ЗАКУВАЛО СЕ ИЗМЕЂУ ПУТИНА И ТРАМПА – Русија захтева одговор од Трампа!

ZAKUVALO SE IZMEĐU PUTINA I TRAMPA – Rusija zahteva odgovor od Trampa!

25 februara 2017

putin trump 720 3r

Najava predsednika SAD Donalda Trampa o jačanju nuklearnih kapaciteta mogla bi da pokrene novu trku u naoružanju Vašingtona i Moskve, upozorio je danas predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov.

On je rekao da će, ukoliko slogan Trampove kampanje „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ znači nuklearnu dominaciju, to vratiti svet u najgore vreme hladnoratovske trke u naoružanju.

Tramp je u intervjuu Rojtersu u četvrtak rekao da želi da ojača američki nuklearni arsenal kako bi obezbedio da SAD budu u tom smislu predvodnik, jer su, kako je naveo, zaostale po svojim kapacitetima u toj vrsti naoružanja, a požalio se i na rusko razmeštanje krstarećih raketa, ocenjujući da je to kršenje sporazuma o kontroli naoružanja.

Kosačov je u postu na Fejsbuku ocenio da je ovo „najalarmantnija Trampova izjava po pitanju odnosa sa Rusijom“, prenosi Rojters.

Kako je dodao, tokom Hladnog rata Sovjetski Savez i SAD uvideli su da je postizanje nadmoći opasno i prihvatili doktrinu jednakosti kao najbolji način za osiguranje mira.

„Da li ulazimo u novu eru?“, zapitao je Kosačev i dodao da je što pre potrebno dati odgovor na to pitanje.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Sodom von Gomor says:

    MA KOGA ZANIMA PROPALA KAUBOJSKA DRŽAVA ??? NASTAVLJAMO DA BOMBARDUJEMO AMERIČKE PLAĆENIKE U SIRIJI I UKRAJINI A USKORO POČINJEMO DA ČISTIMO BALKAN OD NJIH !

  2. marinko says:

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhh---hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh--hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh----

  3. goran says:

    Putin se samo cudi, kao nekada Sloba. Slab karakter. Da Tramp ima rusku vojsku iza sebe, on bi odavno sravnio Rusiju. Putin samo raspravlja, nervira se kao pubertetlija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *