ЗАХАРОВА: Застрашујуће је што Џонсон представља нуклеарну силу

ZAHAROVA: Zastrašujuće je što Džonson predstavlja nuklearnu silu

22 marta 2018

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson zatrovan je mržnjom i besom, pa je zastrašujuće što on predstavlja nuklearnu silu, saopštila je u portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova je komentarisala raniju izjavu u kojoj je Džonson uporedio Rusiju – ovogodišnjeg domaćina Svetskog prvenstva sa Olimpijadom u nacističkoj Nemačkoj 1936. godine.

„Sve takve paralele i poređenja između naše zemlje, koja je izgubila milione života u borbi protiv nacizma, borila se sa neprijateljem na svojoj teritoriji, a zatim oslobodila Evropu [i nacističku Njemačku] apsolutno je neprihvatljiva“, saopštila je ona u izjavi objavljenoj na Fejsbuku.

Portparol ruskog ministarstva je dodala da takve izjave nisu „dostojne šefa diplomatske službe evropske države. Jasno je da je [Boris Džonson] otrovan mržnjom i besom“, rekla je ona, te je osudila njegove reči kao „neprofesionalne“ i „nepristojne“.

„Strašno“ je da je „ovaj čovek predstavnik nuklearne sile koja nosi posebnu odgovornost za svoje akcije na međunarodnoj areni, kao i za očuvanje međunarodnog mira“, saopštila je Zaharova.

Sada je izašlo na videlo i bez sumnje da su sve akcije u Londonu imale za cilj postavljanje neprijatelja iz Rusije, koristeći bilo koji, čak inajapsurdniji razlog“, relao je Zaharova. Ona je dodala da britanski političari sada pokušavaju da potpuno bojkotuju Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Ranije u sredu, Džonson je još jednom otvoreno optužio Rusiju da stoji iza trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke. On je takođe rekao da veruje da je poređenje između Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara iz 1936. „svakako u redu“ samo zato što bi sportski događaj nekako „slavio“ Putina, s njegove tačke gledišta.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Ne treba pridavati vaznost engleskom kretenu koji zavidi Rusiji jer je Engleska postala provincijalna varos savreme politicke scene.

  • Strahinja says:

   Mudro napisano !!! Ne bih dodao ni zapetu, mozda samo da engleska napises malim slovom, jer to i zasluzuju...

 2. Strateg says:

  Frustrirani englezi,pretvorili su se u Pakistan i Siera Leone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *