ЗАХАРОВА УПУТИЛА ЖЕСТОKО УПОЗОРЕЊЕ СЕВЕРНОЈ МАKЕДОНИЈИ: „Не шаљите то Украјини“ – стигао НЕОЧЕKИВАНИ одговор Скопља

ЗАХАРОВА УПУТИЛА ЖЕСТОKО УПОЗОРЕЊЕ СЕВЕРНОЈ МАKЕДОНИЈИ: „Не шаљите то Украјини“ – стигао НЕОЧЕKИВАНИ одговор Скопља

28 марта 2023

Северна Македонија намерава да пошаље Украјини 12 војних хеликоптера Ми-24 руске производње, које је Скопље набавило од Украјине 2001. године. НАТО модернизацију су прошла четири хеликоптера.

Kако пише московски Kомерсант, Северна Македонија је у Украјину већ послала четири авиона Су-24 и неколико тенкова Т-72, ​​које је својевремено набавила и од Украјине. Македонска влада би ускоро требало да разговара о донацији хеликоптера.– Према нашим плановима модернизације, сва опрема која је до сада донирана је при крају, неће бити саставни део нашег наоружања и врло је извесно да бисмо морали да је ставимо ван употребе или уништимо у неко време кратког временског периода – рекла је македонска министарка одбране Славјанка Петровска.

Она је рекла да је вредност хеликоптера око 30 милиона евра и да су САД недавно одобриле око 140 милиона долара за модернизацију и набавку нове војне опреме за македонску војску.

Украјински председник Володимир Зеленски разговарао је са македонским премијером Димитром Kовачевским и захвалио му се на помоћи, док је са друге стране одговорила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, наводећи да „одлуку сматра великом грешка македонске владе“.

Међутим, из Скопља су поручили да је „Северна Македонија суверена земља која може самостално да доноси одлуке“.

KOMENTARI13 коментара

 1. Beli Orao says:

  Ал га СУВЕРЕНА сериња , окупирана као и европа од амера !

 2. Риста Бре says:

  Па јесте земља, али држава нисте. А то Суверена, е то је нешто што ни ја не бих изјавио никад. Онако, чисто од срамоте. Тако нечег бих се и ја застидео иако моје коментарисање овде прате и два-три лудака. Једног ћете увек видети како ми виси испод дупета.

 3. da da says:

  Severna makedonija suverena zemlja,hahahaha šta sve čovek može pročitati.

 4. VRSK says:

  Makedonija je crtani film država.

 5. Један тамо, не знаш га ти says:

  Погледајте изјаву "министарке" Славјанке Петровске. Као да јој је неписмени "коментатор" Глиста Бре око писања помагао. Ц, ц, ц... туга.

 6. Velika Metla says:

  Чокалије верни робови америчких сатаниста, као уосталом и цела ЕУ. Сваки коментар о суверености ЕУ-држава је сувишан. Никада већи робови нису били. СМРТ америчким сатанистима.

 7. Косовац says:

  Интересантно да су у већини земаља НАТО пакта министри војске жене. Вероватно зато што те земље немају ниједно мушко које би обављало те послове. Тако су неком дегенерацијом њихове родно равноправне постале силом прилика родно супериорне. Тако је по критеријуму НАТО и ова наша дегенерисана Српкиња изабрана да руководи северномакедонском војском. Паметан НАТО, поставио је на тај високи положај зато што је глупа као точак, вероватно је и педерка (хомосексуалка). Па се ето и она по указаној потреби окреће и стално мења курс за 360 степени. Као нека Глиста.

 8. Бранислав Димитријевић says:

  Лако Македонцима кад знају да их Русија не може гађати ...немају толко малу ракету....

 9. Gagi says:

  Narod zna istinu, nego, okupacija nije laka. Otisli su od svog stada a ovi ih danas kolju kako stignu i kome se kako prohte. TO je ONO, kada izgubis sebe i prihvatis da te dusmanin hrani.

 10. test01 says:

  Pa da budemo iskreni, citav je Balkan okupiran (ukljucucjuci Srbiju). Ipak mislim da se svaka vele-izdaja treba naplatiti - bez izgovora!

  • RASPUCHIN says:

   Који то "читав Балкан"??? Сви , осим нас Срба , су савезници окупатора који су окупирали све наше , СРБске , земље. Добровољност да се приме и слушају странци не може бити окупација. У осталом , све те "балканске" државе , које су чланице НАТО-а , имају своје јединице на територији Србије тј. њене аутономне а јужне покрајине.

 11. padre says:

  Dakle Makedonija je samostalna i može sama da donosi odluke zapravo znači, da ima pravo, da sluša, koga hoće! Izem vam samostalnost!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u