ЗАКУВАВА СЕ У ЕУ: Брисел и Урсула прете Мађарској! ОРБАНА НЕ ЗАНИМАЈУ ПРЕТЊЕ

ZAKUVAVA SE U EU: Brisel i Ursula prete Mađarskoj! ORBANA NE ZANIMAJU PRETNJE

13 aprila 2020

Predsednica EK Ursula fon der Lajen zapretila je Mađarskoj posledicama zbog zakona koji je ta zemlja usvojila radi borbe protiv pandemije virusa korona.

„Spremna sam da delujem ako ograničenja pređu dozvoljenu meru. Tada preti pokretanje postupka zbog kršenja sporazuma EU“, kazala je Fon der Lajenova nemačkom dnevniku „Bild“.U osnovi je, podseća, u redu kada članice reaguju vanrednim merama na ovu krizu.

„Međutim mere moraju biti odgovarajuće, vremenski ograničene i demokratski kontrolisane“, objasnila je ona, dodajući da Evropska komisija prati stanje u svim članicama.

Ursula fon der Lajen kaže da Evropska komisija, zbog kritičnih iskustava u prošlosti, posebnu pažnju pridaje stanju u Mađarskoj.

KOMENTARI4 komentara

 1. d says:

  da necete mozda da mu posolite rep

 2. Kulak says:

  Ursula je poznata po lažiranju doktorata za što je suđena i izvlačenju golemog novca iz Bundeswehra na ime izmišljenih honorarnih poslova za prijatelja njenog sina.Kad Angela Merkel više nije mogla da u Švabiji štiti svoju staru priju,poslala ju je vani da opljačka i Evropsku Uniju.

 3. Slobodanka says:

  Nemci sa tradicionalno gvozdenom disciplinom neće sačuvati uniju. Već vidimo nezadovoljstvo u Italiji i Španiji, a zapravo Madjari su prilično disciplinovani. Ako su iz rukovodstva EU stigli dotle da pritiskaju i Madjarsku, meni to govori da EU neće još dugo potrajati.

 4. Velika Metla says:

  Kakva je to kategorija "demokratske kazne"??? Ovi prolupali kao otvoren prozor. Tačno je kada kažu "svaka diktatura pre svog kraja donosi sve luđe i luđe zakone",pa tako i ovi odnarođeni EU-komesari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *