ЗАКУВАЛО СЕ: Амерички пилоти три пута тражили дозволу за обарање сиријских авиона

ЗАКУВАЛО СЕ: Амерички пилоти три пута тражили дозволу за обарање сиријских авиона

28 јуна 2017

Амерички пилоти су у јуну три пута тражили дозволу за обарање сиријских авиона, саопштио је амерички генерал Чарлс Коркоран порталу „Милитери”. Пилоти су се позивали на самоодбрану.

„Покушавам да смањимо напетост. Овде смо да се боримо против ДАЕШ-а, али ћемо штитити наше снаге од оних који се боре на страни сиријског режима“, обећао је Коркоран.

Коркоран није искључио да ће овакви инциденти бити све чешћи. Што више ДАЕШ буде губио позиције, САД, Дамаск и Москва ће радити у истом ваздушном простору.

Он је саопштио да у случајевима када коалиција наноси ударе сиријској авијацији, „авијација без заштите” — транспорти авиони и танкери — напуштају ваздушни простор јер не знају како ће реаговати Русија и Сирија.

Амерички авион је 18. jуна у провинцији Рака оборио сиријског ловца Су-22. Два дана касније коалиција је оборила сиријски дрон, иранске производње „Шахед-129“. Руско Министарство иностраних послова је акције коалиције назвало „војном агресијом против Сирије“. У Дамаску су изјавили да је Су-22 учествовао у операцији против ДАЕШ-а и оптужио САД и њихове савезнике да коорднирају акције са милитантима.

(sputniknews.com)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u