ЗАХУКТАВА СЕ МЕЂУ САВЕЗНИЦИМА: Британци шаљу два брода у Ламанш због претњи Француске

ЗАХУКТАВА СЕ МЕЂУ САВЕЗНИЦИМА: Британци шаљу два брода у Ламанш због претњи Француске

6 маја 2021

Велика Британија ће у регион острва Џерзи (крунски посед Велике Британије у Ламаншу) послати два патролна брода након прети Француске да ће искључити струју на острву у знак протеста против измене услова за риболов након „брегзита“, саопштио је портпарол кабинета британског премијера.Шеф британског кабинета министара Борис Џонсон разговарао је 6. маја са властима острва о могућој блокади Француске.

„Премијер је рекао да је неопходна деескалација напетости и наставак дијалога између власти Џерзија и Француске по питању приступа подручјима за риболов. Премијер је исказао непромењиву подршку Џерзију, истакавши да би било каква блокада била апсолутно незаконита. Из мера предострожности Велика Британија ће послати два патролна брода у регион како би пратили ситуацију“, саопштио је представник владе новинарима.

Раније је миистар поморства Француске Аник Жирарде запретио искључивањем струје на острву Џерзи, истакавши да су ограничења за риболов за француске рибаре код обала острва кршење споразума о „брегзиту“.

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Napad na London je stvar opstanka Francuske. Mekanom politikom Francuska nestaje. Iako su se i oni ogresili o Srbe, ipak vise volim Francusku nego Englesku kojoj zelim sve najgore.

    • Four Seas says:

      Super komentar. Totalno se slažem. Dosta su nam englezi pravili smicalice. Osetio sam da baš ne mirišu Engleski jezik u Parizu i još manje u Nici. I da budem totalno iskren, bio sam u Londonu i Parizu, i London nema šta traži. Arhitektura, umetnost, kultura, domaća kuhinja baš na nivou. Englezi su sve maltene pokrali od zemalja koje su mučki osvojili. Prisvoji li su mnogo toga kao svoje delo. Ja zivim u Australiji od malih nogu, ali ipak vidim Englesku nepravdu prema drugim narodom. Bravo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u