ЗАХТЕВИ ЗАГРЕБА — траже 500 тенкова и МиГ-21

ZAHTEVI ZAGREBA — traže 500 tenkova i MiG-21

3 septembra 2018

U Beogradu će 13. septembra biti održan sastanak Međuresorne radne grupe za sprovođenje Aneksa A Sporazuma o sukcesiji.

Očekuje se da će se na skupu izaći s podacima o tome šta spada u vojnu imovinu, kolika je njena vrednost i šta ko traži, pišu „Večernje novosti“.To će biti prvi sastanak na temu Aneksa A otkako je počela deoba, a najveće zahteve ispostaviće Srbija i Hrvatska, navodi list.

Kako su izračunali hrvatski eksperti pri tamošnjem Ministarstvu odbrane, vrednost imovine nekadašnje Jugoslovenske armije iznosi 70 milijardi dolara, od čega Zagreb traži 10 milijardi — osam od Srbije i dve od Crne Gore.

Između ostalog, potražuju tenkove, artiljeriju, podmornice, brodove…

Koliko je njihova procena tačna pokazaće arhive bivše SFRJ jer bi, kako očekuju predstavnici bivših republika od Beograda, za ovu priliku trebalo da se otvori dokumentacija koja je pripadala nekadašnjem Saveznom sekretarijatu za narodnu odbranu, pohranjena u Srbiji.

Od februara, kada je prvi put najavljen skup u Beogradu, iz Zagreba stižu zahtevi za više od 500 tenkova, za helikopterima, kanaderima, a od Crne Gore se u naturi traži vraćanje školskog broda „Jadran“ i MiG-21 Rudolfa Perešina, dodaje list.

Prema tvrdnjama Save Štrpca iz „Veritasa“, samo u Hrvatskoj, Srbi — civili, vojna lica i policija, ostavili su između 40.000 i 50.000 stanova, od čega je nemali deo pripadao vojsci, a zasad je samo 2.000 zahteva iz programa stambenog zbrinjavanja pozitivno rešeno.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miroslav says:

  Ako ste vi iz Srbije glupi dadnite Hrvatima sve. I Beograd im poklonite. Kakvi tenkovi i avioni. Hrvati su iz Jugoslavije uzeli sve što je bilo vredno i Srbe sve isterala sa vojskom. Ceo Jadran su uzeli plus sve Srpske zemlje. Hrvati su mrzeli Jugoslaviju ali su jaki voleli Avnoj-ske granice. Sad im dajte €100 milijardi plus dajte im Vojvodinu. Sve im dajte jer Hrvati samo uzimaju a glupi Srbi samo daju. Zato je Srbija sve manja a Srba skoro da i nema. Pošaljite vi Hrvatima lepo kuću cveća zajedno sa onim vampirom masonom koji se tamo sahranjen jer zahvaljujući njemu Hrvati su u miru ostvarili sve ono što nisu u ratu.

  • Hruscov says:

   Svaka ti je na mestu samo sto je i pola Dalmatinskog priobalja Srpsko i jos uvek nije reseno. Dugove bivse Juge, samo Srbi placaju a imovinu dele...kako glupi narod sa ovakvom prodanom vlascu.

   • Veliki brat says:

    Nema ni pedlja srpskog u dalmatinskom priobalju i u zaleđu. Dijelite tamo Vojvodinu i Sandžak, Kosovo ste već dali, a u tuđe ne dirajte!

  • Ma šta mi reče says:

   Tačno tako On je ustaštvo rehabilitovao po nalogu gazda Engleza(njihov špijun).HR priznaju AVNOJ granice a Ustav gazili.Jb ih Slobo jer je imao kreni stani doktrinu da pregovara.Ameri i engleski skotovi sa Genšerom su im dali novac,oružje i plaćenike.

   • Veliki brat says:

    Hrvatska država je prvo stvorena,a onda se ujedinila s Jugoslavijom, za razliku od ostalih 5 republika koje su stvorene u Jugoslaviji. Čitaj Ustav FNRJ/SFRJ i NRH/SRH.

  • Tinman19 says:

   Mi hrvati samo uzimamo ono što je naše. Beograd nam ne treba, nikad nije bio hrvatski niti će biti. Ali hrvatska zemlja pripada samo hrvatima. Vi srbi sebi pravite svoj pašaluk, to je vaša zemlja, mi hrvtati branimo svoju zemlju. Ne trebaju nama neupotrebljivi JNA tenkovi i isto takve podmornice,Hrvatska je superiorna država u odnosu na sve ostalo na Balkanu i sasvim dobro brinemo o sebi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *