ЗАКУВАВА СЕ НА БАЛКАНУ СВАКОДНЕВНО: Македонија тражи од Мађарске изручење Груевског

ZAKUVAVA SE NA BALKANU SVAKODNEVNO: Makedonija traži od Mađarske izručenje Gruevskog

14 novembra 2018

Predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev nazvao je bivšeg premijera Nikolu Gruevskog kukavicom i zatražio od Mađarske da ga izruči u skladu sa normama EU.

„U Makedoniji ne vlada politikanstvo. Radi se o konačnoj odluci suda koja je stupila na snagu. Ako je Mađarska deo EU, nedopustivo je da država EU ne poštuje vladavinu zakona. Za nas je ta evropska vrednost svetinja“, izjavio je premijer Zaev na brifingu u Vladi.„Uveravam vas da prijateljski odnosi između naše dve države ne zavise od bilo kojih ličnih prijateljskih odnosa… I Mađarska će predati Gruevskog u narednim danima za služenje zatvorske kazne“, naveo je makedonski premijer.

Po njegovim rečima, bivši šef Vlade je „kukavica koja je sve vreme govorila da je spremna da preuzme na sebe odgovornost i ode u zatvor, a kada je došlo vreme da odgovara za svoje postupke, pobegao je u inostranstvo“.

KOMENTARI2 komentara

  1. raikkonen says:

    koja svetinja bre mandove strumicki, pa ti si aboliciran kriminalac koji unistava mk,delis je izmedju siptarije i albanije bedo jedna! on da ide u zatvor 2god zbog nabavku mercedesa?? a zapravo ide zbog opiranja za clanstvo u nato ,hteli ste da ga posto poto strpate pa da mu nalupate jos 10 -ak godina jer se zamerio dubokoj drzavi koju tamo predstavlja bejli. bivsi ambasador kravarije u turskoj i operativac cia-e koji je organizovao puc tamo..on da ide u zatvor a ti neopevana seljacino bivsi prodavac lubenica i paprike po BG pijacama i aboliciran kriminalac bi da vladas makedonijom..maarshh breee, a i taj narod tamo dole ko da nema mu.a ni za shta, strasno !!

  2. raikkonen says:

    pardon izmedju shiptarije i bugarske..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *