeći put razmislite da li bi trebalo da dozvolite Bi-Bi-Siju da prisustvuje vašim divnim konferencijama o borbi protiv dezinformacija“, zaključila je Zaharova.

Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan 5. jula je saopštila da je Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije odbilo da akredituje taj televizijski kanal za praćenje Globalne konferencije o slobodi medija, koja je održana u Londonu 10. i 11. jula.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Bravo Zahi, zapadnjaci pate od alchajmera, ako ih neko ne osamari, mislice da je to prirodno stanje.

 2. teoretičar says:

  Ala ga je uvatila! Britanski novinari sve lažu već 500 godina.

  • persida says:

   Pa, gde si do sada bio da na to ukazes? Stvar nije u time sta znas, vec da li si spreman da nesto ucinis.

 3. teoretičar says:

  A trudi se Marica. Nije da se ne trudi. Jadna, dobro da se oporavila od američke rednje. I nju su spopadali "dok još nije bila poznata"(njene reči) A moj komentar je bio sasvim zabavan. Ne, nisam pitao jel to ona kopira merikance, ali sam počeo da izbegavam gotovo sve njene kasnije izjave. Od te tvrdnje da je i ona bila spopadana, ovo je tek prvi puta da sam hteo da pročitam neku njenu fantastičnu izjavu. Onda sam pogrešio. Tvrdio sam da će dobiti otkaz ali je izgleda sačuvali ljudi koji su se polivali ledenom vodom u vreme meričke zaraze. Pošto su Rusi kopirali čak i uštedu vremena od merikanaca, obradovalo me kada je Putin, negde prošle godine, rekao da će je ukinuti. Ne znam jel se šalio ili su Rusi to već uradili.

 4. persida says:

  Ova zena posteno radi svoj posao, ako je Putin smeni, ne bi me cudilo, on smenjuje sve ruske patriote i okuplja cionisticku mafiju oko sebe.

  • teoretičar says:

   Gospođa Perso, Putin je i Mariju okupio oko sebe. Znate šta je iznenađenje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *