Зајечар: „Брк“ Слободи Мићаловић, најбоља представа „39 степеника“

Zaječar: „Brk“ Slobodi Mićalović, najbolja predstava „39 stepenika“

21 decembra 2016

kul-frenki-i-dzoni-3_620x0

SVEČANIM uručenjem nagrada, u subotu je u Zaječaru spuštena zavesa na 25. izdanje „Dana Zorana Radmilovića“. Predstava „Frenki i Džoni“, iako je te poslednje festivalske večeri igrana van konkurencije, u čast nagrađenih, nije ostala bez nagrade. Oduševljenje publike kultnim komadom Terensa Meknelija u režiji Tee Puharić, sa Igorom Đorđevićem i Slobodom Mićalović u naslovim rolama, podelio je i stručni žiri – što je i dokazao odlukom da i ova predstava bude nagrađena „Zoranovim brkom“, koji je ponela Sloboda Mićalović.

Odlukom žirija u sastavu Milija Vuković, Miloš Latinović i Željko Hubač, najboljim glumcem na 25. „Danima Zorana Radmilovića“ proglašen je Branimir Brstina za tumačenje uloge Dankana u komadu „Magbet“ Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić i izvođenju Ateljea 212.

Nagrada za najbolju predstavu po oceni publike pripala je Pozorištu „Boško Buha“ za predstavu „39 stepenika“, urađenu prema romanu Džona Bekena i filmu Alfreda Hičkoka, u režiji Vladimira Aleksića.

Žiri u sastavu Maja Živić, Mirko Stokić i Radmilo Nikolić doneo je odluku da nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ pripadne predstavi „39 stepenika“ Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda.

Najbolji Branimir Brstina

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *