ZAJEDNO PRETE RUSIJI: Obama i Kameron prete Rusiji NATO paktom

ZAJEDNO PRETE RUSIJI: Obama i Kameron prete Rusiji NATO paktom

4 septembra 2014

AP116652102078-638x437Predsednik SAD Barak Obama i premijer Britanije Dejvid Kameron obećali da će zajednički podržati Ukrajinu protiv Rusije, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

„Rusija je prekršila pravila svojom nezakonitom aneksijom Krima, a njene trupe na ukrajinskoj teritoriji prete i ugrožavaju suverenu državu“, navedeno je u saopštenju, prenela je agencija AFP.

Kako su istakli Obama i Kameron, Rusija pokušava da primora suverenu državu da odustane od svojih prava i da joj odredi budući put uz cevi pušaka.

„Mi treba da podržimo pravo Ukrajine da odredi svoju demokratsku budućnost“, navela su dvojica lidera.

U saopštenju, objavljenom uoči početka samita NATO u Velsu, istaknuto je da bi NATO trebalo da izgradi „dugotrajno“ prisustvo u istočnoj Evropi uz podršku snaga za brza reagovanja sa kopna, mora i iz vazduha kao i specijalnih snaga „koje mogu da se za kratko vreme rasporede bilo gde na svetu“.

Obama i Kameron su istakli da neće posustati u njihovoj borbi protiv ekstremista Islamske države u Iraku i Siriji, koji su ubili dvojicu američkih novinara i prete ubistvom zarobljenog Britanca.

Teroristi se varaju ako misle da će naša borba oslabiti zbog njihovih pretnji, naveli su u zajedničkom saopštenju Obama i Kameron, zaključivši da se „zemlje kao što su SAD i Velika Britanija ne plaše varvarskih ubica“.

Kameron: Pojačati pritisak na Rusiju

Britanski premijer danas je izjavio da će Zapad povećati pritisak na Rusiju ukoliko ta zemlja ne ograniči svoje aktivnosti u Ukrajini, koje je nazvao neprihvatljivim.

Kameron je uoči početka dvodnevnog samita NATO u Velsu istakao da sankcije uvedene protiv Rusije već imaju efekta, preneo je Rojters.

„Moramo da budemo apsolutno jasni i kažemo da su ruske trupe na ukrajinskom tlu neprihvatljive“, rekao je britanski premijer u izjavi za televiziju BBC.

„Britanija je zajedno sa drugim zemljama vršila pritisak i postigla čitav niz posledica od uvodjenja sankcija Rusiji. Moskva mora da shvati da, ako nastavi sa takvim pristupom Ukrajini, taj pritisak će se intenzivirati“, upozorio je Kameron.

KOMENTARI5 komentara

 1. buchkalo says:

  Jojjjj kamerune da ti rus prdne pod prozorm usro bi se. Engleska nije vojna sila nego isprdak amerike. Uvek su najmanji keriči najglasniji a nemaju zube za vecu kosku a kamo li za slona.

 2. Alex says:

  Jedite govna kreteni.To je jedino što vam je preostalo!

 3. Robert Lucas says:

  “Rusija je prekršila pravila svojom nezakonitom aneksijom Krima, a njene trupe na ukrajinskoj teritoriji prete i ugrožavaju suverenu državu", reče najveći HIPOKRIT na svijetu, Obama Marš iz Srbije vi licemjerne američke pičke

 4. zvonko. says:

  Tesko onima kome si ti pomogao Mr Obama.

 5. Simpopo says:

  Naime, britanski premijer Dejvid Kameron, uprkos tome što je njegov parlament odbacio vojnu intervenciju u Siriji, nastavio je i tokom samita G20 da lobira za udare na vojsku sirijskog predsednika Bašara el Asada, za kojeg tvrdi da je koristio hemijsko oružje. Međutim, prema navodima britanskog tabloida Dejli mejl, Putin, koji se oštro protivi vojnoj intervenciji bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, pošteno mu je odbrusio. - Britanija je jedno malo ostrvo na koje niko ne obraća pažnju - Da stvar bude još crnja, sam Putin je dodao da su ruski oligarsi kupili Čelsi, ne navodeći da li misli na fudbalski klub ili deo Londona. Po svim izgledima ovo malo ostrvo globalista (čitaj fašista) želi po svaku cenu da skrene pažnju na sebe, pa i po cenu da im Ruska mečka zaigra na granicama.Samo neka čačkaju mecu?????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *