ЗАХУКТАВА СЕ МЕЂУ САВЕЗНИЦИМА: Британци шаљу два брода у Ламанш због претњи Француске

ZAHUKTAVA SE MEĐU SAVEZNICIMA: Britanci šalju dva broda u Lamanš zbog pretnji Francuske

6 maja 2021

Velika Britanija će u region ostrva Džerzi (krunski posed Velike Britanije u Lamanšu) poslati dva patrolna broda nakon preti Francuske da će isključiti struju na ostrvu u znak protesta protiv izmene uslova za ribolov nakon „bregzita“, saopštio je portparol kabineta britanskog premijera.Šef britanskog kabineta ministara Boris Džonson razgovarao je 6. maja sa vlastima ostrva o mogućoj blokadi Francuske.

„Premijer je rekao da je neophodna deeskalacija napetosti i nastavak dijaloga između vlasti Džerzija i Francuske po pitanju pristupa područjima za ribolov. Premijer je iskazao nepromenjivu podršku Džerziju, istakavši da bi bilo kakva blokada bila apsolutno nezakonita. Iz mera predostrožnosti Velika Britanija će poslati dva patrolna broda u region kako bi pratili situaciju“, saopštio je predstavnik vlade novinarima.

Ranije je miistar pomorstva Francuske Anik Žirarde zapretio isključivanjem struje na ostrvu Džerzi, istakavši da su ograničenja za ribolov za francuske ribare kod obala ostrva kršenje sporazuma o „bregzitu“.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Napad na London je stvar opstanka Francuske. Mekanom politikom Francuska nestaje. Iako su se i oni ogresili o Srbe, ipak vise volim Francusku nego Englesku kojoj zelim sve najgore.

    • Four Seas says:

      Super komentar. Totalno se slažem. Dosta su nam englezi pravili smicalice. Osetio sam da baš ne mirišu Engleski jezik u Parizu i još manje u Nici. I da budem totalno iskren, bio sam u Londonu i Parizu, i London nema šta traži. Arhitektura, umetnost, kultura, domaća kuhinja baš na nivou. Englezi su sve maltene pokrali od zemalja koje su mučki osvojili. Prisvoji li su mnogo toga kao svoje delo. Ja zivim u Australiji od malih nogu, ali ipak vidim Englesku nepravdu prema drugim narodom. Bravo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *