ЗАХАРОВА УПУТИЛА ЖЕСТОKО УПОЗОРЕЊЕ СЕВЕРНОЈ МАKЕДОНИЈИ: „Не шаљите то Украјини“ – стигао НЕОЧЕKИВАНИ одговор Скопља

ZAHAROVA UPUTILA ŽESTOKO UPOZORENJE SEVERNOJ MAKEDONIJI: „Ne šaljite to Ukrajini“ – stigao NEOČEKIVANI odgovor Skoplja

28 marta 2023

Severna Makedonija namerava da pošalje Ukrajini 12 vojnih helikoptera Mi-24 ruske proizvodnje, koje je Skoplje nabavilo od Ukrajine 2001. godine. NATO modernizaciju su prošla četiri helikoptera.

Kako piše moskovski Komersant, Severna Makedonija je u Ukrajinu već poslala četiri aviona Su-24 i nekoliko tenkova T-72, ​​koje je svojevremeno nabavila i od Ukrajine. Makedonska vlada bi uskoro trebalo da razgovara o donaciji helikoptera.– Prema našim planovima modernizacije, sva oprema koja je do sada donirana je pri kraju, neće biti sastavni deo našeg naoružanja i vrlo je izvesno da bismo morali da je stavimo van upotrebe ili uništimo u neko vreme kratkog vremenskog perioda – rekla je makedonska ministarka odbrane Slavjanka Petrovska.

Ona je rekla da je vrednost helikoptera oko 30 miliona evra i da su SAD nedavno odobrile oko 140 miliona dolara za modernizaciju i nabavku nove vojne opreme za makedonsku vojsku.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim i zahvalio mu se na pomoći, dok je sa druge strane odgovorila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, navodeći da „odluku smatra velikom greška makedonske vlade“.

Međutim, iz Skoplja su poručili da je „Severna Makedonija suverena zemlja koja može samostalno da donosi odluke“.

KOMENTARI13 komentara

 1. Beli Orao says:

  Al ga SUVERENA serinja , okupirana kao i evropa od amera !

 2. Rista Bre says:

  Pa jeste zemlja, ali država niste. A to Suverena, e to je nešto što ni ja ne bih izjavio nikad. Onako, čisto od sramote. Tako nečeg bih se i ja zastideo iako moje komentarisanje ovde prate i dva-tri ludaka. Jednog ćete uvek videti kako mi visi ispod dupeta.

 3. da da says:

  Severna makedonija suverena zemlja,hahahaha šta sve čovek može pročitati.

 4. VRSK says:

  Makedonija je crtani film država.

 5. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Pogledajte izjavu "ministarke" Slavjanke Petrovske. Kao da joj je nepismeni "komentator" Glista Bre oko pisanja pomagao. C, c, c... tuga.

 6. Velika Metla says:

  Čokalije verni robovi američkih satanista, kao uostalom i cela EU. Svaki komentar o suverenosti EU-država je suvišan. Nikada veći robovi nisu bili. SMRT američkim satanistima.

 7. Kosovac says:

  Interesantno da su u većini zemalja NATO pakta ministri vojske žene. Verovatno zato što te zemlje nemaju nijedno muško koje bi obavljalo te poslove. Tako su nekom degeneracijom njihove rodno ravnopravne postale silom prilika rodno superiorne. Tako je po kriterijumu NATO i ova naša degenerisana Srpkinja izabrana da rukovodi severnomakedonskom vojskom. Pametan NATO, postavio je na taj visoki položaj zato što je glupa kao točak, verovatno je i pederka (homoseksualka). Pa se eto i ona po ukazanoj potrebi okreće i stalno menja kurs za 360 stepeni. Kao neka Glista.

 8. seik says:

  SMECE

 9. Branislav Dimitrijević says:

  Lako Makedoncima kad znaju da ih Rusija ne može gađati ...nemaju tolko malu raketu....

 10. Gagi says:

  Narod zna istinu, nego, okupacija nije laka. Otisli su od svog stada a ovi ih danas kolju kako stignu i kome se kako prohte. TO je ONO, kada izgubis sebe i prihvatis da te dusmanin hrani.

 11. test01 says:

  Pa da budemo iskreni, citav je Balkan okupiran (ukljucucjuci Srbiju). Ipak mislim da se svaka vele-izdaja treba naplatiti - bez izgovora!

  • RASPUCHIN says:

   Koji to "čitav Balkan"??? Svi , osim nas Srba , su saveznici okupatora koji su okupirali sve naše , SRBske , zemlje. Dobrovoljnost da se prime i slušaju stranci ne može biti okupacija. U ostalom , sve te "balkanske" države , koje su članice NATO-a , imaju svoje jedinice na teritoriji Srbije tj. njene autonomne a južne pokrajine.

 12. padre says:

  Dakle Makedonija je samostalna i može sama da donosi odluke zapravo znači, da ima pravo, da sluša, koga hoće! Izem vam samostalnost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *