ЗАКУВАВА СЕ: У Хонг Конгу подигнуте америчке заставе! КИНЕЗИ СПРЕМНИ НА СВЕ

ZAKUVAVA SE: U Hong Kongu podignute američke zastave! KINEZI SPREMNI NA SVE

11 septembra 2019

Grupa demonstranata u Hong Kongu podigla je američke zastave i pozvala američkog predsednika Donalda Trampa da ih “oslobodi” od kontrole Pekinga, piše The Independent.

Uz to, prema listu, aktivisti su pevali američku himnu, predali peticije američkom konzulatu i pokazivali plakate kojima su tražili takozvane „demokratske slobode“.Stotine, prema zapadnim izvorima hiljade demonstranata u Hong Kongu, mahalo je američkim zastavama, pozivajući američkog predsednika Donalda Trampa da “oslobodi” ovaj grad koji je pod kineskom kontrolom, piše The Independent.

Istovremeno, policija u blizini bila je neaktivna, dok su aktivisti pevali američku himnu i pokazivali plakate sa zahtevima za demokratiju.

“Borite se za demokratiju, podržite Hong Kong. Oduprite se Pekingu, slobodni Hong Kong”, uzvikivali su pre nego što su peticiju predali američkom konzulatu.

Ranije je američki ministar odbrane Mark Esper pozvao Kinu da obuzda snage bezbednosti u Hong Kongu. Sličnu izjavu dao je i čelnik Pentagona, kada je gradska policija sprečila protestante da blokiraju pristup aerodromu.

Prošlog meseca je Tramp napomenuo da je Kina, pre sklapanja trgovinskog sporazuma s Vašingtonom, trebalo da na “human način” reši problem u gradu. Američki čelnik istovremeno je proteste nazvao “neredima s kojima se Kina mora suočiti”.

U poređenju s protestima proteklih nedelja, tokom kojih je policija koristila gumene metke, vodene topove i suzavac, skupovi koji su se održali u nedelju bili su relativno mirni.Masovne demonstracije u Hong Kongu počele su zbog predloga zakona o izručenju kriminalaca kontinentalnoj Kini, gde bi im se sudilo. Ipak, prošle nedelje je gradska vlast obećala da će povući inicijativu, ali mnogi demonstranti smatraju da je takav potez beznačajan i prekasan. Zbog toga su takozvani „aktivisti“ proširili popis zahteva i sada traže dodatne „demokratske slobode“.

Mnogi protestanti su obećali da će nastaviti borbu, ali su jučerašnjom peticijom, koju su predstavnici američkog konzulata u Hong Kongu primili, pokazali gde je glavni štab organizatora protesta, što je detalj koji nije promakao ni vladi kineske autonomne regije, ni centralnim vlasima u Pekingu.

(logicno.com)

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  Krece iseljavanje iz Hong Konga.

  • Miki says:

   Hapsi govna Americka

  • ralence says:

   Džošua Vong (20 god.) jedan od lidera demonstracija je već pobegao u Nemačku i traži od EU da se pomogne demonstrantima u Hong Kongu i njihovim zahtevima za nezavisnost i odvajanje od Kine. Po Vongu dogovor izmeđuUK i Kine,jedna Zemlja i dva sistema više ne važe za Hong Kong i sada jedan deo građana traže potpunu nezavisnost od Kine i još traže da im UK omogući da dobiju UK pasoše. !!!

 2. E.Lirsch says:

  ej bre.

 3. milorad2 says:

  počelo kao demonstrcije zbog cene šiša na ćošetu, a došlo da "zahteva" za "nezavisnošću".Poučan, školski model izazivanja plaćenih nereda u neprijateljskoj državi,pravljenje političkih i ekonomskih problema (gubitci u hong-kongu su dovoljno veliki da ovi "demonstranti" to ne mogu da otplate do kraj života da rade za DŽ)i izzivanja opšte opsnosti(napadi na aerodrom,metro, gradski prevoz, policijske stanice i gradsku upravu,!?).Ako ovo nije pokušaj prevrata "odozdo" a ja mislim da nije , nisu oni dovoljno ni masovni ni jaki politički,onda je ovo priimer političkog i propagandnog rata koji vodi USA i GB protiv kine.Iskoristili su SVE koje su mogli da iskoriste , i zloupotrebe, ne zanima ih sudbina ovih "demonstranata"(a ona neće niti ružičasta sigurno kinezi su VEOMA strpljivi) SVE je uradjeno za jednokratnu upotrebu i zato ova "revolucija" može d se nazove TETRAPAK pobuna a ne kišobran pokret.Kinezi imaju jednu bitnu korist od ovoga , detektovali su vodje simaptizere i budalem posle ovoga će neka prava možda i oružana pobuna koju priželjkuju u londonu i vašingtonu biti mnogo teži poduhvat isto kao i iranski scenario pre par meseci oni su SPALILI svoju agenturu u hong-kongu.Očajnički potezi, izgleda, jednog modela subverzije koji je potrošen.

 4. Beli Orao says:

  Sad će da ih samelju dosad je bilo samo zagrejavanje ! Pro ameri nebi bio u vašoj koži !!!

 5. persida says:

  Kina previse ceka, gazi odmah zapadne agente.

 6. teoretičar says:

  Mislim da je Kina rešila da ih kontroliše tek da ne naprave još veće probleme, dakle da ne ruše grad a ostalo će strpljivo posmatrati i držati ih pod kontrolom. Sve demonstracije imaju svoj rok trajanja i moraju da splasnu ako im se ne dozvole rušilački manevri, barikade i slično. I sve mi se viša sviđa tolerantno-iscrpljujuća taktika kineskih bezbednosnih snaga. Kina ipak ima snage da ih trpi. Ma kako se demonstracije završile, nekih negativnih posledica po Kinu će ipak biti, ali sećajući se kakve je posledice Kina preživela relativno jednostavno posle Tjenanmena, ovo im neće pretstavljati veći problem. Važno da se demonstarnti iscrpe i polako raziđu, uz neki pendrek preko leđa kada se dobro zamore. A kad demonstracije splasnu i kad svane dan...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *