„ЗАКОПАЋЕМО ЦЕЛУ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ“

„ZAKOPAĆEMO CELU UKRAJINSKU VOJSKU“

1 aprila 2021

OFANZIVA oružanih snaga Ukrajine u Donbasu može postati početak stvarnog pokreta ka stvaranju Novorosije, smatra lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski.

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je dokument u kojem Kijev zahteva od Rusije „da odmah prekine neprijateljstva i poštuje prekid vatre u Donbasu“. Ukrajinski parlament tvrdoglavo ignoriše činjenicu da Rusija nije strana u sukobu, što je rusko Ministarstvo spoljnih poslova više puta izjavljivalo.U poslednjih nekoliko nedelja situacija u Donbasu je nastavila da eskalira. Mediji su izvestili da Kijev doprema snage i opremu na liniju razdvajanja.

Moskva izražava ozbiljnu zabrinutost u tom pogledu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije da Kijev deluje provokativno, što negativno utiče na situaciju u Donbasu.

– Već sam rekao da da u Ukrajini nije bilo Majdana i slabog predsednika Janukoviča, koji nije mogao da zaštiti zemlju od puča, da na Krimu ne postoji pretnja ruskom stanovništvu, Krim bi ostao deo Ukrajine, a Rusi bi tamo ćutali – rekao je lider LDPR za PolitEkspert.

– Ako Kijev započne ofanzivu, ako tamo započne veliki rat, Rusija neće stajati po strani. Zakopaćemo celu ukrajinsku vojsku. I pod takvim scenarijem započinje pravi pokret ka stvaranju Novorosije – naglasio je Žirinovski.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kostakos says:

  Treba imati respekt za protivnika. Nu huh

 2. Covid GEJts 2039 says:

  Nije vam Rusija Srbija i nisu vam ovo '90-te, taj scenario sad mozete da koristite u wc-u. Sad je proces VRACANJA TERITORIJA, Rusija svoje a Srbija svoje. Ukrajina, bejha, kromanjonija,montenegro, aljbanija i macedonija NECE VISE POSTOJATI, to je Srbija.

 3. rade says:

  Vec su zakopani.

 4. Beli Orao says:

  Kako ja vidim Ukrainci prave na silu NOVORUSIJU ! Treba uh podržati 🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *