ЖAЛЕ СЕ НA ДРЖAВУ, A ОД ЊЕ ДОБИЈAЈУ МИЛИОНЕ: Гејевима исплаћено 62.150.000 РСД!

ŽALE SE NA DRŽAVU, A OD NJE DOBIJAJU MILIONE: Gejevima isplaćeno 62.150.000 RSD!

23 septembra 2015

Gej-parada-ponosa-u-Beogradu-LGBT-Foto-Marko-Todorovic05-620x330 343LGBT organizacije od 2012. do 2015. redovno dobijaju milionske donacije od Vlade… Država ubedljivo najveći finansijer gejeva.

Verovali ili ne, najveći finansijer LGBT organizacija u Srbiji jeste država Srbija!

Iako gejevi koriste svaku priliku da optuže vlast za diskriminaciju, činjenica je da im je Vlada od 2012. do 2015. isplatila fantastičnih 62.150.000 dinara (blizu 600.000 evra)!

Zvanični podaci kažu da je Vlada Srbije ubedljivo najveći finansijer gejeva, značajno veći od svih inostranih ambasada i fondacija.

Istraživanje časopisa „Optimist“, čiji je glavni urednik gej aktivista Predrag Azdejković, pokazuje da je najveći deo para otišao „Asocijaciji Duga“ (31 milion dinara) i organizaciji „Siguran puls mladih“ (23 miliona dinara).

Druga LGBT udruženja dobila su manje novca, a najveći donatori bili su Ministarstvo zdravlja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo kulture i informisanja (vidite okvir).

Za razliku od Srbije, stranci čija su usta puna parola o gej pravima manje su darežljivi u direktnom finansiranju projekata.

Tako je holandska ambasada za ove četiri godine dala 270.000 evra, a Evropska delegacija 218.442 evra.

Predrag Azdejković kaže za Informer da država deli i novac iz budžeta, ali i onaj koji prethodno dobije od donatora iz inostranstva.

– Briselu više odgovara da pare za projekte kontroliše država nego organizacije. I naš magazin dobio je novac od Ministarstva kulture i informisanja. Problem je, međutim, što su prošle godine sredstva smanjena čak i do 70 odsto, pre svega zato što EU sve više novca preusmerava na Afriku, Aziju i Rusiju… – naglašava Azdejković.

Gej aktivista Goran Miletić tvrdi da LGBT populacija u Srbiji nije više zanimljiva EU, iako svi misle suprotno:

– Pare koje dobijamo od države nisu tako velike, posebno kad se podele na organizacije.

Prevencija HIV-a odnosi se i na gej i na strejt osobe, dok je novac za diskriminisane grupe namenjen i nama, ali i Romima…

Nema diskriminacije

Na drugoj strani, Vladan Glišić iz „Dveri“ kaže da podaci o „državnom finansiranju“ govori da gejevi očigledno nisu diskriminisani.

– Ne postoji nikakva realna pretnja LGBT populaciji. Štaviše, država im svesrdno pomaže! Svaka im vlast poslednjih nekoliko godina izlazi u susret, i finansijski i pravno. Među funkcionerima ima više promotera homoseksualnosti nego u nevladinim organizacijama! – zaključuje Glišić.

(srbin.info)

KOMENTARI6 komentara

 1. mija says:

  Treba pregledati i podmazati one kandelabre na Terazijama da ne škripe.

 2. Mila says:

  Ta organizacija ide iz EU-MMF kako bi pljackala drzavne proracune tj. gulila kroz poreze 25% PDV narode koje je porobila. Vlada je NE transparentana, povezana sa svetskim pljackasima i belosvetskim kriminalcima koji sede u svetskoj banci i samo izmisljaju zakone kako bi pljackali i unistavali drzave i narode instalirajuci svoje vazale, LGBT je organizaci koja svoju moc ima iz tih izvora. E pa kada narodu dojade sve slicne organizacije biti ce "Mili moji kuda koji". Placamo pedere i njihove zajebancije a DECA NAM ZIVE NA RUBU EGZISTENCIJE. SRAM VAS BILO,ALI SVEMU DODE KRAJ,PA CE I OVIM LOPOVIMA-ONI NISU PEDERI VEC IZVLACE PARE OD DRZAVE ZA SEBE. STO SE MENE TICE NE ZANIMA ME TUDI SEKSUALNI ZIVOT,ALI ME ZANIMA DA NJIHOV NACIN ZIVOTA JA NE PLACAM. PEDERI RADITE SVOJE UZITKE ZA SVOJE PARE ILI VAM SE NE PISE DOBRO.

 3. Lady Gaga says:

  BORBA LADY GAGE PROTIVU USTAŠA I DOMAĆIH USTAŠA NA TRAČERAJSKOM PORTALU "SVET": www.svet.rs/nas-svet/estrada/veljko-pati-za-majkom-raznatovic-postavio-emotivnu-fotografiju-na-instagram-foto

 4. sto pre uvesti ruske zakone says:

  Sto pre moramo i mi, kao sto je to i Rusija uradila, da zakonom zabranimo sve zapadno finansirane "domace" NVO koje promovisu homoseksualizam maloletnima, homoseksualne brakove i homoseksualno usvajanje dece ili homoseksualno kloniranje dece uz pomoc tzv "surogat majki". Sto pre!

 5. nikyy says:

  nasi politicai sto daju ovim pedercinama toliki novac bolje da pomognu Sirotinju koja nema Hleba a ovi neka idu u drzave koje ih toliko podrzavaju pa neka ih oni Finansiraju

 6. DRAGAN says:

  Poserem se ovom državnom vrhu u usta!!! Bolje da ste taj novac prosledili ugroženoj deci nego bolesnicima! Jebala vas ta zapadna DEMONKRATIJA!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *