ЗАКУВАВА СЕ – АМЕРИКАНЦИ ПОСЛАЛИ ОКЛОПНА ВОЗИЛА И АВИЈАЦИЈУ НА ТУРКЕ

ZAKUVAVA SE – AMERIKANCI POSLALI OKLOPNA VOZILA I AVIJACIJU NA TURKE

1 novembra 2021

Prema lokalnim izvorima, američka vojska je povećala broj vojne opreme uključene u patrole na severoistoku Sirije, gde Turska priprema vojnu operaciju protiv američkih saveznika.Pored oklopnih vozila i borbenih vozila pešadije Bredli, Koalicija koristi taktičke avione.

Očevici objavljuju fotografije američkih oklopnih vozila. Neki video snimci pokazuju kako je, umesto uobičajene patrole američke vojske, do 10 jedinica vojne opreme, uključujući i oklopna vozila Bredli, napustilo grad Hasaka.

Pored toga, resursi za praćenje vazduha primećuju prisustvo taktičkih aviona francuskog ratnog vazduhoplovstva Rafal u vazduhu, koje su pre kraja patrole zamenili američki F-16.

Pored taktičke avijacije, u vazduhu su bili i avion za elektronsko izviđanje E-11 i izviđačko-udarne bespilotne letelice koje su pratile situaciju.

Podsetimo, ranije su se pojavile informacije o mogućem početku vojne operacije oružanih snaga Turske protiv kurdskih oružanih formacija koje podržavaju SAD. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je uputio nedvosmislenu pretnju, nakon čega je počeo da prebacuje trupe i militante na liniju fronta sa kurdskim formacijama.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. 1389 says:

  Neka zarate jednom i Anglosaksonci sa Turcima...

  • ralence says:

   Dobili su oni po nosu od Turaka u prvom svetskom ratu. Galipoljska bitka je bila veliki poraz Britanaca i ljudi iz Britanskih kolonija. Čak su molili Srbsku Vojsku da im čuva leđa na frontu prema Bugarima i Nemcima

   • Rocky says:

    Da,taj front prema turkešinama su britanski seratori otvorili samo zato da Rusi ne bi došli u pomoć Srbiji,i takva đubrad su kao bili saveznici.Pravi saveznik bi priskočio u pomoć tako što bi pomlatio bugarske gadove pa ne bi bili onoga stravičnog povlačenja srbske vojske preko ledene šiptarije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *