ЗАХАРОВА УЗБУНИЛА ЈАВНОСТ: Зашто Немачка наоружава Косово?

ZAHAROVA UZBUNILA JAVNOST: Zašto Nemačka naoružava Kosovo?

14 jula 2021

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ukazala je na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu: dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja.„Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti“, napisala je Zaharova na telegram-kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o Kosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal. Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski.

„Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi – „crnom rupom“. To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem., bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju“, naglasila je Zaharova.

„U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: „još jedna“, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)“, zaključila je portparolka MIP-a.

KOMENTARI7 komentara

 1. petar says:

  zato od kima treba uzeti hvasong 15 prestati sa odbranama u kojima mi ginemo, vec jednom uzvratiti raketom i zdravo..

  • Ivana says:

   Vučićeva prijateljska nemačka je u II svetskom i ovom zadnjem naoružavala svoje usraše pa šta ne bi i šiftare vekovni osvedočeni srpski neprijatelji. Kako su usrašama stvorili državu od srpske zemlje tako sad pokušavaju i šipcima.

 2. E.Lirsch says:

  Kremaljske NARIKACE.

  • Doktor says:

   Mrs smradu!

  • padre says:

   Bolje kremaljske, nego nemaćke!

 3. 1389 says:

  Ko da ratuje za Kosovo, kada šiptari beže sa Albanskim, Srbskim, Hrvatskim pasošom u EU? Izgleda da će Kosovo biti privatna država za privatne vojske...

 4. Miroslav says:

  Nisu li to Vučućevi prijatelji Švabe koji naoružavaju Šiptare da ubijaju Srbe?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *